Jarno Peschier Vleuten, Nederland

Bierista - 2 Badges - 2555 Biercoins - 10 Reviews - #bedanktJarno
https://about.me/peSHir
Bierista Bierdiploma

Review badges 10 reviews

Expert (10+ reviews)
Inspirator (100+ reviews)
Mentor (500+ reviews)
BierBaas (1000+ reviews)
7,0

"Een mooie donkere quadrupel om langzaam van te genieten. Maak niet de fout er vanuit te gaan dat hij wel lekker zoet zal zijn, want dat is niet de hoofdsmaak"

Aroma
Zoet
Zuur
Bitter
Fruitig
Moutig
Kruidig
Body
Koolzuur
Alcohol
Intensit.
Nasmaak

6,6 Zicht Mooi donkerbruin (zweem van rood in juiste licht), weinig koolzuur/schuimkraag, oogt bijna wat richting waterig voor een goede stroperige quadrupel.

6,1 Neus Meer kruidig/houtig dan verwacht. Ruikt niet heel zoetig. Is dat iets van drop... zoethout..?

6,7 Smaak Oei, zoals de neus al beetje deed vermoeden is deze bijna medicinaal kruidig, met een beetje wrange, houtige toets (die ook best lang qua mondgevoel en in de nasmaak blijft hangen). Zeker niet vies, maar ik had het niet zo verwacht.

Spijssuggestie Bij bepaalde sterkte/scherpe kazen, stoofvlees (zowel erbij als erin?), of gewoon rustig nippend van genieten als degustatiebier.

9,0

"Mijn soort bier: donker, zoetig, aan de zwaardere kant. Om heerlijk rustig van te genieten."

Aroma
Zoet
Zuur
Bitter
Fruitig
Moutig
Kruidig
Body
Koolzuur
Alcohol
Intensit.
Nasmaak

8,2 Zicht Donkerbruin, maar in het juiste licht (moeilijk te zien) een warme tint meer richting rood. Schuimkraag vervliegt best gauw,maar komt met even walsen mooi fijn terug. Ziet er aantrekkelijk uit.

6,9 Neus Zou er meer van verwacht hebben. Haal er niet heel uit. Maar ik kan ook te ongeduldig zijn geweest en hem iets te koud ingeschonken hebben..

8,0 Smaak Maltig zoet, beetje caramellig. Niet te overdreven, mooi in balans.

Spijssuggestie Ik drink hem nu met longaniza iberica en wat groene olijven met basilicum. Dat doet het wel lekker, moet ik zeggen. Verder bij geroosterd vlees, stoofschotels, of wat litter eten (of kazen), schat ik.

8,1

"Erg lekkere tripel. Stevig, maar subtiel. Niet zo "in your face" als sommige tripels wel kunnen zijn."

Aroma
Zoet
Zuur
Bitter
Fruitig
Moutig
Kruidig
Body
Koolzuur
Alcohol
Intensit.
Nasmaak

8,9 Zicht Schitterend warm licht oranje van kleur, helder, met mooi gelijkmatig schuim (niet teveel, niet te weinig).

7,5 Neus Uitnodigend alcoholisch, en kruidig, maar subtiel. Krijg je echt zin in een eerste slok van.

7,5 Smaak Vol, moutig, met zeker een flinke bittere toets die ook even wat blijft hangen (maar niet te lang).

Spijssuggestie Bij wat steviger eten zoals stamppot, of geroosterd vlees. Of bij een kaasplankje met stevige maar niet te heftige kazen. Vast ook lekker rustig van te genieten op een zonnig terras.

6,8

"Redelijk standaard weissbier. Mooi schuim, licht goudgeel en troebel, maar geur en smaak zijn een beetje doorsnee."

Aroma
Zoet
Zuur
Bitter
Fruitig
Moutig
Kruidig
Body
Koolzuur
Alcohol
Intensit.
Nasmaak

8,4 Zicht Mooi schuim, licht goudgeel en iets troebel. Wat dst betreft niets mis.

6,3 Neus Gaat niet heel veel van uit. Gewoon wat je verwacht, maar niet, zoals bij bijvoorbeeld andere hefe-weizens geuren als banaan ofzo.

6,6 Smaak Wat ik verwacht van een hefe-weizen, maar niet heel uitgesproken. Lekker doordrinkbaar, weinig nasmaak?

Spijssuggestie (Weiss)wurst en bretzn. Niet te heftig van smaak gebraden vleesgerechten. Kipsalade? Misschien Mexicaans?

8,5

"Altijd al een favoriet geweest. Donker, romig, prima. De klassieke stout voor velen."

Review : Guinness Draught
Aroma
Zoet
Zuur
Bitter
Fruitig
Moutig
Kruidig
Body
Koolzuur
Alcohol
Intensit.
Nasmaak

7,8 Zicht Lijkt zwart, maar is meer zeer donkerbruin, en als je er fel (zon)licht doorheen laat schijnen zelfs donkerrood. Het schuim is romig lichtbruin, uit de tap vrijwel bubbel loos, en door het balletje in het blik zelfs goed benaderd uit een blik. Onder een hoek langzaam langs rand glas inschenken, en laten staan tot het tot rust gekomen is.

7,0 Neus Subtiel geroosterde maltgeur. Zeker geen rookbier of zoiets. Beetje richting chocolade.

6,0 Smaak Zacht romig, smaak meer richting kopje koffie dan chocolade, met een licht bittertje en een beetje houtig mondgevoel dat lekker een tijdje blijft hangen. Niets overdreven sterk of overheersend.

Spijssuggestie Vleesgerechten (zoals stews), bij kazen, of gewoon zo, in het café met vrienden, met een barsnackje. Ook heerlijk om mee te koken (in stews) of zelfs brood mee te bakken. Zeer veelzijdig.

8,8

"Heerlijk klassiek, complex bier. Gemengde fermentatie en dan een blend van jongbier en een kleiner deel gelagerd op eikenhouten vaten. Ik houd ervan."

Aroma
Zoet
Zuur
Bitter
Fruitig
Moutig
Kruidig
Body
Koolzuur
Alcohol
Intensit.
Nasmaak

8,7 Zicht Hele mooie warme mix van rood en bruin, helder doorschijnend (met licht erachter). Weinig schuimkraag, maar dat zou je gezien het brouwproces ook niet verwachten.

7,8 Neus Zowel iets zurigs als iets zoetig in de neus, maar duidelijk fruitig. Ook een hint van een boeketje bloemen. Krijg je echt zin van om hem te proeven.

8,3 Smaak Licht op de tong en duidelijk zuur en ziet tegelijk, al knalt het zuurtje je meer tegemoet en komt het duidelijk zoete er iets later bij en blijft ook wat hangen. Doet wat de neus belooft.

Spijssuggestie Heerlijk zo, als aperitief. Of bij een lichte maaltijd, als een niet te zwaar kaasplankje, of een lekkere frisse salade. Bij een zwaard maaltijd zou de subtiele complexiteit van dit bier mogelijk wat ten onder gaan en dat zou echt jammer zijn.

7,9

"Lekker abdijbier. Eentje die ik nog gemist had, volgens mij...?"

Aroma
Zoet
Zuur
Bitter
Fruitig
Moutig
Kruidig
Body
Koolzuur
Alcohol
Intensit.
Nasmaak

7,8 Zicht Schitterend licht koperkleurig bier met een dunne maar stevige schuimlaag die langzaam horizontaal wegsmelt tot een wit laagje.

6,6 Neus Niet alleen koperkleurig, maar ook vaag me talig in de neus. Maar zeker niet vervelend.

7,9 Smaak Lekker moutig. Klein beetje wrang, houtig nasmaakje.

Spijssuggestie Ik denk dat dit het wel goed zou doen bij (of in?) een stoofschotel. Of bij een bij een proeverij met krachtige kazen, zoals blauwaderkaas.

4,7

"Ik houd persoonlijk niet an de IPA craze. Hoewel er een aantal hele lekkere zijn, valt deze in de categorie "te heftig hoppy bitter om echt lekker te zijn"."

Aroma
Zoet
Zuur
Bitter
Fruitig
Moutig
Kruidig
Body
Koolzuur
Alcohol
Intensit.
Nasmaak

6,4 Zicht Mooie warmgele kleur, met een zweem naar rood zelfs, in 't juiste licht. Mooi opaque troebel. Bij inschenken mooi ogen schuim, dat best snel vervliegt maar wel aan het glas een beetje blijft hangen.

3,1 Neus Overdreven heftige hop, die bijna alles overheerst behalve een beetje citrusaxhtige fruitigheid. Hier zit vast minimaal drie verschillende soorten hop in, met een heftige als... Chinook of zoiets?

2,7 Smaak Zoals in de neus overheerst de hop ontzettend. Bah. Nasmaak heeft iets peperigs, en de hoeveelheid alcohol (neem ik aan) heeft toch een licht warmen effect.

Spijssuggestie Doet het volgens mij wel weer goed bij meer pittig eten, zoals Mexicaans of de heftiger soorten curry.

7,1

"Lekker zacht, fruitig witbier. "

Review : Steenbrugge Wit
Aroma
Zoet
Zuur
Bitter
Fruitig
Moutig
Kruidig
Body
Koolzuur
Alcohol
Intensit.
Nasmaak

7,1 Zicht Graanblond, fijn troebel ondoorzichtig. In eerdte instantie oogde schuimkraag best stevig, maar hij zakte toch best wel rap wat in.

7,4 Neus Fruitig, met citrus schil en duidelijk wat banaan. Heeft ook iets licht kruidigs.

6,4 Smaak Zacht mondgevoel, met een prettige fleurige smaak. Vooral in de nasmaak is het bier meer kruidig, hoewel dit niet heel lang blijft hangen.

Spijssuggestie Heerlijk op een terrasje in de zon, en bij lichte gerechten als een salade met mozzarella of bijvoorbeeld een lichte witvis.

6,4

"Lekker pilsje, hoor. Zacht, mooi bittertje, misschien niet heel aromatisch in de neus, maar een mooi zacht, bijna romig mondgevoel. Geen scherp randje, zoals pils soms wel kan hebben."

Review : Leeuw Pilsener
Aroma
Zoet
Zuur
Bitter
Fruitig
Moutig
Kruidig
Body
Koolzuur
Alcohol
Intensit.
Nasmaak

5,7 Zicht Oogt als pils, licht warm geel van kleur. Uiteraard niet troebel.

4,8 Neus Gaat in de neus niet heel veel van uit, als ik eerlijk ben. Dus ook niet vervelend.

7,4 Smaak Lekker zacht voor een pilsner; daar houd ik van. Mooi zacht mondgevoel, bijna iets romigs.

Spijssuggestie Doet het volgens mij heel lekker bij sushi of zoiets.