5,9

De Prael Barleywine

Brouwerij De Prael (19)

De Prael Barleywine is een kneiter van een bier. Met maar liefst 9,6% alcohol krijg je het niet koud. Bijzonder is het gebruik van sinaasappelen in dit bier. Het geeft wat meer frisse fruitigheid in dit zware zoete bier. Het gebruik van koriander geeft nog een andere smaaksensatie.

Details

Bierstijl
Alcohol
9.6%
Categorie
Donker en Rijk
Spijzen
Vleesgerechten, Jonge en romige kazen, Zoete desserts
Drinktemp.
10 °C
Volume
33 cl
Drinkmoment
Haardvuur, In goed gezelschap, Voor het slapen gaan
Gisting
Bovengistend

Gratis verzending vanaf €50,- naar NL en BE Vóór 18:00 uur besteld, morgen in huis

Kopen voor €2,89
(33cl)
5,9

Het oordeel van de Bierista's

De Prael Barleywine is beoordeeld met een gemiddelde van 5,9 door onze Bierista's

5,7

Smaak

6,7

Zicht

5,7

Neus

Aroma
Zoet
Zuur
Bitter
Fruitig
Moutig
Kruidig
Body
Koolzuur
Alcohol

Ben je Bierista? Login en schrijf een review en ontvang +10

Reviews worden alleen geschreven door onze Bierista’s. Jij kunt nu ook Bierista worden door de Bierista Bieropleiding te doen. Zo weten wij zeker dat je de juiste bierkennis in huis hebt om kwalitatief hoogwaardige beoordelingen te schrijven.

Bestel Bieropleiding
5,0

"De kleur vind ik fantastisch en nodigt uit om te drinken. Helaas gaat het voor mij in de geur niet werken, dit beoordeelt ook mijn objectiviteit in de smaak van het bier. Ik had gehoopt dat de sinaasappels en mout een grotere rol hadden gespeeld in dit bier. "

Review
Zoet
Zuur
Bitter
Fruitig
Moutig
Kruidig

8,0 Zicht Love it!

4,8 Neus Hm, ik heb wat chemische fruittonen in de geur. De schil van sinaasappel is te ruiken en op de achtergrond frisse kruidigheid van de koriander. Jammer dat het chemische deze tonen overschaduwd. Niet echt uitnodigend om te willen drinken.

4,8 Smaak Straffe bitterheid in het bier, wordt gewoon wat stroef. Ik mis de zoete tonen. Licht de sinaasappel in de smaak en wat mariakaakjes.

5,5

"De smaak van deze Barleywine (voorheen Mary) heeft die van het bier dat uit de ketels op de vorige locatie (Helicopterstraat) kwam nooit meer evenaart. Ik proef dat het er ergens in verstopt zit, maar het wordt overschaduwd door andere, storende smaakcomponenten. Jammer, want toen vond ik het het mooiste bier van de brouwerij. "

Review
Aroma
Zoet
Zuur
Bitter
Fruitig
Moutig
Kruidig
Body
Koolzuur
Alcohol

8,0 Zicht helder licht oranje met een stevige witte schuimkraag

5,8 Neus mout, karamel, (zoete) licht chemische zuurtjes

5,0 Smaak moutig, zoetig, bijna onnatuurlijke karameltonen, gedroogd fruit, licht bittere sinaasappelschil, vreemde wat wrange afdronk die overgaat in stroeve bitterheid

Spijssuggestie zware stevige vette vis, karamelbavarois, pittige oosterse gerechten, sinaasappelcake

6,6

"Veel zoet, caramel en te weinig andere smaken. Weinig mout en of hop en ontwikkeling in smaak/afdronk, wat je zou verwachten"

Review
Aroma
Zoet
Bitter
Fruitig
Alcohol

6,6 Zicht

6,5 Neus Fruitig,

6,5 Smaak Fruitig, caramel, zoet licht bitter

5,5

"Deze barleywine ruikt heel fruitig en zepig als tropische bodylotion. Omdat het hoge alcohol en de plakkerigheid van kandij het nog zoeter maakt is er weinig te ontdekken. Toch zit er een hopbitter in die net zo snel gaat als hij gekomen is. Geen fijn bier."

Review
Aroma
Zoet
Bitter
Fruitig
Moutig
Kruidig
Body
Koolzuur
Alcohol

6,0 Zicht Geen schuim om over te spreken. Het bier is licht oranje bijna helder maar flets. Spreekt niet echt tot de verbeelding.

5,4 Neus Koriander overheerst met sinaasappel en tropisch fruit dat het een beetje aan bodylotion doet denken. Verder veel alcohol en kandijsuiker.

6,1 Smaak Ook in de smaak is het vooral kandij en alcohol, met een bittere ondertoon die niet helemaal goed uitpakt. de koriander maakt het licht zepig en ongemakkelijk om te drinken.

Spijssuggestie tropisch mangoroomijs met kletskoppen en amarettokoekjes

6,0

"Het vrijwel ontbreken van een schuim doet het beeld van dit bier geen goed. Het aroma is vooral zoet. Datzelfde geldt voor de smaak. Deze gerstewijn mist diepte, nu is het vooral alcoholische zoetheid, die wel voor de nodige warmte zorgt op koude, donkere dagen."

Review
Aroma
Zoet
Zuur
Fruitig
Moutig
Kruidig
Body
Koolzuur
Alcohol

5,0 Zicht Amberkleurig, licht nevelig. Schuimkraag is zeer gering en is snel verdwenen.

6,0 Neus De geur is zoet. Karamel, marsepein en vooral veel alcohol. Beetje kruidigheid in de achtergrond.

6,0 Smaak Veel zoetheid, veel warme zoete tonen van de alcohol. In de zoetheid een beetje kruidigheid, licht spicy en een prikkelend bittere afdronk.

7,0

"Gebrouwen in een brouwerij waar gewerkt wordt met mensen die een afstand hebben tot de arbeidsmarkt. +2 Lichte doordrinkbare barleywine +1 Vrij licht van kleur, wat fruitig en zoetig +1 Toch de typische barleywine alcoholsmaak +1 Gedronken van de tap, waarbij ik me niet echt kon vinden in het weinige koolzuur van andere recensenten. +1 "

Frank Koenen

120

Review

BierButler Vrijdag: Roerei met cheddar en Tripel Karmeliet

Heb jij zin in een lekker weekend! Dat gaat op deze BierButler Vrijdag wel lukken met een roerei vergezeld door een Tripel Karmeliet.

Verder lezen

Bierverkoop gecrasht

De coronacrisis heeft ervoor gezorgd dat de bierverkoop in ons land ongekend is gedaald. Het aantal bierbrouwerijen is ondanks alles gestegen!

Verder lezen

Biermarathon Utrechtse brouwers

Utrechtse brouwers houden een livestream op Facebook met 24x aandacht voor het Utrechtse bier in het Werkspoorcafé in Utrecht.

Verder lezen

Vrienden van Amstel Live gaat door

Vrienden van Amstel Live gaat toch door. Via een gratis stream kun je spetterende optredens vanuit Ahoy live in de huiskamer bijwonen.

Verder lezen