Shaughn Dolèzal Westmalle, België

Bierista - 8 Badges - 4710 Biercoins - 69 Reviews
KULeuvenx Science of malting & brewing Wageningenx Science of beer PIVA Bierkenner (bier en gastronomie, algemene bierkennis, bierdegustatie) Cicerone Certification Program Certified beer server + Ingredients & process specialist Bierista
Bierista Bierdiploma
Bierista proefcertificaat
Badge Speedcourse Leffe
Badge Hertog Jan Abdijbieren
Badge Oktoberfest
Badge Bud
Badge Bierquiz 2019

Review badges 69 reviews

Expert (10+ reviews)
Inspirator (100+ reviews)
Mentor (500+ reviews)
BierBaas (1000+ reviews)
7,3

"Lekker, vol en aromatisch. Waldkornbrood, rozijnen en een phenolische kruidigheid gaan gepaard met een subtiele moutige zoetheid en een rijk koolzuurgehalte."

Review : Westvleteren 8
Aroma
Zoet
Zuur
Bitter
Fruitig
Moutig
Kruidig
Body
Koolzuur
Alcohol
Samentr.
Metaal

8,0 Zicht Helder donkerbruin. Beige tot lichtbruine kraag met reliëf en van fijne bubbel. Matige tot goede stabiliteit.

7,6 Neus Typische trappistenaroma's (gistgerelateerd). Phenolische kruidigheid van de gist (suggereert een warme gistingstemperatuur). Harsige en florale hoptoetsen. Waldkornbrood. Rozijn (kandijsuiker?).

6,8 Smaak Waldkornbrood, rozijnen en wederom een phenolische kruidigheid. Hars. Licht tot matig bitter. Een moutige zoetigheid nadien. Rijk koolzuur.

Spijssuggestie Waldkornbrood (met een snede belegen kaas). Stoverij met witloofsalade en gebakken krielaardappels.

9,1

"Prachtig complex en gebalanceerd. Lichttroebel amberkleurig met een beige kraag. Fris-florale hoptoetsen en een lichte hint van stro en manège. Hoogmatige vegetale bitterheid."

Review : Orval
Aroma
Zoet
Zuur
Bitter
Fruitig
Moutig
Kruidig
Body
Koolzuur
Alcohol
Samentr.
Metaal

7,8 Zicht Lichttroebel, amberkleurig, vluchtige, beigewitte kraag van gemengde bubbel.

8,0 Neus Complex, maar gebalanceerd. Fris-florale hoptoetsen en een lichte hint van stro en manège.

9,3 Smaak Assertieve, vegetale bitterheid (witloof). Florale hoptoetsen, Kruidig.

Spijssuggestie Witloofsalade. Jonge en volromige (abdij)kazen. Knapperige salade met gerookte forel (of gerookte paling).

7,4

"Klassieker. Droog, rijk koolzuur, goed verborgen alcoholgehalte, licht verteerbaar. Het hoge koolzuurgehalte doet daarentegen wel wat opblazen."

Review : Duvel
Aroma
Zoet
Zuur
Bitter
Fruitig
Moutig
Kruidig
Body
Koolzuur
Alcohol
Samentr.
Metaal

9,2 Zicht Helder. Lichtblond. Intense pareling. Volumineuze kraag van fijne bubbels en hoge stabiliteit.

6,4 Neus Weinig revelerende geuren. Een subtiele hint van nobelhoppen (saaz, styrian goldings?).

7,3 Smaak Rijk koolzuur dat mousseert in de mond. Droog, licht acidisch door het koolzuur. Wederom nobelhoppen voorop. Floraal.

Spijssuggestie Witte vis, groene asperges of groene salades, eventueel met citruszeste in de dressing, gestoomde of gebakken jonge krielaardappeltjes. Jonge, romige kazen.

2,9

"Sterk geparfurmeerd en zwaar verteerbaar"

Aroma
Zoet
Zuur
Bitter
Fruitig
Moutig
Kruidig
Body
Koolzuur
Alcohol
Samentr.
Metaal

5,6 Zicht Nagenoeg geen schuimstabiliteit. Donkerblond.

4,1 Neus Parfum van appels, rum en bubbelgum

1,9 Smaak Wederom bubbelgum, suiker, appelsnoepjes, rum, palenka.

Spijssuggestie Ik raad het sterk af.

5,1

"Zuur kriekenbier, lichtzoete toets, amandel in de afdronk"

Aroma
Zoet
Zuur
Bitter
Fruitig
Moutig
Kruidig
Body
Koolzuur
Alcohol
Samentr.
Metaal

7,0 Zicht Mooi robijnrood, helder, roze kraag die snel in elkaar stuikt.

6,3 Neus Azijnzuur, krieken, vleugje geit (isovaleriaan) en manège. Amandelnoten/amaretto.

4,3 Smaak Zuurt, zoetje, krieken, wederom geit/paardendeken en amandelnoten naar het einde toe.

Spijssuggestie Eventueel bij zoete desserts met krieken of kersen, maar ik zou ook hierbij een ander bier verkiezen.

4,7

"Zoet en sterk blond bier met fruitig-kruidig karakter."

Aroma
Zoet
Zuur
Bitter
Fruitig
Moutig
Kruidig
Body
Koolzuur
Alcohol
Samentr.
Metaal

6,9 Zicht helder goud, witte kraag, laag tot matige stabiliteit, duidelijke pareling zichtbaar.

6,0 Neus Zoet, perzik, kruidige toets.

4,4 Smaak Zoetig, verwarmend alcoholisch, fruitig-kruidige smaken.

Spijssuggestie Stevige, bourgondische maaltijden, aardappelen, varkensvlees, stoverijen, bloemkool, spruiten, spek.

5,1

"Fris, troebel bier met eerlijk en duidelijk aroma van aardbeien."

Aroma
Zoet
Zuur
Bitter
Fruitig
Moutig
Kruidig
Body
Koolzuur
Alcohol
Samentr.
Metaal

6,3 Zicht Troebel witroze bier met licht rozig getint schuim van redelijke stabiliteit.

6,1 Neus Aardbeien en een lichte toets van hooi.

4,8 Smaak Fris, niet overdreven zoet, licht zuurtje in balans, aardbeien voorop, hooi achteraan. Zuivel in de afdronk.

Spijssuggestie Aardbeien, zonder meer.

4,0

"Honingzoet met toetsen van rood fruit en karamel."

Aroma
Zoet
Zuur
Bitter
Fruitig
Moutig
Kruidig
Body
Koolzuur
Alcohol
Samentr.
Metaal

6,2 Zicht Roodbruin met instabiele, getinte kraag.

4,5 Neus Honing, rood fruit, karamel.

3,2 Smaak Bevestigend en mierzoet.

Spijssuggestie Desserts. Ik zou het niet paren, maar verwerken in bijvoorbeeld een sabayon of stoverijsaus (konijn, ...)

5,6

"Ietwat zoete tripel met kruidige toetsen van roggemout en gemengde hoparoma's."

Aroma
Zoet
Zuur
Bitter
Fruitig
Moutig
Kruidig
Body
Koolzuur
Alcohol
Samentr.
Metaal

6,1 Zicht Helder amberkleurig met zeer fijne bubbels in de kraag en zeer fijne stabiliteit.

6,3 Neus Gemengde hoparoma's en kruidigheid stijgen op uit het glas.

5,1 Smaak Vrij zoet, enig karton (bier is enkele maanden voor THT) , gemengde hoparoma's (floraal, fruitig, kruidig) en duidelijke aanwezigheid van roggemout.

Spijssuggestie Belegen kazen, gedroogde vleeswaren, donker brood, olijven, ansjovis, stoverijen met witloofsalade.

7,1

"Helderblond, florale hoparoma's en rijke koolzuurpareling."

Aroma
Zoet
Zuur
Bitter
Fruitig
Moutig
Kruidig
Body
Koolzuur
Alcohol
Samentr.
Metaal

7,5 Zicht Helderblond, ietwat overdreven koolzuurpareling, rijke kraag met grove bubbel, kleeft goed aan het glas.

6,2 Neus Toetsen van florale hop nemen de leiding. Saaz?

6,8 Smaak Verfrissend, rijk koolzuur spoelt de mond. Bevestigend floraal.

Spijssuggestie Verse frieten, mosselen, Varkenshaasje met champignonroomsaus, ...