Guido Bink Lochem, Nederland

Bierista - 2 Badges - 2725 Biercoins - 29 Reviews - #bedanktGuido
Bierista Bierdiploma

Review badges 29 reviews

Expert (10+ reviews)
Inspirator (100+ reviews)
Mentor (500+ reviews)
BierBaas (1000+ reviews)
7,0

"Een pilsener met een eigen karakter. Dit bier heeft iets meer smaak en karakter dan de standaard pils. De smaak van de hop en mout komen mooi samen. Een makkelijk te drinken pils, waarvan je snel nog een flesje wil inschenken. "

Aroma
Zoet
Zuur
Bitter
Fruitig
Moutig
Kruidig
Body
Koolzuur
Alcohol

6,9 Zicht Een helder zeer lichtgeel pils. Het bier geeft een grote schuimkraag.

6,2 Neus Een standaard geur. Geen uitspringende geuren welke de overhand hebben.

7,1 Smaak Een pilsener met een eigen smaak. De combinatie van de mouten en de hop geven dit bier een eigen karakter.

8,0

"Een pracht bier. Na het inschenken zie je de prachtige kleuren van het bier. Het donkerrode bier geeft een schitterde glans in het glas. De schuimkraag bestaat uit een dikke laag van hele fijne crème achtige bubbels. Deze laten de geuren van de kruiden langzaam los. Zelf een hapje van de schuimkraag is heerlijk. Bij aanraking van het bier op je tong gaan je sensoren op scherp staan. De tong begint te tintelen en de kruiden reageren met je smaakpupillen. Als het je keel bereikt voel je de bitterheid van de hop. Dit maakt dat het bier mooi in balans is. Het heeft geen uitschieters in zijn smaak, maar is wel duidelijk familie van zijn grote kleine broer nummer 8. "

Review : Zundert 10
Aroma
Zoet
Zuur
Bitter
Fruitig
Moutig
Kruidig
Body
Koolzuur
Alcohol

8,5 Zicht Een prachtig mooie donkerrode kleur van het bier. Een fijn geschuimde volle crème kleurige schuimlaag maken het helemaal af.

8,0 Neus De geuren van kruiden en zuidvruchten nodigen je direct uit om een slok te nemen. Een aangename geur, welke de kruiden verraden.

8,1 Smaak Heerlijk om rustig van te drinken. Je proeft dat het een zwaarder bier is. De kruiden geven een mooie smaak tintelingen op te tong. De hop geeft weer een licht balans aan dit gevoel achter in je keel. Iedere slok proef je weer een nieuw ingrediënt.

5,0

"Kompaan, een merk waarvan je mooie bieren mag verwachten. Qua kleur en zicht is dit een aantrekkelijk bier. Een mooie helder geel / licht oranje achtige bier met een crème kleurige schuimlaag. De eerste slok is gelijk een soort schik moment. Gelijk de bitterheid welke in je mond komt. Na een slok of 2 of 3 raken je smaak pupillen iets gewend aan de bitterheid. Toch komen de smaken van het fruit niet naar voren. Het bier is naar mening uit balans. "

Aroma
Zoet
Zuur
Bitter
Fruitig
Moutig
Kruidig
Body
Koolzuur
Alcohol

7,2 Zicht Een mooie heldere gele tot oranje achtige kleur met een witte sublieme schuimlaag

5,1 Neus Een harsachtige geur, je rijdt voornamelijk een hopgeur zonder de fruittonen.

5,3 Smaak De eerste slok in je mond gelijk een nam effect. De bitterheid gaat als een klap door je mond, waardoor je de frisheid van het fruit niet proeft. Na een paar slokken raakt je smaak gewend aan de bitterheid en proef je lichtjes wat fruittonen, maar wel op de achtergrond.

8,0

"Na een warme dag (rond de dertig graden) is het lekker genieten buiten op de bank. Even bij komen en afkoelen. Een uitdagend etiket en een dop die je gelijk een glimlach op je gezicht geeft. Na het inschenken zie je een mooie donker licht troebel bier,waarboven een mooie witte schuimlaag het bier afsluit. Je neus in het glas hangen brengt je gelijk naar de Middellandse kust. De geur van grapefruit neemt je gelijk mee naar warme landen. Na het nemen van de eerste slok proef je de frisheid van de citrusvruchten. Een aangename hopsmaak geeft het bier een mooie identiteit. Al met al een heerlijk mooi bier om van te genieten op een warme avond"

Aroma
Zoet
Zuur
Bitter
Fruitig
Moutig
Kruidig
Body
Koolzuur
Alcohol

7,6 Zicht Een mooie constante kleur, waarbij de troebelheid op zijn plaats blijft. Een mooie witte schuimkraag die lang blijft staan.

8,5 Neus Fris in de neus. Aangename geur van de grapefruit.

8,0 Smaak De combinatie van de frisheid in combinatie met de bitterheid. Beide smaken blijven lang achter in je mond en keel.

8,0

"Na een warme dag (rond de dertig graden) is het lekker genieten buiten op de bank. Even bij komen en afkoelen. Het flesje heeft een uitdagend etiket en een dop die je gelijk een glimlach op je gezicht geeft. Na het inschenken zie je een mooie donker geel bier welke licht troebel is. Deze wordt afgesloten door een mooie dikke witte schuimlaag. Eenmaal je neus in het glas te hebben gebracht vlieg je gelijk naar de Middellandse kust. De geur van grapefruit en citrusvruchten nemen je gelijk mee naar warme landen. Na het nemen van de eerste slok proef je de frisheid van de citrusvruchten. Een aangename hopsmaak geeft het bier een mooie identiteit. Al met al een heerlijk mooi bier om van te genieten op een warme avond"

Aroma
Zoet
Zuur
Bitter
Fruitig
Moutig
Kruidig
Body
Koolzuur
Alcohol

7,6 Zicht Een mooie constante kleur, waarbij de troebelheid op zijn plaats blijft. Een mooie witte schuimkraag die lang blijft staan.

8,5 Neus Fris in de neus. Aangename geur van de grapefruit.

8,0 Smaak De combinatie van de frisheid in combinatie met de bitterheid. Beide smaken blijven lang achter in je mond en keel.

8,3

"Het broerdje van Westvleteren 12, misschien, maar in mijn ogen niet . Een van de beste bieren van de wereld, misschien. Een top 100 bier zeker. Dat ze lekker bier kunnen maken. Zeker. Een lekker biertje. Natuurlijk is leuk dat je kunt vertellen dat "misschien" wel het beste bier van de wereld is hier gebrouwen, maar dat zegt niets over de huidige kwaliteit en smaak van Sint Bernardus abt 12. Toch mogen ze trots zijn. Ze hebben een " vertrekt" goed bier gemaakt welke makkelijk verkrijgbaar is. Zodra je het bier inschenkt zie je een mooie roodbruine laag met hier je glas vullen. Het licht kan goed door het hier schijnen en geeft een mooie glans in het glas weer. De ivoor achtige schuimkraag is rijk aan smaak en stevig van structuur. Indien je het glas aan je neus zet ruik je allerlei verschillende ingrediënten. Niet 1 overheersende geur, maar mix van geuren. Mout, karamel achtige tonen, kruiden en fruit tonen. Zodra je een slok neemt begint in je mond een explosie van smaken op je zintuigen. Wel blijft alles in een soort van evenwicht. Geen van de smaken is overheersend. Hij is goed in balans. Je proeft smaken van fruit, caramel tinten, kruiden maar als laatste een heerlijk bittere smaak achter in je keel. En deze afdronk blijft lekker lang. Je geniet dus extra lang, waardoor je rustig na een slok een hapje worst of kaas kunt pakken om deze smaken te complimenteren. Wat mij betreft is dit een bier om zeker geproeft te hebben."

Aroma
Zoet
Zuur
Bitter
Fruitig
Moutig
Kruidig
Body
Koolzuur
Alcohol

8,1 Zicht Een mooi bruin Bietje met een een roodachtige tint. Om deze af te sluiten heeft hij een ivoor achtige rijke schuimkraag. Een constante stroom van gasbubbeltjes vanuit het midden van het glas.

7,6 Neus Een combinatie van geuren. Niet 1 geur welke de bovenhand heeft, maar zeker geen ongename geur. Je ruikt fruitsoorten, kruiden en mout.

8,1 Smaak Een bier welke in balans is. Alle smaken komen aan bod. Hij is mooi in balans en als bonus krijg je een heerlijke bittere afdronk in je keel welke heel lang blijft hangen. Hierdoor geniet je langer tussen elke slok.

6,0

"Op zich een lekker bier. Alhoewel de titel zich anders laat denken. Het oaked proef je niet. Althans niet de smaken welke vanuit een wijn of whiskey vat intrekken. Als blond bier is het een goed bier. Toch had ik meer verwacht qua smaak. Zeker gezien de uitstraling en reclames. Ik had het meer pittiger verwacht. Al met al een lekker blond bier welke ik echt vaker zal drinken, maar ik mis de wow factor."

Review : Cornet Oaked
Aroma
Zoet
Zuur
Bitter
Fruitig
Moutig
Kruidig
Body
Koolzuur
Alcohol

6,5 Zicht Het bier is troebelig geel. Maar het heeft een mooie witte schuimkraag welke lang blijft staan.

6,6 Neus Een zoetachtige geur, fris. Je ruikt echter geen geur die echt uitspringt.

6,0 Smaak Een vrij zoetige smaak. Vanille proef je, maar verder geen uitgesproken smaken. De afdronk is licht bitter.

8,8

"Een hele mooie vatgerijpt quadrupel. Een neus waarin je al meteen het hout ruikt. De smaken van het fruit met vanille en karamel geven het een zoetige smaak. Doordat de smaak van whiskey goed in het bier is getrokken geeft dit een extra smaak explosie. Dit betreft echt een hoog alcohol percentage, maar tijdens het drinken merk je er niets van en wil je al snel een tweede."

Review : Gulden Draak
Aroma
Zoet
Zuur
Bitter
Fruitig
Moutig
Kruidig
Body
Koolzuur
Alcohol

8,3 Zicht Een koperkleurige transparant bier met een schuimlaag welke snel oplost

8,4 Neus Een heerlijke neus. De reuk van rood fruit ,karamel en hout.

8,3 Smaak Een heerlijke quadrupel. De smaken van karamel, vanille en kruiden in combinatie de whiskey maakt dat deze heerlijk te drinken is.

8,5

"Echt genieten als je van oude whiskey houdt. Heerlijke combinatie tussen bier en whiskey.. Een geslaagde combinatie welke het verdient om gedronken te worden."

Review : Muifel Beerskey
Aroma
Zoet
Zuur
Bitter
Fruitig
Moutig
Kruidig
Body
Koolzuur
Alcohol

6,8 Zicht Een licht amberkleurige bier. Het bier is iets aan de troebele kant. Bij het inschenken krijg je een mooie grote schuimlaag welke lang op het bier blijft staan.

7,5 Neus Een geur welke je doet denken aan de rook van een goede smoker. Een heerlijke geur, alsof de grondstoffen een dag in een rookkomer hebben gelegen en heel langzaam gerookt is.

8,0 Smaak Bij het ruiken verraad je neus wat je gaat proeven. Een licht gerookte smaakt. De smaak is alsof ze een kruidig trippeltje hebben gepakt en daar een flinke scheut whiskey hebben toegevoegd, een oude zachte whiskey. Bij het doorslikken van de slok krijg je als bonus een lange heerlijke afdronk.

7,5

"Dit bier is er een welke je miet proeven. Alleen de naam brengt je al terug naar je studententijd. Wel een tijd waarin smaak er toe doet. Het bier heeft eenen aparte aangename smaak. Door de smaak van banaan lijkt dit op een weiser maar met de kruiden en caramel geeft dit toch een winters gevoel. Dit is een biertje waarmee je jezelf mag belonen na een dag lekker werken. "

Aroma
Zoet
Zuur
Bitter
Fruitig
Moutig
Kruidig
Body
Koolzuur
Alcohol

7,2 Zicht Een troebel donker rood bier. Een mooie crème schuimlaag

7,7 Neus Een complexe gebalanceerde neus. Het fruitige en met name banaan achtige geur in combinatie met caramel

7,3 Smaak Een aparte aangename smaak. Door de smaak van banaan lijkt dit op een weiser maar met de kruiden en caramel geeft dit toch een winters gevoel.