Hessel Hamer Brummen, Nederland

Bierista - 2 Badges - 2430 Biercoins - 12 Reviews - #bedanktHessel
Bierista Bierdiploma

Review badges 12 reviews

Expert (10+ reviews)
Inspirator (100+ reviews)
Mentor (500+ reviews)
BierBaas (1000+ reviews)
4,8

"Een erg mooi donkerbruin/rood bier. Het schuim heeft een fijne structuur en is beige van kleur, de schuimkraag blijft aan de rand van het glas plakken. De smaak is een soort omgekeerde explosie, je verwacht iets heel kruidigs na het zien van de kleur van dit bier. Daarin tegen is dit bier heel zoet maar vooral erg zurig. Je moet er van houden."

Aroma
Zoet
Zuur
Bitter
Fruitig
Moutig
Kruidig
Body
Koolzuur
Alcohol
Intensit.
Nasmaak

7,0 Zicht Een erg mooi donkerbruin/rood bier. Het schuim heeft een fijne structuur en is beige van kleur, de schuimkraag blijft aan de rand van het glas plakken.

4,4 Neus De geur is zurig, hier moet je van houden.

3,0 Smaak De smaak is een soort omgekeerde explosie, je verwacht iets heel kruidigs na het zien van de kleur van dit bier. Daarin tegen is dit bier heel zoet maar vooral erg zurig. Je moet er van houden.

Spijssuggestie Zeer waarschijnlijk; vette vis, bepaalde kazen etc.

6,8

"Dit IPA bier heeft een mooie, goud, gele kleur. Het schuim is mooi wit en fijn van structuur, na mate het bier net wat langer staat trekt de schuimkraag grof weg en blijft vastplakken aan de rand van het glas. De geur is lekker en de smaak daarin tegen vrij scherp en aanwezig."

Aroma
Zoet
Zuur
Bitter
Fruitig
Moutig
Kruidig
Body
Koolzuur
Alcohol
Intensit.
Nasmaak

7,5 Zicht Dit IPA bier heeft een mooie, goud, gele kleur. Het schuim is mooi wit en fijn van structuur, na mate het bier net wat langer staat trekt de schuimkraag grof weg en blijft vastplakken aan de rand van het glas.

7,0 Neus Het bier heeft een goeie fruitige geur.

6,0 Smaak De smaak van dit bier is vrij heftig moet ik zeggen, je denkt dat je wat fruitigs gaat proeven en drinken maar daarin tegen heeft het bier een vrij heftige en scherpe moutige smaak.

Spijssuggestie Dit bier kun je vast en zeker goed drinken bij gerechten zoals; vis, bbq en dergelijken.

7,5

"Dit blonde bier heeft een prachtige amber 'oranje' kleur met een mooie gebroken witte en fijne schuimkraag. Het bier heeft een licht moutige aroma en een zoete afdronk met karamel."

Review : Pauwel Kwak
Aroma
Zoet
Zuur
Bitter
Fruitig
Moutig
Kruidig
Body
Koolzuur
Alcohol
Intensit.
Nasmaak

8,0 Zicht Het bier heeft een amber rood/bruin en oranje kleur. Het schuim is gebroken wit van kleur en heeft een fijne structuur, daarin tegen is de kraag wel snel weg. Het bier heeft verder wel weinig koolzuur.

7,0 Neus Zoetige mout, de alcohol is goed waarneembaar en je proeft karamel op de achtergrond.

7,7 Smaak Een zoete smaak en heeft een fruitige afdronk.

Spijssuggestie In goed gezelschap of op een lekker zonnig terras.

7,3

"Deze Qua Drupel heeft een erg mooie en donkere kleur, bijna tegen het zwarte aan. De schuimkraag is cremekleurig, mooi inzakkend en plakt tegen de rand van het glas. De smaak van dit bier is koffie/karamel achtig zoet en heeft in zijn nasmaak een goede bitterheid die even blijft hangen na een slok van dit bier."

Aroma
Zoet
Zuur
Bitter
Fruitig
Moutig
Kruidig
Body
Koolzuur
Alcohol
Intensit.
Nasmaak

7,8 Zicht Erg mooie donkere kleur, bijna tegen het zwarte aan. Schuimkraag is crèmekleurig en heeft een fijne inzakkende structuur, daarnaast plakt de schuimkraag tegen de rand van het glas.

7,3 Neus Dit bier heeft een aanwezige zoete en moutige, karamel geur.

7,0 Smaak Stevige zoete karamel/koffie/chocola smaak met op de achtergrond en nasmaak een bittertje die even blijft hangen na een slok.

Spijssuggestie Goed te drinken bij een goed en gezellig gezelschap en iets van chocola of iets van een mooi rood stuk vlees.

6,2

"Een mooie amber/rood achtig bier met een grote, grove, gebroken witte schuimkraag. De schuim is wel vrij snel weg en de geuren ruiken wat zurig. Hij smaakt een beetje zurige kersen en ook heeft hij een bittere nasmaak."

Aroma
Zoet
Zuur
Bitter
Fruitig
Moutig
Kruidig
Body
Koolzuur
Alcohol
Intensit.
Nasmaak

7,2 Zicht Dit Abdijbier heeft een hele mooie amber/rood kleur. Je kunt er niet helemaal door heen kijken omdat hij mistig oogt. De schuimkraag is groot met behoorlijke bellen en heeft een mooie gebroken witte kraag, wel is deze snel weg.

5,9 Neus Ruikt wat naar zurige kersen en caramel maar daarin tegen ruikt hij wel fris!

5,5 Smaak De eerste slok van dit bier moest ik even wennen aan de smaak, daarna was hij prima te drinken. De nasmaak daarin tegen vond ik net wat te bitter.

Spijssuggestie Vlees, borrelhapjes, kaas.

5,8

"Een donker biertje met een crèmekleurige schuimkraag. De schuimkraag heeft een fijne structuur. De smaak van het bier is vrij specifiek, je moet er van houden."

Aroma
Zoet
Zuur
Bitter
Fruitig
Moutig
Kruidig
Body
Koolzuur
Alcohol
Intensit.
Nasmaak

8,2 Zicht Het bier heeft een donkere kleur (Amber/rood). De schuimkraag is medium, crème kleurig en heeft een fijne structuur.

5,0 Neus Een zurige en fruitige geur, een combinatie van citroengeur en wijn. Het bier heeft een vrij zachte geur.

5,0 Smaak Zurig met een fruitig accent (kersen).

Spijssuggestie Bij een kaasplankje.

6,7

"Kort gezegd: Een goede duidelijke Tripel met een mooie grote schuimkraag."

Aroma
Zoet
Zuur
Bitter
Fruitig
Moutig
Kruidig
Body
Koolzuur
Alcohol
Intensit.
Nasmaak

7,0 Zicht Een helder donkergeel bier rijk aan koolzuur met een grote, fijne schuimkraag. Als dit bier eventjes staat veranderd de grote kraag in een mooie stabiele schuimkraag.

6,6 Neus Er komt weinig geur van dit bier af, maar eenmaal als je korte teugjes neemt van de geur ruikt het bier zuur/graan-achtig.

6,5 Smaak Deze nette trippel heeft een goede en duidelijke bittere, kruidige en graan smaken.

Spijssuggestie Hij is lekker te drinken in een goed gezelschap met een lekkere borrelplank.

6,7

"Een mistig biertje met lichtgele kleur en banaansmaak. Het bier heeft een vrij milde smaak en is daarom met name geschikt voor op het terras in het zonnetje bij een bittergarnituur. "

Aroma
Zoet
Zuur
Bitter
Fruitig
Moutig
Kruidig
Body
Koolzuur
Alcohol
Intensit.
Nasmaak

7,0 Zicht Het bier oogt mistig met een bleekgele kleur. De schuimkraag is medium hoog met een fijne structuur en sneeuwwit van kleur. Echter moet het bier gauw gedronken, want de schuimkraag zakt snel in. De schuimkraag blijft wel rustig liggen op het bier.

6,7 Neus Een sterke aromatische, fruitige geur met een accent van banaan.

6,5 Smaak Een zachte, frisse smaak. De beleving van de geur komt overeen met de smaak van het bier, namelijk banaan. Het bier heeft een vrij milde smaak.

Spijssuggestie Op een terras in het zonnetje bij een bittergarnituur.

7,8

"Een helder goud/gelig bier met een gelijkmatige medium schuimkraag. De schuimkraag is wit van kleur en zakt na een kleine periode over 5 minuten in, verder blijft de schuimkraag op het bier liggen en plakt aan de rand van het proefglas. Het bier zelf is vrij toegankelijk en makkelijk drinkbaar doordat het bier niet heel erg bitter is. Hij is licht bitter met een fruitige/hoppige en zelfs mais-achtige geur."

Review : Leeuw Pilsener
Aroma
Zoet
Zuur
Bitter
Fruitig
Moutig
Kruidig
Body
Koolzuur
Alcohol
Intensit.
Nasmaak

7,3 Zicht Het bier heeft een mooi heldere en gele kleur met duidelijke koolzuurhoudende schuimkraag.

6,7 Neus Het bier heeft een heerlijk fris, fruitige en hoppige geur.

8,2 Smaak De smaak van dit bier heeft een verfrissend koolzuurhoudend mondgevoel met een klein bittere achtergrond. Ik denk dat dit bier te vergelijken is met de pils van Heineken.

Spijssuggestie Deze Pilsener is goed te drinken bij een zomerse bbq, terras en met goed gezelschap. Hij drinkt makkelijk weg en ligt niet al te zwaar op de maag.

9,2

"Dit prachtige blonde Abdijbier geef ik een hoge score, namelijk een 9,2. Dit komt omdat het bier een erg mooie goud/koperen kleur heeft. Het bier is goed doorgerijpt en daarbij heeft hij een krachtige ronde smaak. Daarin tegen is de schuimkraag wit van kleur en heeft een fijne structuur. Dit bier is heerlijk te drinken op een terras in de zomer of op een barbecue met goed gezelschap en een lekker rood stuk vlees of pittige groenten."

Aroma
Zoet
Zuur
Bitter
Fruitig
Moutig
Kruidig
Body
Koolzuur
Alcohol
Intensit.
Nasmaak

8,0 Zicht Het blonde Abdij bier heeft een mooie heldere koperen/gouden kleur. In het proefglas lijkt het alsof de kleur onder in net wat goud/geler is dan aan de bovenkant van het glas.

7,1 Neus Het bier heeft een heerlijke licht hoppige geur.

8,5 Smaak De eerste aanzet is zacht en neigt naar zoet. Volmondig, met lichtdroge afdronk. Het bier geeft een bruisend effect in de mond

Spijssuggestie Bij een goed roodkleurig groot stuk vlees en bij pittige gerechten.