Thornbridge japur x

Thornbridge Jaipur X

6,1 (4 beoordelingen)

Thornbridge Jaipur X is een Imperial India Pale Ale. Het is de feestelijk opgetuigde versie van de iconische Jaipur. Deze Jaipur X werd speciaal gebrouwen ter gelegenheid van het tienjarig bestaan van de brouwerij. Dit is het cadeautje van de brouwers aan de vele fans van de brouwerij en de Thornbridge Jaipur.

10.0%
Blond en Krachtig
Gekruide gerechten, Vleesgerechten
10 °C
50 cl
Haardvuur, In goed gezelschap
Bovengistend

Reviews door Bierista Experts

Piet
Bierista
5,0

Piet Tuinema

De fles is van 13 jan.2017 dus helemaal objectief kan ik niet zijn met dit bier.Ik denk dat daarom ook de meeste aroma`s inmiddels zijn verdwenen.Bitterheid is er nog wel maar de brouwerij kennende zijn ze erg gul met de hopgiften dus... Ik zou graag een verse fles willen proeven om een goed oordeel te kunnen geven.

Zicht 6,6

Goudkleurig helder shuimkraag inzakkend(kan de alc.zijn

Neus 6,0

Moutig/hoppig karakter

Smaak 5,5

Moutig hoppig alcoholisch

Spijs suggestie

NVT
Mark
Bierista
7,5

Mark Leeuwerik

Bij het inschenken is het bier heel erg troebel (koude troebel?) De geur die vrij komt is licht mouig, alcoholisch en fruitig bitter. Het schuim is na het inschenken vrij snel weg. De smaak is in het begin fruitig, moutig en gaat daarna over in een warme alcohol smaak met een bittere afdronk. Het bier zit helaas net over de houdbaarheidsdatum. Ik denk dat hij verser veel fruitiger en meer smaak zal hebben.

Zicht 6,0

Heel erg troebel. Weinig schuim.

Neus 6,0

Alcohol, hoppig, fruitig, mout.

Smaak 7,5

Frtuig, alcoholisch, bitter.

Spijs suggestie

Niet te zwaar en moeilijk. Pittige snacks.
J.j.m.van
Bierista
6,0

Joris van Esch

De fles die ik net heb geopend geeft een houdbaarheidsdatum van een week geleden. Met een hoppig bier wordt ik dan achterdochtig, en dat blijkt terecht. Het bier heeft een (oranje)gele kleur en is wazig, met zelfs wat zwevende vaste deeltjes. In het aroma veel grapefruit, sinasappel en dennennaalden. Maar ook iets onaangenaams, als oude zweetsokken. In de smaak overheerst de fruitige hop en een flinke portie bitterheid die heel lang blijft hangen. Dit is geen bier voor beginners. En ook hier weer dat rare bijsmaakje dat volgens mij duidt op een begin van oxidatie of aantasting van de hopsmaak. Gelukkig heb ik dit bier recent ook nog van het vat (cask) kunnen drinken, en weet ik dat dit een erg mooi bier kan zijn. Met deze (minder verse) versie van de fles blijf ik bij een 6-je.

Zicht 7,0

Neus 6,0

Smaak 6,5

Spijs suggestie

Een oude brokkelkaas met vruchtenchutney
Alain
Bierista
6,0

Alain Schepers

De Jaipur X is gebrouwen ter gelegenheid van het tienjarig bestaan van de brouwerij. De brouwers hebben uitgepakt met extra veel hop. Dat geeft de gewaardeerde reguliere Jaipur een ander karakter. De enorme hoeveelheid alcohol en de forse bitterheid, die erg lang blijft hangen is niet mijn ding. In combinatie met een goed gekruid, stevig vleesgerecht is het ook oppassen. Naast een dergelijk gerecht zou ik zorgen voor een karafje water, anders kon je dankzij de 10% alcohol het toetje wel eens mislopen.

Zicht 8,0

Goudkleurig, nagenoeg helder bier, met een fijne witte schuimkraag.

Neus 7,0

De hoppigheid overheerst in de neus. Het is groene hoppigheid, wat lichte kruidigheid. De neus zit ook barstensvol fruit, tropisch fruit vooral en flink wat grapefruit.

Smaak 6,0

Dit bier is geladen met bakken vol hop. Dat is wel te merken bij de eerste slok. De smaak is heftig en intens. Enorme bitterheid, fruitig van grapefruit en ook tropisch fruit. Het is de bitterheid die de toon zet. De smaak is intens, de bittere nasmaak houdt lang aan. Gekruide gerechten
Tip: Het Bierlogboek! Hou je eigen bierlijstje bij.

Join the club

Deel jouw beoordeling en maak kans op een gratis Bierista-pakket