Brouwerij Baxbier Brewery

Brouwerij Baxbier brouwt sinds 2014 bier in Groningen. Deze brouwers geven bekende biersoorten een verrassende twist. Ook kun je bij de brouwerij terecht in het proeflokaal en krijg je een kijkje in de keuken tijdens de Baxbierrondleidingen.

In 2014 besluiten de twee vrienden Jeroen Bax en Sepp Jansen, na een vakantie in Oostenrijk, om hun droom te verwezenlijken. Een eigen bierbrouwerij in Groningen! Ze maken snel naam en in juli 2016 is de eigen Groningse brouwerij inclusief proeflokaal een feit.

De brouwers van Baxbier zijn altijd met nieuwe bieren bezig. Naast de welbekende Oma's Pruim Kon Minder, Koud Vuur en een aantal collaboration brews komen zij in 2017 met de Original-050-series (050 is het kerngetal van de stad Groningen). Deze serie bestaat uit een aantal experimentele bieren in beperkte oplage. Een havermout stout, een session ale vol citrahop, kliekjesbier met zoethout en de Pacific IPA met een subtiele hint van thai-dragon pepers. De bieren van Baxbier zijn in verschillende slijterijen en horecazaken in Nederland verkrijgbaar.

Onze topbieren

9,3

Bax Single Hop Rakau 1 1/2 IPA

Baxbier Brewery

Bax Single Hop Rakau11/2 IPA is een Imperial IPA, ofwel een sterke India Pale Ale. Het is gebrouwen met slechts een hopsoort en gerste-, tarwe- en havermout.

Blonde bieren

Aroma
Zoet
Bitter

8,5

Bax Bier Kon Minder Dubbel

Baxbier Brewery

Het derde vaste bier van Baxbier is in september 2017 gelanceerd; Kon Minder Dubbel. Een complex donker bier met fruitige tonen.

Dubbel

Aroma
Zoet
Bitter

8,5

Bax Bier Bakkie Doen

Baxbier Brewery

Bax Bier Bakkie Doen is een Dubbel vol zachtzoete smaken als karamel, rozijnen en toffee. Versegebrande koffiebonen zorgen voor een subtiele koffie smaak.

Dubbel

Aroma
Zoet
Zuur
Bitter

8,1

Bax Bier Hiphopper

Baxbier Brewery

Deze IPA heeft de naam Hiphopper meegekregen, geïnspireerd op Rapper's Delight van The Sugarhill Gang. Deze fruitige IPA is gebrouwen met vier Amerikaanse hopsoorten, die garant staan voor een mooie portie bitterheid.

Blonde bieren

Aroma
Zoet
Zuur
Bitter

8,0

Bax Bier Weizenbock

Baxbier Brewery

Bax Bier Weizenbock is een collaboration met de Duitse brouwerij Weschnitztaler. Het is een donkerkleurige Weizenbock, zacht, zoet en krachtig met voor een Weizenbock best stevige bittere afdronk.

Blonde bieren

Aroma
Zoet
Zuur
Bitter

7,7

Bax Bier Kon Minder

Baxbier Brewery

'Kon minder' roept een inwoner van Groningen als hij enthousiast over iets is. Dit blonde bier is fris en heeft een fruitig hopkarakter dankzij Amerikaanse hopsoorten. Ook is er sinaasappelschil in dit bier verwerkt.

Blonde bieren

Aroma
Zoet
Zuur
Bitter

Nieuw
7,6

Baxbier B.O.R.I.S.

Baxbier Brewery

Baxbier B.O.R.I.S. staat voor Blood Orange Russian Imperial Stout. Deze Boris laat met 10,1% zijn spierballen wel even rollen. Een dik bier vol tonen van koffie, chocolade en heel verrassend aroma's van bloedsinaasappel.

Stout en Porter

Aroma
Zoet
Zuur
Bitter

7,4

Bax Bier Oma's Pruim

Baxbier Brewery

Je kunt van alles denken bij de naam van dit bier. Feit is dat het idee voor dit bier is ontstaan toen brouwer Jeroen Bax in de tuin van zijn oma stond. Oma's pruim stond er goed bij en de vruchten waren zoet en sappig met een klein zuurtje. Hij kon niks anders doen dan hier een mooi bier mee brouwen. Dit bier is gebrouwen met acht verschillende moutsoorten.

Bockbier

Aroma
Zoet
Zuur
Bitter

Toon alle