De 7de Hemel Zonnestraal

7,5 (5 beoordelingen)

De 7de Hemel Zonnestraal is geen toevallig gekozen naam. Dit goudgele bier straalt in je glas. De smaak is vol, moutig en zoet met een subtiele bittere afdronk.

6.5%
Soepel en Subtiel
Salades, Kip en gevogelte, Witte vis, Vette vis, Vleesgerechten, Jonge en romige kazen
6 °C
33 cl
Terras, Barbecue, In goed gezelschap, Alleen, bij een boek, Bij het eten
Bovengistend

Reviews door Bierista Experts

Adjo
Bierista
8,0

Adjo Pot

De Zonnestraal is een bier gebrouwen door de Limburgse brouwerij de 7de Hemel. Wie in de zevende hemel is, is volkomen gelukkig, intens blij. Passend als je als hobby bier hebt. De Zonnestraal is een blond bier met 6,5% alcohol. De product omschrijving schrijft dat dit bier een ode is aan de verse oogsten van brouwgerst en hop. In dit blonde bier proef je de zomer aan de hand van een fris boeket van bloesem en hop. Serveertemperatuur 6-8 graden. Ongefilterd bier met nagisting op de fles, gebrouwen bij de Proefbrouwerij in Lochristi. Een lekker soepel bier, in de geur fris, maar in de smaak minder fris door de bitterheid.

Zicht 8,0

Donkerblond, troebel bier met een mooie witte inzakkend schuimkraag die lang blijft staan. Mooi onderscheidend zomers uiterlijk.

Neus 8,0

Mooi boeket van mout, bloemige hop geuren. Je ruikt de bloesem.

Smaak 7,0

Relatief bittere smaak (IBU 42), astringent, blijft lang hangen, geen doordrinker. Plakkerig in de nasmaak.

Spijs suggestie

Romige kazen.
Piet
Bierista
8,0

Piet Tuinema

Goed doordrinkbare blond frisse citrus en mooi zoetje in de beginsmaak overgaand in een acceptabele bitterheid die mooi blijft hangen.Uitnodigend voor een 2de glas

Zicht 7,5

Beetje troebel (ongefilterd) mooie romige schuimkraag goudblond

Neus 7,5

Frisse citrusgeur fruitig aangename geur

Smaak 7,5

Reukaroma`s zetten goed door in de smaak fris en een aangename bitterheid

Spijs suggestie

Pasta`s licht kazen witlofgerecht
Jos
Bierista
6,7

Jos Brouwer

Niet helemaal wat ik van een fris lente/zomerbier verwacht. En wat me nog het meest verbaast: in de omschrijving staat: "Blond, licht hoppig bier met vlierbloesem", en de vlierbloesem komt niet terug in de daarop volgende lijst van ingrediënten.

Zicht 9,4

Mooi goudgeel in het glas, met slechts een zeer lichte haze. Mooie fijne schuimkraag

Neus 6,2

Fris, fruitig, maar toch ook wat moutig, en een hint van DMS (gekookte groenten), die de frisheid niet ten goede komen. Ook iets heel licht cheesy, door wellicht wat minder verse hop.

Smaak 6,6

Mondgevoel licht, heel iets adstringent. Beetje plompe algemene indruk, door de DMS en de toch wat iets te prominent aanwezige moutigheid.

Spijs suggestie

Paaseieren van witte chocolade
Aangename , frisse blonde. Ondanks 6,5 vol% alc, goed doordrinkbaar.Toegankelijk bier met wat fruitigheid en lichte opkomende hopbitterheid.

Zicht 7,5

Mooie witte blijvende schuimkraag. Donkerblond oranje met wazige gloed

Neus 7,5

Fris, lichtbitterig met kleine fruitige en kruidige touch in het aroma. Als je weet dat er vlierbloesem in zit, dan zeg je: ja, kan kloppen. Maar ook combinatie van de verschillende hoppen geeft wat fruitigheid en lichte kruidige indrukken.

Smaak 7,5

Licht bitterig, licht fruitig bier van het type blonde, blijft ook wat hangen in de nasmaak.

Spijs suggestie

Pastagerechten, asperges
Frank.de
Bierista
7,5

Frank de Kruif

Tussen de 6 en 8 graden is iets te koud voor een Zonnestraal. Hoewel het etiket deze temperatuur adviseert, is het aan te raden dit blond bier iets minder koel te drinken. Dan komen de subtiele smaaknuances beter tot zijn recht. Geur en smaak stemmen overeen. De verwerkte vlierbloesem geeft het bier iets weeïgs en bloemig, maar op een aangename manier. Meer moutig dan hoppig.

Zicht 7,0

Goudoranje

Neus 7,0

Wee, bloemig

Smaak 7,5

Moutig, bloemig

Spijs suggestie

Gevogelte
Tip: Het Bierlogboek! Hou je eigen bierlijstje bij.

Join the club

Deel jouw beoordeling en maak kans op een gratis Bierista-pakket