Menno De Vries Wommels, Nederland

Bierista - 8 Reviews
De Meester in Bier - Liefhebber van Bier, BBQ, Voetbal, Muziek en Vrouw en kinderen.
5,4

"Omdat de smaak ook bepaald wordt door wat je ziet scoort dit bier eigenlijk al een onvoldoende. Daarnaast lost het bier de belofte qua smaak ook niet in. Een doods uitziend bier met een oppervlakkige smaak. 'Om bewaard te worden' staat op het etiket...hoe lang dan! "

Aroma
Zoet
Zuur
Bitter
Fruitig
Moutig
Kruidig
Body
Koolzuur
Alcohol
Samentr.
Metaal

3,4 Zicht In zicht is dit niet een bier dat uitnodigd gedronken te worden. De kleur is oranjeachtig en het bier is zeer troebel. De al smalle schuimkraag is in no time verdwenen.

7,2 Neus De zoet-bittere aromatische geur wekt weer wat vertrouwen op over de uiteindelijke smaak van dit bier.

6,0 Smaak Het mondgevoel is in eerste instantie wat waterig. De smaak is moutig, zacht karamelachtig en iets bitter in de afdronk. Heel complex is de smaak niet, eerder oppervlakkig. Er is een verkeerde verwachting geschept!

7,8

"Bitter-sweet symfony. Eet hier een lekker visje bij en de smaaksensatie is compleet. "

Review : Bornem Tripel
Aroma
Zoet
Zuur
Bitter
Fruitig
Moutig
Kruidig
Body
Koolzuur
Alcohol
Samentr.
Metaal

7,4 Zicht Licht goudgeel en iets mistig bier met een mooie witte schuimkraag.

8,0 Neus Dit bier heeft een fijne zoetige geur.

8,2 Smaak Bitter-sweet symfony. De fruitige smaak wordt heerlijk afgemaakt met een bittere hop kick en een zuurtje.

Spijs suggestie Vis

7,9

"Abdijbier met een rijke smaak die vraagt om de aandacht van de genieter. "

Review : Bornem Dubbel
Aroma
Zoet
Zuur
Bitter
Fruitig
Moutig
Kruidig
Body
Koolzuur
Alcohol
Samentr.
Metaal

8,5 Zicht Donkerbruin bier, tegen het zwarte aan met een lichte rode gloed. Een compact crèmige schuimkraag die het bier mooi afsluit.

7,7 Neus Een zoete en moutige geur met een tikkeltje rook.

8,0 Smaak De smaak: Eerst zacht, fruitig en ietsje waterig. Dan warm, karamelachtig en choco-hoppig. Een volle smaak waarin veel valt te ontdekken.

Spijs suggestie Stevig gegrild vlees...het liefst van de barbecue natuurlijk.

8,3

"Een bier wat qua reuk uitnodigt om gedronken te worden. Het zachte gevoel in combinatie met de kruidige en krachtige smaak is verrassend. Wanneer je doordrinkt ontdek je het zoet wat de smaak compleet maakt. "

Aroma
Zoet
Zuur
Bitter
Fruitig
Moutig
Kruidig
Body
Koolzuur
Alcohol
Samentr.
Metaal

9,0 Zicht Goudgeel en helder bier met een smalle stevige witte schuimkraag.

9,9 Neus Een frisse, fruitige, maar ook iets kruidige neus. Een zeer aantrekkelijke biergeur.

8,4 Smaak Bier met een verrassend zacht mondgevoel. De kruidige smaak maakt dit een aangenaam bier met een krachtig karakter.

Spijs suggestie Licht gekruide kipfilet of sojakip. Een lekker biefstuk is ook altijd goed.

7,9

"Award winning beer. Dat schept verwachtingen...en daar voldoet dit bier volledig aan. Een mooi opgebouwde smaak. Bitter, fris en fruitig. De bitterheid blijft lang bij je, heerlijk. "

Review : Jopen Mooie Nel
Aroma
Zoet
Zuur
Bitter
Fruitig
Moutig
Kruidig
Body
Koolzuur
Alcohol
Samentr.
Metaal

7,4 Zicht Een ietwat mistig bier met gele kleur die tegen het amber kleurige aan zit. De schuimkraag is klein en wit en is in dit geval snel verdwenen, maar dit zou aan het glas kunnen liggen.

8,0 Neus Wanneer je de dop van het flesje wipt ruik je het al, hop! Na het inschenken komt de geur nog sterker door, fruity bitterness!

7,7 Smaak Na het lezen van het etiket is de 'taste' precies wat je verwacht van een IPA gebrouwen met Amerikaanse hop soorten. Behoorlijk bitter en toch ook fris en fruitig waardoor er een krachtige maar harmonieuze smaak ontstaat.

Spijs suggestie Lekker bij de BBQ en curry-gerechten

7,8

"Een smaakvol bier. De smaak is erg gevarieerd door het gebruik van een variëteit aan hopsoorten. Daarnaast is het bier gedryhopped waardoor er nog meer smaak wordt toegevoegd. In de eerste slok overheerst het bitter, daarna vallen er nog veel meer smaken te ontdekken. "

Aroma
Zoet
Zuur
Bitter
Fruitig
Moutig
Kruidig
Body
Koolzuur
Alcohol
Samentr.
Metaal

7,5 Zicht Goudgeel, bijna amber kleurig. Licht troebel met veel koolzuur. De schuimkraag is wit van kleur en luchtig waardoor hij snel inzakt.

8,0 Neus Een ietwat kruidige geur die mij aan hennep doet denken. Nu is de hopplant familie van de hennepplant, dus dat kan.

8,0 Smaak De 7 Belgische en Amerikaanse hopsoorten komen je tegemoet. De smaak is complex kruidig, bloemig, fruitig en bitter.

Spijs suggestie Geroosterde kip, gegrild op de BBQ Licht gekruide Ribeye

6,3

"De uitstraling en de geur van dit bier herkende ik in de smaak niet terug. Het zet je op het verkeerde been. Het is geen doorsnee IPA, dit mede door de zachte smaak."

Aroma
Zoet
Zuur
Bitter
Fruitig
Moutig
Kruidig
Body
Koolzuur
Alcohol
Samentr.
Metaal

7,9 Zicht Dit bier heeft een heldere goudgele kleur met een dikke volle schuimkraag

7,2 Neus De geur is bloemig en doet me denken aan de geur van wasverzachter, wat ik overigens niet als negatief ervaar. Er zit een licht fruitige vleug onder.

6,5 Smaak De smaak is verrassend. Je verwacht een explosie aan bitter en fruitige hop smaken, maar niets is minder waar. De smaak is vrij zacht en vlak, met een erg bittere nasmaak. Het is een lekker bier alleen is het niet wat je van een IPA verwacht.

Spijs suggestie Surinaamse zoete kip

8,2

"Het is een kunst om een bier te brouwen waarbij de sterke 'hoppy bitterness' op een subtiele manier wordt vermengd met de frisse fruitige smaken van citrus en mango. Het is de kunstenaar gelukt een meesterwerk af te leveren. Goed gelukt dus."

Aroma
Zoet
Zuur
Bitter
Fruitig
Moutig
Kruidig
Body
Koolzuur
Alcohol
Samentr.
Metaal

8,0 Zicht Een donkere gele kleur, richting Amber. Mooi helder met een witte 'open' schuimkraag die snel inzakt.

7,0 Neus De geur is sterk hoppig met een fruitige vleug erdoor.

7,1 Smaak Een fijne smaak. Overheersend hoppig wat je verwacht van een IPA. De fruitige citrus/mango tonen maken de smaak compleet. Een mooie combinatie van bitter en fris fruitig.