Wentersch komt met vier vatgerijpte bieren

29 december 2022
Wentersch besluit het jaar met een prachtige serie van vier vatgerijpte bieren. Speciaal voor deze serie is een Russian Imperarial Stout gebrouwen van 12,5%. Wentersch Pomp4 diende eveneens als basisbier.

Wentersch Barrel Aged Vat 4 heeft als basisbier de Quadrupel Wentersch Pomp4. Dit zachte verwarmende bier heeft maanden mogen rijpen op een Wild Turkey Bourbon-vat. Ook werd een Pedro Ximinex-vat afgevuld met de Quadrupel. Het leverde twee complexe bieren op, waar je aan blijft ruiken en nippen.

Wentersch Gevat

Wentersch Gevat 01 is de speciaal gebrouwen Russian Imperial Stout. Dit zware bier kreeg maandenlang de tijd om te rijpen op een sherryvat van Pedro Ximinez. Wentersch Gevat 02 is deze Russian Imperial Stout die te rusten is gelegd op een Wild Turkey-vat. Ook deze bieren hebben door de vatrijping een extra dimensie gekregen.

Geïnteresseerd in deze bieren? Stuur dan even een mail naar de brouwerij. Deze bieren zijn in een zeer, zeer beperkte oplage beschikbaar. Gezien het geslaagde resultaat van deze exeritie mogen we in 2023 meer van dit moois verwachten.