Bax Single Hop Rakau 1 1/2 IPA

9,3 (1 beoordeling)

Bax Single Hop Rakau11/2 IPA is een Imperial IPA, ofwel een sterke India Pale Ale. Het is gebrouwen met slechts een hopsoort en gerste-, tarwe- en havermout.

7.2%
Blond en Krachtig
Vette vis, Gekruide gerechten, Vleesgerechten, Jonge en romige kazen
10 °C
33 cl
Haardvuur, Barbecue, In goed gezelschap, Bij het eten
Bovengistend
Gerstemout, Tarwemout, Havermout
Rakau
78
24

Reviews door Bierista Experts

Miel
Bierista
9,3

Miel Neuraij

zeer complex uitgebalanceerd bier, er zit weer een verhaaltje in, aroma is versluiert en nodigt uit tot ontdekken . belooft veel maar onthult maar een beetje. na het nemen van de eerste slok geeft het bier zich bloot zoals een goede striptease danseres, geleidelijk en geraffineerd wordt alles onthult. bekomen van de nasmaak wil je maar een ding, meer....! Kitty en Ger, bedankt voor het meenemen van dit schitterende bier uit het verre Groningen naar ons mooie Limburg.

Zicht 9,5

helder amberkleurig bier, regelmatig koolzuur en een volle romige schuimkraag, stabiel en glasplakkend.

Neus 9,0

zacht maar prikkelende en kruidige hopgeur. licht fruitig, moutig en caramel. aroma is niet echt dominant maar toch duidelijk aanwezig.

Smaak 9,5

zachte caramel moutige en iets fruitige aandronk, overgaand naar kruidige bitterheid van de hop. mondgevoel begint zacht, dan komt een peperige prikkel en eindigt met een iets samentrekkend bittertje. nasmaak is zoetige caramel en langdurige hopbitter.

Spijs suggestie

kan een krachtige kaas verdragen als het moet, maar voor mij maar liever solo bij een lekker jazzy nummertje.(en dan mag het eentje meer zijn)
Tip: Het Bierlogboek! Hou je eigen bierlijstje bij.

Join the club

Deel jouw beoordeling en maak kans op een gratis Bierista-pakket