Veel variatie in de Bierista BBQ Top 10

7 augustus 2020
Het zonnetje schijnt, de lucht is blauw! Heerlijk om tot laat in de avond te barbecuen.En wat is een barbecue zonder bier. Bierista's hebben tien bieren op de rijtje gezet die perfect zijn om te drinken bij de barbecue. Er staan zeer uiteenlopend bieren in, dus voor ieder wel wat wils.

In de BBQ Top 10 vind je IPA's, Weizen, Witbier en meer. Wat dacht je bijvoorbeeld van de La Trappe Dubbel. Dit trappistenbier is donker en heeft duidelijke tonen van karamel. Deze gaan uitstekende samen met veel vleesgerechten van de barbecue, zoals een steak en spareribs. Een ander donker bier in deze ranglijst is de Schneider Weisse Aventinus TAP 6, een Weizen Doppelbock met meer dan 8% alcohol. Geen bier om in de hoogste versnelling te drinken.

Gerardus India Pale

Bij de barbecue wil je ook graag wat verfrissends. Zeker als de temperatuur rond de 30 graden ligt. Dan is de Gerardus India Pale een aanrader. Dit is geen India Pale Ale (IPA), maar een India Pale Lager, een ondergistend bier. Verfrissend en gezegend met mooie hoparoma's.

Weizen

Natuurlijk vind je in de BBQ Top 10 ook de verwachte Weizen. Franziskaner Hefeweisse staat hoog genoteerd. Ook andere Weizen-bieren zoals Erdinger Weissbier, Schneider Weisse Original TAP 7, Paulaner Hefeweissbier, Weihenstephaner Hefeweissbier en Texels Skuumkoppe doen het uitstekend bij de barbecue.

Geen citroen

Hou je van visgerechten en salades dan is een Weizen een goede keuze, maar ook een Belgisch Witbier doet het dan uitstekend. En als we het hebben over Witbier, dan hebben we het over het stijlicoon Hoegaarden Wit. En alsjeblieft ... geen schijfje citroen gaan stampen in je met liefde en passie gebrouwen bier!

Verrassing

India Pale Ale - de IPA - in zeer populair. Deze bierstijl doet het vaak goed in combinatie met traditionele gerechten van de barbecue. Een hamburger smaakt beter in combinatie met de Lowlander IPA of met de zeer fruitige Brewdog Punk IPA. Een bier dat je misschien niet zou verwachten is Guinness Draught. Dit bijna zwarte bier ziet er zwaar uit, maar heeft slechts 4,2% alcohol en is een onverwachte fijne dorstlesser. Proost, op een geslaagde barbecue!