Adjo Pot

3630

Adjo Pot Bergen op Zoom, Nederland

Bierista - 8 Badges - 3630 Biercoins - 62 Reviews - #bedanktAdjo
Bier is een produkt om van te genieten. Zum Wohl. Smaak is persoonlijk. Maar kennis over het produkt, kennis van de ingredienten, het verhaal achter het bier, maakt dat je nog meer kan genieten van dit eeuwenoude maar nog steeds innovatieve en moderne produkt. Ik heb een bieropleiding gevolgd bij StiBON, Stichting Bieropleidingen Nederland. Na het behalen van deel 1 en de deel 2 heb ik met succes examen gedaan bij de Doemens Akademie in Obertrum. Sinds juni 2016 mag ik mij Diplom Biersommelier noemen. Zakelijk ben ik als verkoper van het belangrijke ingredienten mout aan Nederlandse en Belgische brouwers onderdeel van de produktieketen van boer tot het eindprodukt bier. Steeds meer wordt ik gevraagd om uitleg te geven aan klanten en geinteresseerden over bierstijlen, de ingredienten en produktkwaliteit.
Bierista Bierdiploma
Bier proeven kun je leren
Badge Bud
Badge Speedcourse Leffe
Badge Oktoberfest
Badge Bierquiz 2019
Badge Hertog Jan Abdijbieren

Review badges 62 reviews

Expert (10+ reviews)
Inspirator (100+ reviews)
Mentor (500+ reviews)
BierBaas (1000+ reviews)
8,5

"Voor mij staat een 33cl blik Guinness Draught gebrouwen bij de St James's Gate brouwerij in Dublin. Op het blik staat dat dank zij de drijvende widget in dit blik u ook thuis kunt genieten van de echte smaak van Guinness, alsof deze zo uit de pub komt. Een uniek, klassiek bier dat door de presentatie en de belevenis en het verhaal achter het bier onderscheidend is. Het bier heeft een relatief laagalcoholgehalte van 4,2%. De bierstijl is Stout."

Review : Guinness Draught
Aroma
Zoet
Bitter
Moutig
Body
Alcohol

9,0 Zicht Mooie diep donker rode kleur die zwart af steekt met een fantastische romige schuimkraag met zeer fijn schuim. Die je meteen doet verheugen om een slok te willen nemen. Het inschenken met de widget maakt dit een bijzondere gebeurtenis.

7,5 Neus Een frisse vrij neutrale geur, met zoete tonen van de mout (koffie en chocolade).

8,5 Smaak De eerste slok voelt zeer zacht aan door het roomachtige schuim, de smaak wordt gevormd door de gebrande mouten en de zoete smaak van de mout. De koolzuurprikkeling ontbreekt omdat er gewerkt wordt met stikstof.

Spijssuggestie Voor de hand liggende combinatie: stout en pure chocolade. Ook zag ik een mooi recept met de combinatie brownies met Guinness Draught. Een Irish of Beef Stew (stoofvlees).

8,2

"De Scelling bieren worden gebrouwen met ingrediënten van het eiland Terschelling. Dit bier is niet gebrouwen op Terschelling maar bij brouwerij Wolf in Aarschot België. Biertype is een stout. Bier van hoge gisting, met nagisting op de fles. De gebruikte ingrediënten zijn water, hop, gemoute gerst en tarwe. Alcohol gehalte 8,5%. Aanbevolen drinktemperatuur 10-12 graden. Stout is niet mijn favoriete bierstijl maar deze kan ik waarderen. Een degustiebier, niet om je dorst te lessen. "

Review : Scelling 8
Aroma
Zoet
Zuur
Bitter
Fruitig
Moutig
Kruidig
Body
Koolzuur
Alcohol

8,3 Zicht Romig, beige schuimkraag. Het schuim blijft stabiel en lang staan. Het is een donkerbruin bijna zwart bier.

6,8 Neus Ik ruik geroosterde mout en koffieachtige geuren. De geur is niet krachtig.

7,5 Smaak Je proeft koffie, geroosterde mout, en gekarmeliseerde suikers. Een licht zuurtje. Koolzuurprikkelend en met een medium body. Het hoge alcoholgehalte draagt bij in de zoete smaak. De nasmaak is licht bitter en een beetje plakkend, droog.

Spijssuggestie Donkere chocolade, Geroosterd en gekruid vlees

8,2

"Het Italiaanse bier Birra Del Borgo My Antonia is een bier dat samen werd gebrouwen met de Amerikaanse brouwerij Dogfish Head. My Antonia is een imperial pils van 7,5% alcohol, gebrouwen met drie verschillende hopsoorten: Simcoe, Warior en Saaz. Het bier zit in een onderscheidende fles, Het bier is goed in evenwicht met frisse citrusachtige tonen en de bittere hopsmaken. Ik proef ook iets pittigs bijna peperachtig van de hop. Een goede body met iets meer dan gemiddeld alcohol en koolzuur."

Aroma
Zoet
Zuur
Bitter
Fruitig
Moutig
Kruidig
Body
Koolzuur
Alcohol

8,5 Zicht Het bier is troebel en goudgeel. In mijn glas vormde zich een mooie witte stevig schuim kraag die lang bleef staan. Mooi in het glas.

8,5 Neus Hoppig, fris, fruitig, citrus en grapefuit achtige tonen.

8,0 Smaak Fruitig, hoppig. Klein zuurtje van het koolzuur. Je proeft de hogere alcohol, bittere, droge nasmaak.

Spijssuggestie Vlees,Kip, salade, witte en vette vis.

8,1

"Het blijft bijzonder een herfstbier te proeven in een ander seizoen, in dit geval de overgang van winter naar lente. Een trend is de personalisering van de bieren gecombineerd met limited editions: deze Bok is gebrouwen onder supervisie van meesterbrouwer Wim Vermeulen. Alcoholgehalte 6,6%. Ondergistend bier. Aanbevolen schenktemperatuur 8-10 graden. Het bijzondere aan deze versie is dat de Bok is gebrouwen in 2016 en een gerijpte Bok is. De smaak ontwikkelt verder in de fles. Ik vermoed dat het geproefde bier ca 21 maanden oud is. In het bier zijn behalve water, gerstemout, gist en hop toevoegingen gebruikt. Op het etiket staan suiker en kleurstof: karamel. In mijn beleving een lekker bock bier die smaakvoller wordt met de tijd."

Aroma
Zoet
Zuur
Bitter
Fruitig
Moutig
Kruidig
Body
Koolzuur
Alcohol

8,1 Zicht Een mooie robijn rode kleur. Een helder bier. Crèmekleurige volle schuimkraag met fijne bellen.

7,9 Neus Het eerste wat ik ruik zijn rozijntjes. Daarnaast de typisch de zoetige geur van de mout en de suiker . Een kenmerkende Bok geur

8,2 Smaak De eerste slok is vooral zoet. Ook hier proef je suiker en karamel en ervaar je dat plakkerige mondgevoel. Het is een vol (maar niet zo vol als ik verwacht had) bier, met ook een behoorlijk niveau van koolzuur. Mooie rond afdronk.

Spijssuggestie Stoofpotje, wildschotel, pure chocolade, hachee, bitterbal.

8,1

"Een american red ale stijl met 5 hoppen uit de Yakima vallei in de US. 4,1% alcohol gebrouwen met water, gerstmout en hop. De aanbevolen proeftemperatuur is 5 graden. Een verassend lekker, licht en doordrinkbaar bier. "

Aroma
Zoet
Zuur
Bitter
Fruitig
Moutig
Kruidig
Body
Koolzuur
Alcohol

7,4 Zicht Het is een troebel, licht rood, amber bier. De schuimkraag heeft een crème kleur en grote bellen. De schuimkraag zakt in.

7,6 Neus De eerst neus geeft een aardse hoppige geur, daarna de citrusachtige tonen van de citra hop. Onderliggend zijn er de moutige tonen.

7,6 Smaak De Meantime Yakima red is een lekkere bittere red ale. Goed in balans van koolzuur en smaak. Een lekker lichte body en goed doordrinkbaar. Een beetje plakkend en een lange nasmaak.

Spijssuggestie Spareribs of geroosterd varkensvlees

8,0

"De Zonnestraal is een bier gebrouwen door de Limburgse brouwerij de 7de Hemel. Wie in de zevende hemel is, is volkomen gelukkig, intens blij. Passend als je als hobby bier hebt. De Zonnestraal is een blond bier met 6,5% alcohol. De product omschrijving schrijft dat dit bier een ode is aan de verse oogsten van brouwgerst en hop. In dit blonde bier proef je de zomer aan de hand van een fris boeket van bloesem en hop. Serveertemperatuur 6-8 graden. Ongefilterd bier met nagisting op de fles, gebrouwen bij de Proefbrouwerij in Lochristi. Een lekker soepel bier, in de geur fris, maar in de smaak minder fris door de bitterheid."

Aroma
Zoet
Zuur
Bitter
Fruitig
Moutig
Kruidig
Body
Koolzuur
Alcohol

8,0 Zicht Donkerblond, troebel bier met een mooie witte inzakkend schuimkraag die lang blijft staan. Mooi onderscheidend zomers uiterlijk.

8,0 Neus Mooi boeket van mout, bloemige hop geuren. Je ruikt de bloesem.

7,0 Smaak Relatief bittere smaak (IBU 42), astringent, blijft lang hangen, geen doordrinker. Plakkerig in de nasmaak.

Spijssuggestie Romige kazen.

8,0

"Het abdijbier Leffe blond is een degustatiebier, een genietbier van hoge gisting. Het is een bier met een interessante geschiedenis. De bierstijl is sterk blond bier. De ingrediënten zijn basis tarwemout, maïs, water, hop en gist. Dit zorgt voor doordrinkbaarheid en body. Het alcoholgehalte bedraagt 6.6%, de ideale schenktemperatuur 5 graden. De smaak is zacht, vol en fruitig van sinaasappel en met een krachtige afdronk en een pittige ondertoon. Het is een vriendelijk bier, met een mooie ronde smaak. Dit is een bier dat in een kelkglas gedronken moet worden om de aroma’s vrij te laten."

Review : Leffe Blond
Aroma
Zoet
Bitter
Fruitig
Moutig
Kruidig
Body
Koolzuur
Alcohol

8,0 Zicht Donkergeel, helder bier met veel koolzuur aan de rand van het glas. Met een witte blijvende schuimkraag.

8,0 Neus Je ruikt de zoetige mouttoetsen met het fruitige sinaasappel karakter.

8,0 Smaak Mooie zeer ronde, evenwichtige smaak met veel koolzuur. In de basis zoet, waarna het bitter doorkomt. Een heel degelijk en vriendelijk bier, zonder spannende elementen.

Spijssuggestie Rood vlees. Kazen met een witte schimmelkorst, zoals Camembert en Brie en romige kazen. Ook prima bij asperges.

8,0

"De Hertog Jan Arcener tripel is een mooi, krachtig, toegankelijk degustatiebier, fruitig, moutig en kruidig. De bierstijl is een tripel en Arcener verwijst naar de oorsprong. Om dit bier te brouwen wordt naast de traditionele grondstoffen water, gerstemout, hop en gist ook tarwezetmeel gebruikt. Het is met 8,5% alcohol een zwaarder bier met hergisting op de fles. Het bier dient geproeft te worden op 6-10 graden. Het persoonlijke verhaal van de brouwers van Hertog Jan spreekt mij aan. Ik vind de Hertog Jan Arcener een lekkere tripel ."

Aroma
Zoet
Bitter
Fruitig
Moutig
Kruidig
Body
Koolzuur
Alcohol

7,5 Zicht De Arcener tripel is een troebel, donkerblond bijna oranjeachtig van kleur bier met een blijvende beige schuimkraag met veel koolzuurbellen.

7,5 Neus De geur van typische tripel met de fruitige tonen van sinaasappel en het kruidige van de koriander.

8,0 Smaak Het is een krachtig en vol bier door het koolzuur en de gebruikte ingrediënten. Met zoete tonen door het alcoholgehalte, met moutige tonen en een mooie evenwichtige bittere smaak .

Spijssuggestie Gerechten met vette vis en tonijn, gekruide gerechten, pittige en belegen kazen.

8,0

"Hertog Jan Bockbier is een traditioneel seizoensbier. Geproefd is een Bockbier uit 2016, dus 1 jaar oud. Alcoholpercentage 6,5%. De extra ingrediënten naast het water, hop en mout zijn suiker en karamel. Het is een bovengistend bier dat het best geproefd wordt op 10-12 graden. Een lekker, tikkeltje eigenwijs bockbier, passend bij het herfstweer buiten. Voor mij een lekker eigenwijs bockbier."

Aroma
Zoet
Zuur
Bitter
Fruitig
Moutig
Kruidig
Body
Koolzuur
Alcohol

7,5 Zicht Mooi robijnrode, bruine kleur met een crèmekleurige schuimkraag. Schuim blijft heerlijk aan het glas plakken.

7,0 Neus Moutige, karamellige en kandij-suiker geuren komen je uit het glas tegemoet.

8,0 Smaak Deze Bock heeft een volle, kruidige, moutige en een lichte zoete smaak met een licht bittere afdronk Gemiddelde koolzuurprikkeling. De zachte smaak verraad dat het bier een jaar oud is.

Spijssuggestie Salade van bloedworst, gemengde paddestoelen en Hertog Jan Bockbier (recept op website bierliefde). Kipdrumsticks (recept HJ website).

8,0

"De Hertog Jan Arcener Dubbel heb ik geproefd vanuit zo’n mooi 50cl kruik fles met kurk. De Arcener Dubbel, bier stijl dubbel, verwijst van oudsher naar de dubbele hoeveelheid ingrediënten, die bij het brouwen werd gebruikt. Bevat 7,3% alcohol en is een rijk en donker bier. Het bier is gebrouwen met gerste en tarwe mout, tarwezetmeel, suiker en hop. Is bovengistend en heeft nagisting in de kruik. Dit zorgt voor een volle, toch doordrinkbare body. De schenktemperatuur is tussen de 6 en 10 graden. Goed te combineren met vlees gerechten."

Aroma
Zoet
Zuur
Bitter
Fruitig
Moutig
Kruidig
Body
Koolzuur
Alcohol

8,2 Zicht Een donker (bruin, rode gloed), mistig bier met een romige schuimkraag die lang blijft staan. Grote schuimbellen. De kleur van het bier samen met de kleur van het schuim geeft een mooie presentatie.

7,0 Neus De neus is niet zo sterk. Ik ruik zoete, caramel-achtige geuren.

7,8 Smaak Volle, zoetige, moutige smaak met een licht bittere afdronk. De zoete smaak komt van de mout en van de alcohol. Er is sprake van koolzuurprikkeling. Een lekker bier.

Spijssuggestie Hachee met Rode Kool, Runderstoofpot, Gepocheerde zalm en witlof (Brussels lof).