Nieuwste specials van Eggens geïnspireerd op muziek

2 maart 2020

Dik drie jaar geleden besloot Martijn Eggens zijn passie voor speciaalbieren vorm te geven. Hij zegde zijn baan op, om zich volledig te richten op de droom van bierbrouwer.

Door Dennis Hofman

Hij vestigde zijn naam door eerst met klassieke bierstijlen zoals, Blond, Tripel, Weizen, Quadrupel en een IPA op de markt te komen. Deze gangbare bieren zijn inmiddels een vast assortiment, waar pas geleden nog de Koper aan werd toegevoegd. Maar de brouwer uit de stad Groningen heeft moeite met stilzitten waardoor de volgende bieren alweer bijna in de fles zitten.

Etikettten

Zo kwam hij vorig jaar met twee specials op de proppen, namelijk twee dikke IPA's die de namen #!@!?$# en WOUAH (we only use American hop) mee kregen. Omdat de specials los moesten staan van het klassieke assortiment, kwamen er twee totaal andere etiketten op. Via de businessclub van Donar, de basketballclub uit Groningen, was Martijn in contact gekomen met de grafisch vormgever en illustrator Dimitri Jansma. Er was een klik, waardoor Dimitri zich heeft ontfermd over het ontwerpen van de etiketten.

Muziek

De samenwerking beviel zo goed, waarbij de beide heren erachter kwamen dat ze een gezamenlijke deler in muziek hebben. Een idee voor een nieuwe lijn specials was geboren en krijgt de naam 'Rock North' mee, waarmee een ode wordt gebracht aan de muziekscene in al zijn vormen. Martijn brouwt het bier, en Dimitri verzorgt het artwork. Het eerste bier is de 'Rockchick'. Deze IPA zal vanaf één maart exclusief bij alle ABT cafés in Nederland worden geschonken. De Alliantie van biertapperijen benaderde de brouwer hier zelf voor.

Funky Drummer

Twee weken later, 15 maart, zal de 'Rockchick' er niet meer alleen voor staan. Want dan zal ze het podium moeten delen met de 'Funky Drummer' en de 'Blues King'. Deze twee white IPA's maken het trio compleet om op tournee te gaan en zo de harten van de Nederlandse bierliefhebbers te veroveren. De releaseparty is op donderdag 19 maart in The Dogs Bollocks in Groningen. Vervolgens ontstaat er vast flink wat herrie in de rest van het land.. Rock on dudes!!