Brouwerij Baxbier Brewery

Brouwerij Baxbier brouwt sinds 2014 bier in Groningen. Deze brouwers geven bekende biersoorten een verrassende twist. Ook kun je bij de brouwerij terecht in het proeflokaal en krijg je een kijkje in de keuken tijdens de Baxbierrondleidingen.

In 2014 besluiten de twee vrienden Jeroen Bax en Sepp Jansen, na een vakantie in Oostenrijk, om hun droom te verwezenlijken. Een eigen bierbrouwerij in Groningen! Ze maken snel naam en in juli 2016 is de eigen Groningse brouwerij inclusief proeflokaal een feit.

De brouwers van Baxbier zijn altijd met nieuwe bieren bezig. Naast de welbekende Oma's Pruim Kon Minder, Koud Vuur en een aantal collaboration brews komen zij in 2017 met de Original-050-series (050 is het kerngetal van de stad Groningen). Deze serie bestaat uit een aantal experimentele bieren in beperkte oplage. Een havermout stout, een session ale vol citrahop, kliekjesbier met zoethout en de Pacific IPA met een subtiele hint van thai-dragon pepers. De bieren van Baxbier zijn in verschillende slijterijen en horecazaken in Nederland verkrijgbaar.

Onze topbieren

9,3

Bax Single Hop Rakau 1 1/2 IPA

Baxbier Brewery

Bax Single Hop Rakau11/2 IPA is een Imperial IPA, ofwel een sterke India Pale Ale. Het is gebrouwen met slechts een hopsoort en gerste-, tarwe- en havermout.

IPA (India Pale Ale)

Aroma
Zoet
Bitter

8,5

Bax Bier Bakkie Doen

Baxbier Brewery

Bax Bier Bakkie Doen is een Dubbel vol zachtzoete smaken als karamel, rozijnen en toffee. Versegebrande koffiebonen zorgen voor een subtiele koffie smaak.

Dubbel

Aroma
Zoet
Zuur
Bitter

8,3

Bax Bier Bandwagon 416

Baxbier Brewery

Bax Bier Bandwagon 416 is een smaakvolle New England DIPA. Een fruitig bier met een fijne nasmaak en een alcoholpercentage van 7,8%.

IPA (India Pale Ale)

Aroma
Zoet
Zuur
Bitter

8,2

Bax Bier Rokkenjager

Baxbier Brewery

Bij Bax Bier houden ze wel van een beetje humor. Dit naam van dit bier heeft alles te maken met de lente, met rokjesdag, met de dag dat de dames hun blote benen blootstellen aan de eerste zonnestralen. De brouwers zitten dan maar wat graag op het terras naar dit natuurfenomeen - zoals ze het zelf noemen - te kijken. Daarom is dit bier speciaal voor natuurliefhebbers ...

Lager

Aroma
Zoet
Zuur
Bitter

8,1

Bax Bier Kon Minder Dubbel

Baxbier Brewery

Het derde vaste bier van Baxbier is in september 2017 gelanceerd; Kon Minder Dubbel. Een complex donker bier met fruitige tonen.

Dubbel

Aroma
Zoet
Zuur
Bitter

Pale Ale

Aroma
Zoet
Zuur
Bitter

8,0

Baxbier HOPFKOPF

Baxbier Brewery

Baxbier HOPFKOPF is een Weizen. Het bier heeft aroma's van banaan en kruidnagel en is dubbel gedryhopt met Sorachi Ace, Amarillo en Simcoe.

Weizen

Aroma
Zoet
Zuur
Bitter

7,9

Bax Bier Hiphopper

Baxbier Brewery

Deze IPA heeft de naam Hiphopper meegekregen, geïnspireerd op Rapper's Delight van The Sugarhill Gang. Deze fruitige IPA is gebrouwen met vier Amerikaanse hopsoorten, die garant staan voor een mooie portie bitterheid.

IPA (India Pale Ale)

Aroma
Zoet
Zuur
Bitter

Toon alle