Brouwerij Wentersch

Bierbrouwerij Wentersch is in 2016 door Michiel van der Vaart opgericht in Winterswijk. Michiel was al jarenlang hobbybrouwer met een passie voor ondernemen. In 2016 maakte de traumachirurg werk van een heuse bierbrouwerij. Samen met brouwer Onno Raspe en investeerder Bart Looman bouwde Van der Vaart zijn droom. In juni 2017 werden de eerste batches bier afgevuld. In 2017 zijn zij begonnen met een crowdfunding om in 2018 flink uit te kunnen breiden.

De brouwerij in Winterswijk beschikt over een gezellig proeflokaal én cadeauwinkel. Hier kun je lekker even uitblazen na bijvoorbeeld een fietstocht of een wandeling of bierige artikelen aanschaffen. Ook is het mogelijk om een (op afspraak) rondleiding door de brouwerij te krijgen en uiteraard te proeven van de ambachtelijke bieren.

De eerste special van Wentersch is Piet, een extra gehopte Weizen genoemd naar Piet Mondriaan, die van 1880 tot 1895 in Winterswijk woonde. Andere lokaal geïnspireerde Wentersch bieren zijn de Achterhoek Pale Ale, de Druufen Wentersch Blondelle.

Onze topbieren

8,5

Wentersch Gerrit

Brouwerij Wentersch

Gerrit van Brouwerij Wentersch is een Porter gebrouwen met verse koffie van koffiebranderij Hesselink in Winterswijk. Speciaal gebrande koffie in één glas samen met een vol en rond bier gebrouwen met geroosterde moutsoorten; dat is elke teug genieten.

Stout en Porter

Aroma
Zoet
Zuur
Bitter

8,0

Wentersch Gagelbont

Brouwerij Wentersch

Gagelbont van Brouwerij Wentersch is een Gruitbier. Dit bier is gebrouwen met gerstemout, havermout, roggemout en tarwemout. En natuurlijk met gagel, dat met toestemming van Natuurmonumenten is geplukt in het Korenburgerveen in Winterswijk!

Flavoured bieren

Aroma
Zoet
Zuur
Bitter

8,0

Wentersch Black IPA

Brouwerij Wentersch

Wentersch Black IPA is een zwaar gehopte India Pale Ale. Pittige aroma’s van koffie en de zacht bittere tonen van chocolade. Er is extra veel hop gebruikt in deze Black IPA, wat voor een kruidig randje zorgt.

IPA (India Pale Ale)

Aroma
Zoet
Zuur
Bitter

7,9

Wentersch De Bøck Er In

Brouwerij Wentersch

De Bøck Er In van Brouwerij Wentersch is een Bockbier. Dit seizoensbier vol moutige aroma's en een verfijnde karameltoets houdt je zeker warm tijdens de gure herfstavonden!

Bockbier

Aroma
Zoet
Zuur
Bitter

7,9

Wentersch R.I.S.

Brouwerij Wentersch

Wentersch R.I.S. is een Russian Imperial Stout. Het Achterhoekse bier zit vol geroosterde tonen, denk aan koffie, chocolade en karamel. En een complexiteit die zijn weerga niet kent. Nazdrovje!

Stout en Porter

Aroma
Zoet
Zuur
Bitter

7,8

Wentersch Bière de Garage

Brouwerij Wentersch

Bière de Garage van bierbrouwerij Wentersch in Winterswijk is een donker, vol en warm bier dat perfect past in de donkere en koude maanden van het jaar. Een vol karakter met heel wat zoete tonen. Ook in de afdronk is Bière de Garage vol in de keel.

Zware bieren

Aroma
Zoet
Zuur
Bitter

7,8

Wentersch Pomp 4

Brouwerij Wentersch

Wentersch Pomp 4 is een volle Quadrupel. Zoete alcoholische tonen met aroma’s van karamel, toffee en gedroogd fruit. Dit bier is gebrouwen ter nagedachtenis van de vorige functie van het brouwerijpand, een tankstation!

Zware bieren

Aroma
Zoet
Zuur
Bitter

7,8

Wentersch Oehoe

Brouwerij Wentersch

Wentersch Oehoe is een Weizen Bock. In de Winterswijkse Steengroeve viert de Oehoe al bijna haar 3e lustrum. Deze prachtige uil is net als Wentersch niet meer weg te denken uit onze mooie gemeente. Wentersch’ ode aan de Oehoe smaakt kruidig, vol en verwarmend. Een mooie donkere weizen boordevol kruidigheid en heerlijke tonen van karamel. “Hoé-oe!”

Weizen

Aroma
Zoet
Zuur
Bitter

Toon alle

Wentersch komt met vier vatgerijpte bieren

Bierbrouwerij Wentersch verrast op de valreep van het nieuwe jaar met een serie van vier vatgerijpte bieren.

Verder lezen

Wentersch Achterhoek IPA op de proeftafel

Brouwerij Wentersch brouwt een India Pale Ale met Amerikaanse hoppen van Achterhoekse bodem. Hoe smaakt dat?

Verder lezen

Bier! Magazine neemt een kijkje bij Westvleteren

In het herfstnummer van Bier! Magazine onder meer aandacht voor Brouwerij Wentersch en Westvleteren.

Verder lezen

Achterhoekse brouwerijen bundelen de krachten

Brouwersnös, Bronckhorster Brewing Company en Brouwerij Wentersch bundelen de krachten en zetten de Achterhoek op de bierkaart.

Verder lezen