Brouwerij Eggens

Bierbrouwerij Eggens is de Groningste brouwerij van Martijn Eggens. Zijn passie voor bier begon al op jonge leeftijd en dat heeft hem er jaren later toe gedreven zijn eigen bieren te gaan brouwen.

Martijn heeft nog geen eigen brouwerij voor zijn Eggens Bier. Hij huurt een brouwketel bij Baxbier maar brouwt zijn bieren eerst een aantal malen thuis. Dan laat hij de brouwsels verschillende mensen proeven alvorens het bier de grote brouwketel in gaat. Toekomstplannen voor een eigen brouwerij zijn er natuurlijk wel. Hij ziet dan een installatie met een capaciteit van 1.000 tot 2.000 liter voor zich. Als we het over grotere dromen hebben komen we al snel bij een eigen proeflokaal met zicht op de brouwerij zodat bezoekers ook kunnen zien wat er allemaal gebeurt in de brouwerij. Maar dat is voor nu de visie voor op lange termijn.

Onze topbieren

9,2

Eggens WOUAH!

Eggens

Eggens WOUAH! is een IPA. Een bitter en licht zoetig bier met aroma's van citrus, grapefruit en peper. De IPA heeft een kruidige afdronk.

Blonde bieren

Aroma
Zoet
Bitter

9,0

Eggens Quadrupel 2020 VSOP Infused

Eggens

Eggens Quadrupel 2020 VSOP Infused is een donkerkleurige Quadrupel. Het bier heeft een volle, rijke smaak door een grote variatie aan moutsoorten. Tonen van biscuit, chocola, karamel en laurier. Een krachtige smaak door de toevoeging van Arruco VSOP (blend van Caribbean rum (70%) en VSOP petie champagne cognac (30%).

Zware bieren

Aroma
Zoet
Zuur
Bitter

8,8

Eggens #@!?$#

Eggens

Eggens #@!?$# is een blond kleurige IPA. Naast de opvallende selectie aan hoppen, zijn er tijdens het brouwproces ook verschillende pepers toegevoegd. Mild, fruitig aroma met een kruidig randje.

Blonde bieren

Aroma
Zoet
Zuur
Bitter

8,5

Eggens Rock North IPA

Eggens

Eggens Rock North IPA is een fris en fruitig bier dat geïnspireerd is op muziek. Stevig bitter, maar niet overheersend. Verkrijgbaar bij alle ABT cafés in Nederland.

Blonde bieren

Aroma
Zoet
Zuur
Bitter

8,0

Eggens Rock North WIPA

Eggens

Eggens Rock North is een WIPA. Tijdens het brouwproces zijn verse pepers toegevoegd. Het bier is tijdelijk verkrijgbaar bij alle ABT (Alliantie van Bier Tapperijen) cafe's in Nederland.

Blonde bieren

Aroma
Zoet
Zuur
Bitter

Nieuw
7,9

Eggens 100% Lokaal

Eggens

Eggens 100% Lokaal is een Sterk Blond van 8,0%. Alle grond stoffen kennen hun afkomst uit het Noorden van het land.

Blonde bieren

Aroma
Zoet
Zuur
Bitter

7,9

Eggens Quadrupel

Eggens

Eggens Quadrupel heeft 10% alcohol. Het is een hele dikke quadrupel met tonen van karamel, chocolade en biscuitjes. Tegelijkertijd tref je wat laurierachtige, droppige aroma's aan in deze stevige jongen. De afdronk is lang en verwarmend.

Zware bieren

Aroma
Zoet
Bitter

7,5

Eggens Weizen

Eggens

Eggens Weizen is zacht en licht ondanks de 5,8 %alcohol. Naast duidelijke tonen van banaan proef je ook citrus en grapefruit. De afdronk is licht met een fijn mondgevoel. Dit is bier bij uitstek voor op het terras.

Blonde bieren

Aroma
Zoet
Zuur
Bitter

Toon alle

Nieuwste specials van Eggens geïnspireerd op muziek

Binnenkort worden de nieuwste bieren van Brouwerij Eggens gelanceerd in Groningen. Bierista Dennis vertelt het verhaal achter de bieren.

Verder lezen