Brouwerij BOM Brewery

BOM Brewery of BOM Brouwerij is een brouwerij die zelf mout maakt. BOM staat voor Belgische Originele Moutbakkerij. Vroeger zorgden brouwerijen zelf voor hun mout. Tegenwoordig kopen brouwerijen hun mout in van gespecialiseerde moutleveranciers. Niet de BOM Brouwerij zij bakken zelf hun mout en kunnen daardoor snel en heel bijzondere moutsoorten creëren.

BOM maakt haar eigen bierrecepten die zij volgens het principe van de zigeunerbrouwerij brouwen. Dit betekent dat de brouwketels van een brouwerij gehuurd om daar het bier in te brouwen. De brouwers zijn er dan ook van overtuigd dat niet de ketels de smaak van het bier bepalen, maar de moutbakker en de brouwmeester.

Die passie en drive herken je terug in de bieren van BOM Brewery zoals de bieren uit de Triporteur reeks. De Triporteurbieren vormen het vertrekpunt en het basisassortiment. Daarnaast lanceren zij ook een speciale bierlijn met eenmalige producten. Deze bieren worden gebrouwen met eenmalig geroosterde mouten, granen of ingrediënten en verschijnen onder de naam Special Roast Series.

Onze topbieren

8,5

Triporteur From Hell

BOM Brewery

Triporteur From Hell is een vrij donkere en rijke Dubbel. Het bier zit vol gebrande en gerooster BOM mouten. Aroma's van verse koffie en moutigheid. In de smaak vooral koffie maar ook chocolade, karamel en broodachtige tonen. De tarwemout in dit ongefilterde bier kan zorgen voor een gezonde lichte troebelheid. De smaak van Triporteur From Hell blijft evolueren in de fles.

Dubbel

Aroma
Zoet
Zuur
Bitter

8,3

Triporteur Full Moon 12

BOM Brewery

Triporteur Full Moon 12 is een duivelse parodie op de '12' bieren, zoals de Westvleteren 12 en de Sint Bernardus Abt12. Dit is een zwaar en hels bier waarbij de monniken beschutting zoeken bij de engelen. Gebrouwen met cgeroosterde Belgische eik. De fijnheid van de eik versmelt in het bier. De man met de hamer zal deze keer de duivel met de kettingzaag zijn. Je bent gewaarschuwd! Dit bier is heerlijk met een chocolade dessert.

Zware bieren

Aroma
Zoet
Zuur
Bitter

8,3

Triporteur Haze

BOM Brewery

Triporteur Haze is een New England IPA. Het bier is gebrouwen met licht geroosterde havermout en havervlokken. Voor dit bier werd een enorme hoeveelheid hop gebruikt en dat proef je. Dit is een smaakvolle hopbom met lactose om het bier nog wat extra body mee te geven.

IPA (India Pale Ale)

Aroma
Zoet
Zuur
Bitter

8,2

Triporteur From Heaven

BOM Brewery

Triporteur From Heaven is een bier van BOM Brewery in België. Deze brouwerij mout haar granen zelf en dat is dan ook hun kracht. Deze vrij mistige Blond geeft je al snel een hoop verse hoparoma's. De tarwe in dit ongefilterde bier zorgt een verfrissende, lichte zurigheid in het bier.

Blonde bieren

Aroma
Zoet
Zuur
Bitter

7,0

Triporteur Basta

BOM Brewery

Triporteur Basta van BOM Brewing is een India Pale Ale. De IPA is gebrouwen op basis van pasta, olijfolie en tomaten. Triporteur Basta is het tiende bier in de Triporteurreeks van de Belgische brouwerij. Basta is een zacht bitter, maar sterk aromatisch hoppig blond bier.

IPA (India Pale Ale)

Aroma
Zoet
Zuur
Bitter

Triporteur Belgian Oak

BOM Brewery

Triporteur Belgian Oak is een Belgian Ale uit de Special Roast-serie van BOM Brewery. De Belgian Oak is op verschillende temperaturen geroosterd waardoor een krachtig en bijzonder bier ontstaan is. Elk jaar wordt een eenmalige vintage gemaakt van dit bier.

Heb jij deze al gedronken?

Schrijf een review en ontvang +25

Triporteur Rosie Rosa

BOM Brewery

Triporteur Rosie Rosa is gebrouwen met brood en zonder toevoeging van hop, naar het voorbeeld van de oude Egyptenaren. Het bijzondere proces zorgt voor een mooi Blond bier van ambachtelijke producten. Jan Dierick Visschers, artisanale bakker op de Bosmolens in Izegem en Bert Van Hecke, brouwmeester en moutbakker, ontwierpen voor de Rosie Rosa een nieuw rozijnenbrood op basis van blauwe bessen. Deze blauwe bessen van de familie Schrijnwerkers uit Meeuwen-Gruitrode worden door BOM Brewery gebakken tot rozijnen. Andere ingrediënten zijn appel- en perenstroop van Ivo Bleus uit Vrolingen, zachtjes gebrande BOM gerstemout, boekweitmeel, zuurdesem, Triporteur from Heaven en Franse tarwe. Het unieke procedé leverde een heerlijke, blonde tango van artisanale producten op.

Heb jij deze al gedronken?

Schrijf een review en ontvang +25

Triporteur Hit

BOM Brewery

Triporteur Hit is een Witbier met een alcoholpercentage van 4,8%. Dit bier is gebrouwen voor echte moutliefhebbers. Hit is voornamelijk gebrouwen met tarwemout en havermout. Verfrissend met een fijne body.

Heb jij deze al gedronken?

Schrijf een review en ontvang +25

Toon alle

Gulpener lanceert Craft Bier Kelder

Het is nu tijd om de craftbrouwers te steunen. Bestel nu het Craft Bier Kelder Pakket. Daarmee doe je veel goeds voor de bierwereld in Nederland.

Verder lezen