Brouwerij Rügener Insel-Brauerei

De Rügener Insel-Braurei werd in 2015 opgericht op het eiland Rügen in Noord-Duitsland. De eiland-brouwerij overtrof in het eerste jaar van haar bestaan alle verwachtingen, mede dankzij een gewaagde aanpak. De bierflessen worden verpakt in speciaal papier, waardoor je het idee krijgt dat elke fles bier een cadeautje betreft. De bieren zijn van uitmuntende kwaliteit. In het eerste jaar van het bestaan won de brouwerij al vele medailles tijdens de prestigieuze World Beer Awards. Oud-Grolsch-directeuren Frans en Andries de Groen zijn mede-investeerders in de Rügener Insel-Brauerei. De brouwerij brouwt met open vergisting.

De brouwerij vult uitsluitend in 33 en 75 cl flessen. Niet op fust. Alle bieren rijpen op de fles (bottle aged / flaschenreifung). Insel-Brauerei heeft twaalf bieren in het assortiment verdeeld over drie verschillende series: Insel Expedition (Insel Herb, Insel Kap, Insel Saison, Insel Kreide), Nationalpark Expedition (Baltic Ale, Baltic Stout, Baltic Dubbel, Baltic Tripel) en de Meeres Expedition (Übersee Hopfen, Meer Jungfrau, Seepferd, Strandgut).

Onze topbieren

9,0

Insel-Brauerei Swimmers

Rügener Insel-Brauerei

Insel-Brauerei Swimmers is een amberkleurige, alcoholvrije Saison. Kruidige tonen in de neus met aroma's van granen. Het bier is uitsluitend gebrouwen met natuurlijke hoppen. Door een nieuwe brouwmethode blijft het bier langer fris, vers en behoudt het zijn kwaliteit. Swimmers heeft een kruidige en scherpe afdronk.

0.0 Alcoholvrij bier

Aroma
Zoet
Zuur
Bitter

8,2

Insel-Brauerei Ubersee Hopfen Japan

Rügener Insel-Brauerei

Rügener Insel-Brauerei heeft met de Ubersee Hopfen meerdere varianten in huis. Dit is de Japanse versie gebrouwen met Japanse Sorachi Ace-hop. Dit bier is zo fruitig, zacht en smooth, deze glijdt als het ware naar binnen.

IPA (India Pale Ale)

Aroma
Zoet
Zuur
Bitter

8,1

Insel-Brauerei Snorkelers

Rügener Insel-Brauerei

Insel-Brauerei Snorkelers is een alcoholvrije IPA met aroma's van citrusvruchten en een frisse zeebries. Door een nieuwe brouwmethode blijft het bier langer fris en behoudt het zijn kwaliteit. Snorkelers is gebrouwen met zeezout. Van de frisse fruitige afdronk blijf je lang nagenieten.

0.0 Alcoholvrij bier

Aroma
Zoet
Zuur
Bitter

8,1

Insel-Brauerei Quadriga

Rügener Insel-Brauerei

Quadriga van Rügener Insel-Brauerei is een champagnebier. In 2018 won dit bier tijdens de World Beer Awards de titel 'Best Specialty Beer 2018'.

Flavoured bieren

Aroma
Zoet
Zuur
Bitter

8,0

Insel-Brauerei Übersee Hopfen (Australien)

Rügener Insel-Brauerei

Insel-Brauerei Übersee Hopfen is er in verschillende uitvoeringen. Deze is gehopt met hopsoorten uit Australië. De pale ale heeft een droge afdronk, is verfrissend en zit vol fruit. Dit speciaalbier is de ideale begeleider voor kreeft.

American Pale Ale

Aroma
Zoet
Zuur
Bitter

8,0

Insel-Brauerei Baltic Stout

Rügener Insel-Brauerei

Insel-Brauerei Baltic Stout is een fijne begeleider van pure chocolade. Dit donkere bier met een opvallende uil op de fles is cremig en zit vol geroosterde tonen. D Baltic Stout maakt samen met de Baltic Ale, de Baltic Dubbel en de Baltic Tripel onderdeel uit van de serie Nationalpark Expedition.

Stout en Porter

Aroma
Zoet
Zuur
Bitter

7,9

Insel-Brauerei Insel Saison

Rügener Insel-Brauerei

Insel-Brauerei Insel Saison is een fruitig en verkwikkend bier dat uitstekend samengaat met frisse salades. Dit bier maakt samen met de Insel Kap, de Insel Herb en de Insel Kreide onderdeel uit van de serie Insel Expedition.

Saison

Aroma
Zoet
Zuur
Bitter

7,9

Insel-Brauerei Baltic Tripel

Rügener Insel-Brauerei

Insel-Brauerei Baltic Tripel heeft een fruitig karakter, heeft flink wat power maar is tegelijkertijd toch subtiel. Pittige kaassoorten laten zich uitstekend begeleiden door de Baltic Tripel. Serveer deze Tripel niet te koud, want dan blijft er veel moois niet ontdekt.

Tripel

Aroma
Zoet
Zuur
Bitter

Toon alle

Insel-Brauerei Swimmers alcoholvrije Saison met de juiste smaak

Rügener Insel-Brauerei is er in geslaagd een alcoholvrije Saison te brouwen, die niet te herkennen is als alcoholvrij bier.

Verder lezen