Hop Into The Grain

6 mei 2019

Speciaalbier is inmiddels geen hype meer, het is voor een grote groep aardbewoners een way of living geworden. Niet zo gek dus dat er ook steeds meer bierfestivals georganiseerd worden. Een van die festivals is het Groningse Hop Into The Grain. Vorig jaar was de kickoff en op zaterdag 25 mei zal de tweede editie van dit evenement plaatsvinden.

Het festival wordt gehouden in het EM2, een onafhankelijk podium en evenementenlocatie, op het voormalige terrein van de Suikerunie. Een urban en industriële omgeving waar in de loop van de jaren al menig event heeft plaatsgevonden. Het ligt net buiten het centrum van de stad Groningen en is goed bereikbaar voor bijna elke doorsnee vervoermiddel.

Behalve bier is er ook live muziek aangezien de organisator, Justin van Akkeren, liefhebber van beide is. Justin is geen vreemde in de Groninger bierscene, sinds 2017 runt hij zijn eigen bierwinkel, Just in Beer, in het centrum van de stad Groningen. Daarnaast brouwt hij samen met vrienden onder de naam Folkingebrew zo nu en dan bier, die van tijd tot tijd verkrijgbaar zijn in zijn winkel. Je kan er daarom ook vanuit gaan dat het niet zomaar een festivalletje is. Naast bier en muziek zullen er genoeg food stands op het buitenterrein aanwezig zijn met de nodige terrassen en zithoekjes. 

Aanwezige brouwerijen

Er zullen 12 brouwerijen acte de présence geven waaronder het grootste gedeelte uit Nederland. Daarnaast zijn er twee brouwerijen uit Australië. De brouwerijen zijn: