Brouwerij Eggens

Bierbrouwerij Eggens is de Groningste brouwerij van Martijn Eggens. Zijn passie voor bier begon al op jonge leeftijd en dat heeft hem er jaren later toe gedreven zijn eigen bieren te gaan brouwen.

Martijn heeft nog geen eigen brouwerij voor zijn Eggens Bier. Hij huurt een brouwketel bij Baxbier maar brouwt zijn bieren eerst een aantal malen thuis. Dan laat hij de brouwsels verschillende mensen proeven alvorens het bier de grote brouwketel in gaat. Toekomstplannen voor een eigen brouwerij zijn er natuurlijk wel. Hij ziet dan een installatie met een capaciteit van 1.000 tot 2.000 liter voor zich. Als we het over grotere dromen hebben komen we al snel bij een eigen proeflokaal met zicht op de brouwerij zodat bezoekers ook kunnen zien wat er allemaal gebeurt in de brouwerij. Maar dat is voor nu de visie voor op lange termijn.

Onze topbieren

8,3

Eggens IPA

Eggens

Eggens IPA van het Groningse Eggens bier is een Amerikaanse stijl IPA. Dit bier is gebrouwen in de ketels van Baxbier. Deze IPA is zacht moutig en vooral heel erg hoppig. In de neus is het bier vrij fruitig en komt de hop mooi naar voren. In nasmaak een fijn bittertje.

Blonde bieren

Aroma
Zoet
Bitter

7,7

Eggens Quadrupel

Eggens

Eggens Quadrupel heeft 10% alcohol. Het is een hele dikke quadrupel met tonen van karamel, chocolade en biscuitjes. Tegelijkertijd tref je wat laurierachtige, droppige aroma's aan in deze stevige jongen. De afdronk is lang en verwarmend.

Zware bieren

Aroma
Zoet
Bitter

7,5

Eggens Weizen

Eggens

Eggens Weizen is zacht en licht ondanks de 5,8 %alcohol. Naast duidelijke tonen van banaan proef je ook citrus en grapefruit. De afdronk is licht met een fijn mondgevoel. Dit is bier bij uitstek voor op het terras.

Blonde bieren

Aroma
Zoet
Zuur
Bitter

7,5

Eggens Tripel

Eggens

Eggens Tripel is een amberkleurig bovengistend bier met een duidelijk moutkarakter. Deze relatief lichte tripel heeft ook veel fruitige tonen, die doen denken aan onder meer abrikoos.

Blonde bieren

Aroma
Zoet
Zuur
Bitter