Rügener Insel-Brauerei (27)
Heb je je weleens afgevraagd waarom Belgisch bierschuim stabieler is dan schuim van andere bieren? Onderzoekers van de Technische Universiteit Eindhoven en de Eidgenössische Technische Hochschule Zürich ook. En ze hebben het antwoord gevonden.
Verder lezen'4 oktober, da's toch Dierendag?' horen we je denken. Het antwoord is ja, maar Hellobier doopt het om tot Bierendag. Een dag waarop er bij 6 locaties op de Noordkade in Veghel, 6 (inter)nationale bokbieren worden geproefd, desgewenst met bijpassende hapjes.
Verder lezenVoor het derde jaar op rij is een Nederlandse brouwerij uitgeroepen tot de duurzaamste brouwerij te wereld. Dat betekent dat ze ook het komende jaar de titel 'Sustainable Brewery of the Year' mogen dragen.
Verder lezenWil je jouw kennis en enthousiasme over speciaal bier graag delen en tegelijkertijd wat bijverdienen? Lees dan gauw verder. Rabauw is namelijk op zoek naar een Bierista die in haar Brewpub in Eindhoven proeverijen en rondleidingen wil verzorgen.
Verder lezen
"Mooi bier, maar niet de fruitige IPA zoals je zou verwachten! In de geur zit flink veel (zoet) fruit verstopt, waarbij met name lychee en ananas best herkenbaar zijn. Een zoete, honingachtige geur is op de achtergrond licht aanwezig. Tijdens het proeven valt direct op dat de smaak minder fruitig is dan verwacht, maar rijk en ietwat romig uitpakt. De mout is duidelijk herkenbaar, maar daarnaast komen ook kruidige, salmiakachtige aromas naar voren. De bitterheid doet op zn beurt wel weer denken aan IPA. Niet te zwaar door de sprankelende hoeveelheid koolzuur. Een aangenaam volmondige, licht bittere afdronk. "
Casper Meenink