Insel brauerei baltic dubbel
7,9

Insel-Brauerei Baltic Dubbel

Rügener Insel-Brauerei (19)

Insel-Brauerei Baltic Dubbel van de Rügener Insel-Brauerei maakt deel uit van de Nationalpark Expedition, samen met de Baltic Ale, Baltic Stout en de Baltic Tripel. Voor een dubbel is dit bier aan de zware kant. De smaak is extreem fruitig. Heerlijk met wat pittige, kruidige kaassoorten.

Details

Bierstijl
Alcohol
8.5%
Categorie
Donker en Rijk
Kenmerken
Dubbel
Spijzen
Gekruide gerechten, Vleesgerechten, Pittige en belegen kazen, Zoete desserts
Drinktemp.
16 °C
Volume
75 cl
Drinkmoment
Barbecue, In goed gezelschap, Alleen, bij een boek
7,9

Het oordeel van de Bierista's

Insel-Brauerei Baltic Dubbel is beoordeeld met een gemiddelde van 7,9 door onze Bierista's

7,9

Smaak

8,0

Zicht

8,0

Neus

Aroma
Zoet
Zuur
Bitter
Fruitig
Moutig
Kruidig
Body
Koolzuur
Alcohol
Samentr.
Metaal

Ben je Bierista? Login en schrijf een review en ontvang +10 Biercoin

Reviews worden alleen geschreven door onze Bierista’s. Jij kunt nu ook Bierista worden door de Bierista Bieropleiding te doen. Zo weten wij zeker dat je de juiste bierkennis in huis hebt om kwalitatief hoogwaardige beoordelingen te schrijven.

Bestel Bieropleiding
8,2

"Geen onaardig bier maar door de overheersende alcohol in smaak en nasmaak wat in onbalans. Maar omdat het alcoholische wel een kenmerk is van Baltic bieren, is het voor mij toch wel een ruime 8 waard."

Review
Aroma
Zoet
Zuur
Bitter
Fruitig
Moutig
Kruidig
Body
Koolzuur
Alcohol

9,0 Zicht helder bruin bier met licht getinte romige stabiele schuimkraag

8,5 Neus kruidig(kaneel), fruitig(zuidvruchten) en (caramel)moutig alcoholisch aroma.

7,5 Smaak Zoete alcoholische basissmaak met kaneel, dadels, rozijnen. Mondgevoel is zeer alcoholwarmend en erg plakkerig. In de nasmaak erg zoet en alcoholisch.

7,8

"Een prima dubbel die door het hoge koolzuur gehalte niet makkelijk drinkt. Ietwat zurige en zoete nasmaak. Wel vol van smaak. Moet echter zeker niet te koud gedronken worden om de smaak en geur goed uit te laten komen. Wel tamelijk overheersende alcohol"

Review
Aroma
Zoet
Zuur
Bitter
Fruitig
Moutig
Kruidig
Body
Koolzuur
Alcohol
Samentr.
Metaal

7,8 Zicht Mooie kleur met prachtige schuimkraag

7,8 Neus Zeker als de temperatuur wat hoger is dan een geweldige geur

7,0 Smaak Iets te zoet en zuur in de afdronk en de fles die ik had zat behoorlijk koolzuur op waardoor het niet erg makkelijk drinkt

Spijs suggestie Vlees en vis

8,0

"Lekker Duitsen Dubbel, intensieve van smaak, intensieve van aroma’s, mooie kleur, mooi schuim, een keurig dubbel."

R M

Biercoin 3.610

Review
Aroma
Zoet
Zuur
Bitter
Fruitig
Moutig
Kruidig
Body
Koolzuur
Alcohol
Metaal

7,5 Zicht Mooi donker rood kleur van het bier ( volgens mij 39 EBC) met medium schuimkraag, met grof structuur, inzakkend, en caramel-achtig kleur.

8,0 Neus Lekker estrig aroma’s komen naar voren, rozijn aroma’s, beetje rum-achtig aroma, caramel, puur chocola. Aroma’s zijn lekker intensieve.

8,5 Smaak Ten eerste bier na afdronk geef lekker verwarmend gevoel, zoet smaak komt naar voren, estrig smaak, van rijpen fruiten, rozijnen, ook kruidig smaak is merkbaar, caramel, pure chocola, ook lekker moutig smaak. Koolzuur in goed balans.

Spijs suggestie Vlees gerechten, wild, zoete desserts.

Proef+Beleef bij Brouwerij De 7 Deugden

Op vrijdag 24 en zaterdag 25 mei wordt bij Brouwerij De 7 Deugden aan de Akersluis 8D in Amsterdam, de eerste editie van Proef+Beleef gehouden.

Verder lezen

Bierproeffestival geslaagde start Week van het Nederlandse Bier

Zo'n 6500 bezoeker kwamen af op het Nederlands Bierproeffestival. Dit festival is het begin van een feestelijke bierweek vol activiteiten.

Verder lezen

De herintroductie van een populair witbier

Witte Raaf is sinds deze week opnieuw op de markt, een samenwerkingsbier tussen Hertog Jan uit Arcen en de Bronckhorster Brewing Company.

Verder lezen

TAPT Festival opent eerste 0.0% café van Nederland

TAPT Festival opent tijdens Oost TAPT op 18 mei het eerste pop-up café waar je niet ladderzat de deur uitkruipt, genaamd… jawel: ‘Café NOL.NOL’.

Verder lezen