Vier het bier - Het is International Beer Day

2 augustus 2019
Het kan niet op deze week! Gisteren vierden we al World IPA Day. Vandaag is het International Beer Day. Een dag om te vieren! Voordat we aan het bier gaan, leggen we kort uit wat deze dag inhoudt. Daarna gaan we snel aan het bier. Natuurlijk hebben we bij Bierista wel wat suggesties voor je!

International Beer Day is een dag waarop we het bier vieren. De heerlijke drank die overal ter wereld mensen bij elkaar brengt. Bier verbroedert! Deze dag is ook een ode aan de mensen die vol toewijding en passie (twee jeukwoorden in één zin, sorry) bier brouwen en serveren. Het is de bedoeling om deze dag te vieren met de mensen die je dierbaar zijn. Dus wacht niet langer en begin maar met vieren!

Mogen we je tien suggesties aan de hand doen?

1 - Weihenstephaner Hefeweissbier - Wat een klassieker is dit! Vol van smaak, fris en fruitig. Zo'n glas smaakt altijd naar meer. Op zomerse dagen is dit een van de favorieten van Bierista-oprichter Alain Schepers.
2 - Texels Skuumkoppe - Heb je het over Texel dan heb je het over Skuumkoppe. Dit volle tarwebier maakt een onuitwisbare indruk op iedereen die de brouwerij op Texels heeft bezocht. Deze klassieker van eigen bodem kan altijd.
3 - Jopen Mooie Nel - Deze IPA heeft een geweldige balans en zit vol fruitige tonen. Karaktervol, niet te bitter en een geweldig bier om mooie foodpairings mee te maken. Het bier werd enkele jaren terug al eens uitgeroepen tot Beste Bier van Nederland. Dat snappen we best. Dit bier is trouwens de favoriet van Melanie, onze office- & relationshipmanager.

4 - Orval - Dit is en blijft toch een geweldig en spannend bier. Een Belgisch trappistenbier vol avontuur. De een drinkt 'm graag vers; de ander drinkt 'm 't liefst als-ie tenminste drie maanden oud is. Hoe dan ook, dit is een bier waar je mensen mee bij elkaar krijgt.
5 - Brewdog Punk IPA - Het succesnummer van de Schotse brouwerij Brewdog. Het fruit spat je glas uit. De bitterheid is zeker aanwezig, maar zal niet veel mensen tegenstaan. Wil je kennismaken met een IPA, dan is dit een prima instapper.
6 - Schneider Weisse Original Tap 7 - Dit is een Weizen waar je altijd op terugkomt. Natuurlijk zijn er de Weizen-bieren van de grote brouwerijen als Paulaner, Erdinger en Franziskaner, maar als je eenmaal een originele Schneider Weisse hebt geproefd ...

7 - Duvel - Het frisse gele bier met de volle witte schuimkraag in het kenmerkende Duvelglas doet je als vanzelf het water in de mond lopen. Dit iconische bier heeft misschien zijn naam niet mee als je wilt 'verbroederen', maar wie er al eens van geproefd heeft weet wel beter.
8 - Van Moll Wanderlust - Oké, oké, we doen in dit lijstje ook een verantwoorde, alcoholvrije keuze. Dit keer eens even geen vandeStreek bier Playground non-alcoholic IPA, maar deze soortgenoot uit Eindhoven. Fris en uitermate smaakvol, een echte aanrader!
9 - Bird Brewery - Datisandere koekoek - Een lekkere frisse Saison met een beetje funk. Dit bekroonde bier van deze snelgroeiende brouwerij brengt vogels van heel diverse pluimage samen aan tafel.
10 - Hertog Jan Grand Prestige - We zitten net in augustus. Daarom hebben we met dit lijstje geprobeerd het toegankelijk en fris te houden. Maar ja, sommige bieren mogen niet ontbreken. Hertog Jan Grand Prestige is zo'n Nederlands kroonjuweel dat eigenlijk in elk lijstje thuishoort. Deze zware gerstewijn is het perfecte bier om deze feestelijke dag mee te besluiten.