Achterhoekse brouwerijen bundelen de krachten

4 mei 2019
De Achterhoekse brouwerijen Brouwersnös, Bronckhorster Brewing Company en Brouwerij Wentersch bundelen de krachten. Met het pakket 'Uut d'n Achterhoek' zetten ze deze bijzondere streek goed op de bierkaart.

In de Achterhoek zijn de laatste jaren mooie dingen gebeurd op biergebied. In Winterswijk is een vloermouterij gestart en in Zieuwent wordt op behoorlijke schaal hop verbouwd door zeer bevlogen ondernemers. Qua brouwerijen heeft de Achterhoek een flinke groei doorgemaakt. Ook in de Achterhoek is de bierrevolutie niet ongemerkt voorbij gegaan.

Drie brouwerijen

Bronckhorster Brewing Company, de brouwerij van Steve Gammage, draait al wat jaartjes mee. In de brouwerij in Rha wordt onder meer de Nightporter gebrouwen, afgelopen jaar verkozen tot Beste Bier van Nederland. In Winterswijk startte Michiel van der Vaart zo'n twee jaar geleden met Brouwerij Wentersch. Dat bleek van meet af aan een succes. Nog voor de officiële opening werd de capaciteit verdubbeld. De groei gaat onverminderd door. De familie De Groen, bekend van Grolsch, opende vorig jaar een nieuwe brouwerij op het oude nest in het Achterhoekse stadje Groenlo. Brouwersnös heeft sindsdien al veel Achterhoekse bierharten veroverd.

Inhoud pakket

Deze drie succesvolle brouwerijen hebben samen met Achterhoekpakket samengesteld. Wentersch levert de Wentersch IPA en de Wentersweiss, Brouwersnös de frisse en toegankelijke Pale Ale Frolijke Frans en de vier-granen Blond met de naam Willemken. Bronckhorster Brewing Company legt gewicht in de schaal met de Angus Triple en de OurRidge-inale, een New England IPA. Het pakket is vanaf begin juni bij de genoemde brouwerijen te koop en bij veel slijterijen en supermarkten in de Achterhoek.