De prael barleywine

De Prael Barleywine

5,9 (6 beoordelingen)

De Prael Barleywine is een kneiter van een bier. Met maar liefst 9,6% alcohol krijg je het niet koud. Bijzonder is het gebruik van sinaasappelen in dit bier. Het geeft wat meer frisse fruitigheid in dit zware zoete bier. Het gebruik van koriander geeft nog een andere smaaksensatie.

9.6%
Donker en Rijk
Vleesgerechten, Jonge en romige kazen, Zoete desserts
10 °C
33 cl
Haardvuur, In goed gezelschap, Voor het slapen gaan
Bovengistend
Beste keuze: Beerwulf
2,79
Gratis verzending vanaf 12 bieren
Voor 18.00 uur besteld, morgen in huis

Reviews door Bierista Experts

Jet.van.de
Bierista
5,0

Jet van de Griendt

De kleur vind ik fantastisch en nodigt uit om te drinken. Helaas gaat het voor mij in de geur niet werken, dit beoordeelt ook mijn objectiviteit in de smaak van het bier. Ik had gehoopt dat de sinaasappels en mout een grotere rol hadden gespeeld in dit bier.

Zicht 8,0

Love it!

Neus 4,8

Hm, ik heb wat chemische fruittonen in de geur. De schil van sinaasappel is te ruiken en op de achtergrond frisse kruidigheid van de koriander. Jammer dat het chemische deze tonen overschaduwd. Niet echt uitnodigend om te willen drinken.

Smaak 4,8

Straffe bitterheid in het bier, wordt gewoon wat stroef. Ik mis de zoete tonen. Licht de sinaasappel in de smaak en wat mariakaakjes.
Frans
Bierista
5,5

Frans Ruiter

De smaak van deze Barleywine (voorheen Mary) heeft die van het bier dat uit de ketels op de vorige locatie (Helicopterstraat) kwam nooit meer evenaart. Ik proef dat het er ergens in verstopt zit, maar het wordt overschaduwd door andere, storende smaakcomponenten. Jammer, want toen vond ik het het mooiste bier van de brouwerij.

Zicht 8,0

helder licht oranje met een stevige witte schuimkraag

Neus 5,8

mout, karamel, (zoete) licht chemische zuurtjes

Smaak 5,0

moutig, zoetig, bijna onnatuurlijke karameltonen, gedroogd fruit, licht bittere sinaasappelschil, vreemde wat wrange afdronk die overgaat in stroeve bitterheid

Spijs suggestie

zware stevige vette vis, karamelbavarois, pittige oosterse gerechten, sinaasappelcake
Kitty
Bierista
6,6

Kitty Hendrix

Veel zoet, caramel en te weinig andere smaken. Weinig mout en of hop en ontwikkeling in smaak/afdronk, wat je zou verwachten

Zicht 6,6

Neus 6,5

Fruitig,

Smaak 6,5

Fruitig, caramel, zoet licht bitter
Loes.van
Bierista
5,5

Loes van Esschoten

Deze barleywine ruikt heel fruitig en zepig als tropische bodylotion. Omdat het hoge alcohol en de plakkerigheid van kandij het nog zoeter maakt is er weinig te ontdekken. Toch zit er een hopbitter in die net zo snel gaat als hij gekomen is. Geen fijn bier.

Zicht 6,0

Geen schuim om over te spreken. Het bier is licht oranje bijna helder maar flets. Spreekt niet echt tot de verbeelding.

Neus 5,4

Koriander overheerst met sinaasappel en tropisch fruit dat het een beetje aan bodylotion doet denken. Verder veel alcohol en kandijsuiker.

Smaak 6,1

Ook in de smaak is het vooral kandij en alcohol, met een bittere ondertoon die niet helemaal goed uitpakt. de koriander maakt het licht zepig en ongemakkelijk om te drinken.

Spijs suggestie

tropisch mangoroomijs met kletskoppen en amarettokoekjes
Alain
Bierista
6,0

Alain Schepers

Het vrijwel ontbreken van een schuim doet het beeld van dit bier geen goed. Het aroma is vooral zoet. Datzelfde geldt voor de smaak. Deze gerstewijn mist diepte, nu is het vooral alcoholische zoetheid, die wel voor de nodige warmte zorgt op koude, donkere dagen.

Zicht 5,0

Amberkleurig, licht nevelig. Schuimkraag is zeer gering en is snel verdwenen.

Neus 6,0

De geur is zoet. Karamel, marsepein en vooral veel alcohol. Beetje kruidigheid in de achtergrond.

Smaak 6,0

Veel zoetheid, veel warme zoete tonen van de alcohol. In de zoetheid een beetje kruidigheid, licht spicy en een prikkelend bittere afdronk.
Avatar
Ontdekker
7,0

Frank Koenen

Gebrouwen in een brouwerij waar gewerkt wordt met mensen die een afstand hebben tot de arbeidsmarkt. +2 Lichte doordrinkbare barleywine +1 Vrij licht van kleur, wat fruitig en zoetig +1 Toch de typische barleywine alcoholsmaak +1 Gedronken van de tap, waarbij ik me niet echt kon vinden in het weinige koolzuur van andere recensenten. +1
Tip: Het Bierlogboek! Hou je eigen bierlijstje bij.

Join the club

Deel jouw beoordeling en maak kans op een gratis Bierista-pakket