Triporteur full moon 12

Triporteur Full Moon 12

8,0 (1 beoordeling)

Triporteur Full Moon 12 is een duivelse parodie op de '12' bieren, zoals de Westvleteren 12 en de Sint Bernardus Abt12. Dit is een zwaar en hels bier waarbij de monniken beschutting zoeken bij de engelen. Gebrouwen met cgeroosterde Belgische eik. De fijnheid van de eik versmelt in het bier. De man met de hamer zal deze keer de duivel met de kettingzaag zijn. Je bent gewaarschuwd! Dit bier is heerlijk met een chocolade dessert.

10.2%
Intens en Uitdagend
Vleesgerechten, Jonge en romige kazen, Pittige en belegen kazen, Zoete desserts
12 °C
33 cl
Haardvuur, In goed gezelschap, Bij het eten, Voor het slapen gaan
Bovengistend
East Kent Golding, Styrian Golding
Donkere kandij, witte kandij, donkere cassonade
22.0 °P
20
50

Reviews door Bierista Experts

Spook
Bierista
8,0

spook

De komische cartoonachtige etiketten van Triporteur trekken je meteen aan. Eens een keer iets anders dan de gemiddelde grote en kleine brouwer. Vol zoete geur die rustig je neus binnentreedt met meteen duidelijk een overheersende caramel aroma bij het openen van de fles. De eerste slok is heel meteen subtiel, zoet en beetje kruidig aan het einde. De smaak blijft daarbij een tijd in je keel hangen. Het geeft een heerlijk warm gevoel. Een bier wat steeds soepeler wegdrinkt bij iedere slok. Ondanks het een quadrupel kwa stijl is, merk je dit helemaal niet. Hij valt niet zwaar. Zeker aan te raden door het te combineren met een wildragout van everzwijn, wortelstampot of eend met een saus van zoete cranberry.

Zicht 7,5

Neus 8,5

Smaak 7,5

Spijs suggestie

Wild ragout van everzwijn, lekker wortel stampotje of een heerlijk stukje eendenfilet met een saus van cranberry zal het zeker goed doen.
Tip: Het Bierlogboek! Hou je eigen bierlijstje bij.

Join the club

Deel jouw beoordeling en maak kans op een gratis Bierista-pakket