6,1

Thornbridge Jaipur X

Thornbridge Brewery (40)

Thornbridge Jaipur X is een Imperial India Pale Ale. Het is de feestelijk opgetuigde versie van de iconische Jaipur. Deze Jaipur X werd speciaal gebrouwen ter gelegenheid van het tienjarig bestaan van de brouwerij. Dit is het cadeautje van de brouwers aan de vele fans van de brouwerij en de Thornbridge Jaipur.

Details

Alcohol
10.0%
Categorie
Blond en Krachtig
Spijzen
Gekruide gerechten, Vleesgerechten
Drinktemp.
10 °C
Volume
50 cl
Drinkmoment
Haardvuur, In goed gezelschap
Gisting
Bovengistend

Mijn bieren

6,1

Het oordeel van de Bierista's

Thornbridge Jaipur X is beoordeeld met een gemiddelde van 6,1 door onze Bierista's

6,4

Smaak

6,9

Zicht

6,3

Neus

Aroma
Zoet
Bitter
Fruitig
Moutig
Kruidig
Body
Koolzuur
Alcohol

Ben je Bierista? Login en schrijf een review en ontvang +10

Reviews worden alleen geschreven door onze Bierista’s. Jij kunt nu ook Bierista worden door de Bierista Bieropleiding te doen. Zo weten wij zeker dat je de juiste bierkennis in huis hebt om kwalitatief hoogwaardige beoordelingen te schrijven.

Bestel Bieropleiding
5,0

"De fles is van 13 jan.2017 dus helemaal objectief kan ik niet zijn met dit bier.Ik denk dat daarom ook de meeste aroma`s inmiddels zijn verdwenen.Bitterheid is er nog wel maar de brouwerij kennende zijn ze erg gul met de hopgiften dus... Ik zou graag een verse fles willen proeven om een goed oordeel te kunnen geven."

Review
Bitter
Alcohol

6,6 Zicht Goudkleurig helder shuimkraag inzakkend(kan de alc.zijn

6,0 Neus Moutig/hoppig karakter

5,5 Smaak Moutig hoppig alcoholisch

Spijssuggestie NVT

7,5

"Bij het inschenken is het bier heel erg troebel (koude troebel?) De geur die vrij komt is licht mouig, alcoholisch en fruitig bitter. Het schuim is na het inschenken vrij snel weg. De smaak is in het begin fruitig, moutig en gaat daarna over in een warme alcohol smaak met een bittere afdronk. Het bier zit helaas net over de houdbaarheidsdatum. Ik denk dat hij verser veel fruitiger en meer smaak zal hebben. "

Review
Aroma
Zoet
Bitter
Fruitig
Moutig
Body
Koolzuur
Alcohol

6,0 Zicht Heel erg troebel. Weinig schuim.

6,0 Neus Alcohol, hoppig, fruitig, mout.

7,5 Smaak Frtuig, alcoholisch, bitter.

Spijssuggestie Niet te zwaar en moeilijk. Pittige snacks.

6,0

"De fles die ik net heb geopend geeft een houdbaarheidsdatum van een week geleden. Met een hoppig bier wordt ik dan achterdochtig, en dat blijkt terecht. Het bier heeft een (oranje)gele kleur en is wazig, met zelfs wat zwevende vaste deeltjes. In het aroma veel grapefruit, sinasappel en dennennaalden. Maar ook iets onaangenaams, als oude zweetsokken. In de smaak overheerst de fruitige hop en een flinke portie bitterheid die heel lang blijft hangen. Dit is geen bier voor beginners. En ook hier weer dat rare bijsmaakje dat volgens mij duidt op een begin van oxidatie of aantasting van de hopsmaak. Gelukkig heb ik dit bier recent ook nog van het vat (cask) kunnen drinken, en weet ik dat dit een erg mooi bier kan zijn. Met deze (minder verse) versie van de fles blijf ik bij een 6-je."

Review
Aroma
Zoet
Bitter
Fruitig
Moutig
Kruidig
Body
Koolzuur
Alcohol

7,0 Zicht

6,0 Neus

6,5 Smaak

Spijssuggestie Een oude brokkelkaas met vruchtenchutney

6,0

"De Jaipur X is gebrouwen ter gelegenheid van het tienjarig bestaan van de brouwerij. De brouwers hebben uitgepakt met extra veel hop. Dat geeft de gewaardeerde reguliere Jaipur een ander karakter. De enorme hoeveelheid alcohol en de forse bitterheid, die erg lang blijft hangen is niet mijn ding. In combinatie met een goed gekruid, stevig vleesgerecht is het ook oppassen. Naast een dergelijk gerecht zou ik zorgen voor een karafje water, anders kon je dankzij de 10% alcohol het toetje wel eens mislopen."

Review
Aroma
Zoet
Bitter
Fruitig
Moutig
Kruidig
Body
Koolzuur
Alcohol

8,0 Zicht Goudkleurig, nagenoeg helder bier, met een fijne witte schuimkraag.

7,0 Neus De hoppigheid overheerst in de neus. Het is groene hoppigheid, wat lichte kruidigheid. De neus zit ook barstensvol fruit, tropisch fruit vooral en flink wat grapefruit.

6,0 Smaak Dit bier is geladen met bakken vol hop. Dat is wel te merken bij de eerste slok. De smaak is heftig en intens. Enorme bitterheid, fruitig van grapefruit en ook tropisch fruit. Het is de bitterheid die de toon zet. De smaak is intens, de bittere nasmaak houdt lang aan.

Jopen brouwt eerste Session IPA met duurzaam gezuiverd zeewater

Jopen lanceert de Life's a Beach Session IPA, gebrouwen met duurzaam gezuiverd Noordzeewater van SEA Water™.

Verder lezen

Royal Swinkels zet koers naar net zero: CO2-reductiedoelstellingen goedgekeurd

De goedgekeurde doelstellingen zijn in lijn met de internationale SBTi-richtlijnen die gericht zijn op het beperken van de opwarming van de aarde.

Verder lezen

Brouwerij Kees haalt met succesvolle crowdfunding binnen 24 uur 150.000 euro op

Brouwerij Kees uit Middelburg heeft in recordtijd 150.000 euro opgehaald via het crowdfunding platform CrowdAboutNow.

Verder lezen

Verrijk je barbecue-ervaring met Hertog Jan Grand Pilsener

Als de dagen langer worden en de avonden warmer, is het tijd om de barbecue aan te steken en te genieten van goed gezelschap en uitstekend bier.

Verder lezen