Brouwerij Wentersch

Brouwerij Wentersch werd opgericht in 2016 door Michiel van der Vaart. Michiel was al jarenlang hobbybrouwer met een passie voor ondernemen. In 2016 maakte de traumachirurg werkt van een heuse bierbrouwerij. Samen met brouwerij Onno Raspe en investeerder Bart Looman bouwde Van der Vaart zijn droom. In juni 2017 werden de eerste batches afgevuld. Bierbrouwerij Wentersch heeft de volgende bieren vast in het assortiment: Wentersch Sonne Weizen, Wentersch IPA, Wentersch Druuf, Wentersch Aan de Tripel en de Wentersch Blondelle. De eerste special is de Wentersch Piet, een extra gehopte Weizen genoemd naar Piet Mondriaan, die van 1880 tot 1895 in Winterswijk woonde.

Bieren (6)

Sorteer op
  Score Category Naam
Wentersch piet

Wentersch Piet

5,0
Wentersch Piet is een eerbetoon aan schilder Piet Mondriaan die van zijn 8ste tot zijn 23ste in Winterswijk woonde. Brouwerij Wentersch brouwde een ronde Weizen van 5,5% met een Winterswijkse twist. Het frisse en fruitige bier heeft net even wat meer hoppigheid en daardoor wat met karakter.
Wentersch sonne weizen

Wentersch Sonne Weizen

Wentersch Sonne Weizen is de ideale metgezel op een zomerse dag op het terras. Deze Weizen is vol van smaak en heeft tegelijkertijd een fruitige frisheid. Heerlijk bij salades met geitenkaas of met zalm.
Wentersch ipa

Wentersch IPA

Wentersch IPA is een blond en krachtig bier met 7% alcohol. De fruitige tonen overheersen. Je proef citrusfruit, waaronder citroen en limoen. Dit maakt deze IPA zeer toegankelijk. De fruitige is ingebed in bloemenaroma's. Het is en blijft een IPA en ja, de verwachte bitterheid komt in de nasmaak goed tot z'n recht.
Wentersch aan de tripel

Wentersch Aan de Tripel

Wentersch Aan de Tripel is een krachtig en blond bier geĆÆnspireerd op de Belgische Tripels, maar met heel duidelijk een eigen, Winterswijkse twist. Dit rijke bier vraagt je aandacht. Al na de eerste slok begrijp je precies waarom.
Wentersch druuf

Wentersch Druuf

Wentersch Druuf is een bier gebrouwen met druiven afkomstig van een Winterswijkse wijngaard. Druuf is dialect voor druif. Dit lichtgele bier is fruitig en dorstlessend. De druiven proef je duidelijk terug in dit bier waar je snel een nieuwe slok van neemt.
Wentersch blondelle

Wentersch Blondelle

Wentersch Blondelle is een fruitige Blond. Dit zachte en ronde bier is geschikt voor vele momenten. Fris en fruitig met een subtiele bitterheid; een bier met vele vrienden. Dit bier is vernoemd naar Evelien Blondelle, de vrouw van Wentersch brouwer en eigenaar Michiel van der Vaart.

Join the club

Deel jouw beoordeling en maak kans op een gratis Bierista-pakket