Brouwerij wentersch

Brouwerij Wentersch

Bierbrouwerij Wentersch is in 2016 door Michiel van der Vaart opgericht in Winterswijk. Michiel was al jarenlang hobbybrouwer met een passie voor ondernemen. In 2016 maakte de traumachirurg werk van een heuse bierbrouwerij. Samen met brouwer Onno Raspe en investeerder Bart Looman bouwde Van der Vaart zijn droom. In juni 2017 werden de eerste batches bier afgevuld. In 2017 zijn zij begonnen met een crowdfunding om in 2018 flink uit te kunnen breiden.

De brouwerij in Winterswijk beschikt over een gezellig proeflokaal én cadeauwinkel. Hier kun je lekker even uitblazen na bijvoorbeeld een fietstocht of een wandeling of bierige artikelen aanschaffen. Ook is het mogelijk om een (op afspraak) rondleiding door de brouwerij te krijgen en uiteraard te proeven van de ambachtelijke bieren.

De eerste special van Wentersch is Piet, een extra gehopte Weizen genoemd naar Piet Mondriaan, die van 1880 tot 1895 in Winterswijk woonde. Andere lokaal geïnspireerde Wentersch bieren zijn de Achterhoek Pale Ale, de Druufen Wentersch Blondelle.

Onze topbieren

8,5

Wentersch Gerrit

Brouwerij Wentersch

Gerrit van Brouwerij Wentersch is een Porter gebrouwen met verse koffie van koffiebranderij Hesselink in Winterswijk. Speciaal gebrande koffie in één glas samen met een vol en rond bier gebrouwen met geroosterde moutsoorten; dat is elke teug genieten.

Stout en Porter

Aroma
Zoet
Zuur
Bitter

Nieuw
8,0

Wentersch De Bøck Er In

Brouwerij Wentersch

De Bøck Er In van Brouwerij Wentersch is een Bockbier. Dit seizoensbier vol moutige aroma's en een verfijnde karameltoets houdt je zeker warm tijdens de gure herfstavonden!

Bockbier

Aroma
Zoet
Zuur
Bitter

Nieuw
8,0

Wentersch Gevloerd

Brouwerij Wentersch

Gevloerd is een fris volmout bier van Brouwerij Wentersch uit Winterswijk. Het bier is gebrouwen met mout van Vloermouterij Masterveld uit de Winterswijkse buurtschap Ratum.

Blonde bieren

Aroma
Zoet
Zuur
Bitter

Nieuw
8,0

Wentersch Gagelbont

Brouwerij Wentersch

Gagelbont van Brouwerij Wentersch is een Gruitbier. Dit bier is gebrouwen met gerstemout, havermout, roggemout en tarwemout. En natuurlijk met gagel, dat met toestemming van Natuurmonumenten is geplukt in het Korenburgerveen in Winterswijk!

Blonde bieren

Aroma
Zoet
Zuur
Bitter

8,0

Wentersch Black IPA

Brouwerij Wentersch

Wentersch Black IPA is een zwaar gehopte India Pale Ale. Pittige aroma’s van koffie en de zacht bittere tonen van chocolade. Er is extra veel hop gebruikt in deze Black IPA, wat voor een kruidig randje zorgt.

IPA (India Pale Ale)

Aroma
Zoet
Zuur
Bitter

8,0

Wentersch IPA

Brouwerij Wentersch

Wentersch IPA is een blond en krachtig bier met 7% alcohol. De fruitige tonen overheersen. Je proef citrusfruit, waaronder citroen en limoen. Dit maakt deze IPA zeer toegankelijk. De fruitige is ingebed in bloemenaroma's. Het is en blijft een IPA en ja, de verwachte bitterheid komt in de nasmaak goed tot z'n recht.

Blonde bieren

Aroma
Zoet
Zuur
Bitter

7,5

Wentersch Pomp 4

Brouwerij Wentersch

Wentersch Pomp 4 is een volle Quadrupel. Zoete alcoholische tonen met aroma’s van karamel, toffee en gedroogd fruit. Dit bier is gebrouwen ter nagedachtenis van de vorige functie van het brouwerijpand, een tankstation!

Zware bieren

Aroma
Zoet
Zuur
Bitter

7,5

Wentersch Session Mike

Brouwerij Wentersch

Wentersch Session Mike is een laag alcoholisch, maar zeer smaakvol bier. Het bier is gebrouwen in samenwerking met sterrenchef Mike Vrijdag van de Strandlodge in Winterswijk. Het is dan ook een bier geworden zoals zijn karakter, ruwe bolster blanke pit.

IPA (India Pale Ale)

Aroma
Zoet
Zuur
Bitter

Toon alle
Wentersch.001

Brouwerij Wentersch geeft obligaties uit aan bierambassadeurs

29 oktober 2017 Bierbrouwerij Wentersch is met een eigentijdse crowdfundings-actie gestart. Er worden bier-obligaties uitgegeven. Verder lezen
Wentersch.001

Brouwerij Wentersch volop in bedrijf

23 juni 2017 Een jaar geleden gaf Michiel van der Vaart vol gas. De ondernemende traumachirurg zag een gat in de markt. Zijn droom was een eigen bierbrouwerij. Nu is het zover, afgelopen week werden de eerste flessen Wentersch bier afgevuld in zijn eigen brouwerij Verder lezen