Wat een dag! Het is World IPA Day!!!

1 augustus 2019
Het is een feestdag vandaag! Het is met recht een Hoppy Day! Het is World IPA Day, de dag dat de India Pale Ale gevierd wordt. En bij Bierista vieren we natuurlijk graag mee. We geven je twaalf IPA's die beslist de moeite waard zijn.

Elke dag is een feestje. Kijken we vooruit, dan zien we dat morgen, vrijdag 2 augustus het International Beer Day is. Dat wordt dus ook weer een fijn dagje. Maar eerst vandaag: donderdag 1 augustus - World IPA Day. Zoals gezegd, de dag dat alles draait om de bierstijl India Pale Ale.

Populaire bierstijl

Met de IPA is wat geks aan de hand. Toen Nederland nog vrijwel uitsluitend pils dronk werden de eerste IPA's die naar ons land kwamen verguisd. "Te hoppig", "te bitter", "niet lekker", "dit gaat nooit iemand drinken". Het kan raar lopen. De bierstijl landde en werd razendpopulair. Velen zag in de explosieve groei van de consumptie van IPA's een hype. Die hype duurt nu al heel lang en lijkt ook echt niet over te waaien.

Lijst met tips

De India Pale Ale kent inmiddels vele varianten. De Session IPA is fris, hoppig en heeft minder alcohol. Dan zijn er bijvoorbeeld nog de New England IPA (NEIPA), de Imperial IPA, de Black IPA. Op deze feestdag gooien we al deze verschillende soorten IPA's op een hoop en hebben een lijst gemaakt met twaalf IPA's die meer dan de moeite waard zijn. Dit is een lijst met suggesties, geen ranglijst.


Wil je nog meer inspiratie? Kijk dan naar deze lijst van IPA's die hoog worden gewaardeerd door Bierista's.