Hertog jan bockbier
7,1

Hertog Jan Bockbier

Hertog Jan Brouwerij (26)

Bockbier is in Duitsland al heel lang een traditie. Bockbier is het eerste bier dat in de herfst wordt gebrouwen van de nieuwe hop en vers geoogste gerst. Bij Hertog Jan brouwen ze het bockbier natuurlijk op de eigen manier. Niet ondergistend, zoals in Duitsland, maar bovengistend. Hierdoor is het robijnrode bockbier bitterzoet en zit vol aroma's. Het bockbier van Hertog Jan smaakt uitstekend vers. Dit is echter ook een bier dat je kunt opleggen. Leuk om eens een bockbier van één of twee jaar oud te proeven naast een verse.

Details

Bierstijl
Alcohol
6.5%
Categorie
Donker en Rijk
Kenmerken
Herfstbier Seizoensbier
Best beoordeeld
Oktober 2017
Spijzen
Gekruide gerechten, Vleesgerechten, Pittige en belegen kazen, Zoete desserts
Drinktemp.
10 °C
Volume
30 cl
Drinkmoment
Haardvuur, In goed gezelschap, Bij het eten
Gisting
Bovengistend

Albert Heijn

Bestellingen alleen vanaf €70,- Vandaag besteld, morgen in huis

Kopen voor €1,89
(50 cl)
Beer beerglasslogo 109
7,1

Het oordeel van de Bierista's

Hertog Jan Bockbier is beoordeeld met een gemiddelde van 7,1 door onze Bierista's

6,9

Smaak

7,7

Zicht

7,0

Neus

Aroma
Zoet
Zuur
Bitter
Fruitig
Moutig
Kruidig
Body
Koolzuur
Alcohol
Samentr.
Metaal

Ben je Bierista? Login en schrijf een review en ontvang +10 Biercoin

Reviews worden alleen geschreven door onze Bierista’s. Jij kunt nu ook Bierista worden door de Bierista Bieropleiding te doen. Zo weten wij zeker dat je de juiste bierkennis in huis hebt om kwalitatief hoogwaardige beoordelingen te schrijven.

Bestel Bieropleiding
7,8

"Een mooie herfstbok - een uit het boekje. Vrij zoet, maar toch genoeg interessante mouten om het uitdagend te maken. "

Review
Aroma
Zoet
Bitter
Moutig
Kruidig
Body
Koolzuur

8,0 Zicht Mooi donker en een lichtbruine schuimkraag die erg lang blijft staan. Zo hoort het.

7,6 Neus Karamel, chocolade, gebrande mout

7,8 Smaak Interessante smaak. Hoewel vrij zoet, toch wat uitdagende mouten gebruikt waardoor het me blijft bekoren. Misschien ook wat kruidigs in de nasmaak?

8,0

"Hertog Jan Bockbier is een traditioneel seizoensbier. Geproefd is een Bockbier uit 2016, dus 1 jaar oud. Alcoholpercentage 6,5%. De extra ingrediënten naast het water, hop en mout zijn suiker en karamel. Het is een bovengistend bier dat het best geproefd wordt op 10-12 graden. Een lekker, tikkeltje eigenwijs bockbier, passend bij het herfstweer buiten. Voor mij een lekker eigenwijs bockbier."

Adjo

Adjo Pot

Biercoin 3.150

Review
Aroma
Zoet
Zuur
Bitter
Fruitig
Moutig
Kruidig
Body
Koolzuur
Alcohol
Samentr.

7,5 Zicht Mooi robijnrode, bruine kleur met een crèmekleurige schuimkraag. Schuim blijft heerlijk aan het glas plakken.

7,0 Neus Moutige, karamellige en kandij-suiker geuren komen je uit het glas tegemoet.

8,0 Smaak Deze Bock heeft een volle, kruidige, moutige en een lichte zoete smaak met een licht bittere afdronk Gemiddelde koolzuurprikkeling. De zachte smaak verraad dat het bier een jaar oud is.

Spijs suggestie Salade van bloedworst, gemengde paddestoelen en Hertog Jan Bockbier (recept op website bierliefde). Kipdrumsticks (recept HJ website).

7,0

"Een prima bockbier dat in mijn herinnering ooit meer karakter had. En minder zoet was. Het zou meer uitgesproken van smaak mogen zijn. "

Review
Aroma
Zoet
Zuur
Bitter
Fruitig
Moutig
Kruidig
Body
Koolzuur
Alcohol
Samentr.
Metaal

8,0 Zicht Mooi rossig, bruin. Zo hoort het.

7,0 Neus Wat zoet, karamel.

6,5 Smaak Het zoete overheerst. Ik mis de (gebrande) mouttonen.

Spijs suggestie Prima bij een stoofschotel met rund.

Ratatouille met bockbier

Ratatouille is een vegetarisch hoofdgerecht dat uitstekend gepaard gaat met een lekker glas bockbier. Eet smakelijk!


Ingrediënten

  • ½ aubergine (blokjes) 
  • ½ rode paprika (blokjes) 
  • ½ courgette (blokjes) 
  • 1 rode ui (gesnipperd) 
  • 1 teentje knoflook 
  • 200 gram tomatenschijven in blik 
  • 50 ml rode wijn  
  • 1 el rode wijnazijn 
  • 1 el Provençaalse kruiden 
  • Olijfolie  


Bereiding

Verhit de olie in een pan en fruit de knoflook, de rode ui en de Provençaalse kruiden 5 minuten op laag vuur. Voeg de aubergine toe en laat 5 minuten bakken op hoog vuur. Voeg daarna de paprika en de courgette toe en laat 5 minuten bakken op hoog vuur. Draai het vuur laag en voeg de rode wijn met de tomatenschijven uit blik toe. Laat de ratatouille met de deksel op de pan 15 minuten stoven op laag vuur. Breng op smaak met de rode wijnazijn en een beetje peper en zout.

Eet smakelijk!


Kippenbouten in bockbier

Perfect voor de vrijdagavond. Kippenbout bereid met bockbier! Met wie wil jij lekker kluiven?

Ingrediënten 

  • 4 takjes selderij 
  • 70 gram roomboter 
  • 2 kippenbouten 
  • 150 ml bockbier 
  • 1 gele paprika 
  • 300 gram mais uit blik 
  • 50 ml slagroom 
  • ½ eetlepel kerriepoeder 
  • Peper en zout 


Bereiding

Zet een koekenpan op het vuur en smelt 40 gram boter. Leg de kippenbouten in de pan en bestrooi aan beiden kanten met peper en zout. Bak de kippenbouten mooi bruin en voeg 150 ml bockbier toe met de stengels van de takjes bladselderij. Zet een deksel op de pan en laat 40 minuten sudderen op laag vuur.

Zet nog een koekenpan op het vuur en smelt 30 gram boter. Voeg de gele paprika, mais, slagroom en kerriepoeder toe. Roer alles goed door elkaar en laat 15 minuten bakken op laag vuur. Schep het mengsel vervolgens op een bordje en leg de kippenbout bovenop. Maak af door het eten te garneren met de selderijblaadjes.

Eet smakelijk!


Soep met spekjes en bockbier

Dat smaakt pas echt naar bier... Deze runderbouillon met bockbier, spekjes en roggebrood croutons is een bijzonder voorgerecht dat ook nog eens perfect bij de herfst past!

Ingrediënten

  • 1 flesje bockbier 
  • 1 rode ui (in ringen) 
  • 2 teentjes knoflook (geperst) 
  • 250 ml runderbouillon 
  • 2 sneetjes roggebrood (in blokjes)  
  • 2 el bloem 
  • 125 gr spekjes 
  • Zonnebloemolie 
  • Peper en zout 

Bereiding

Zet een pan op het vuur en voeg de zonnebloemolie, knoflook, rode ui en de bloem toe en roer goed door elkaar. Voeg vervolgens beetje bij beetje het bockbier toe terwijl je goed blijft roeren. Giet de bouillon bij het mengsel en laat de soep ongeveer 15 minuten koken op laag vuur.  

Zet ondertussen een koekenpan op het vuur en doe hier wat zonnebloemolie in. Doe de stukjes roggebrood in de pan en bak met wat peper en zout. Zet de roggebrood croutons even apart op een bordje. Maak daarna de pan schoon en zet deze nog een keer op het vuur met de spekjes en laat aanbakken.  

Giet de soep in een bord met wat spekjes en roggebrood. Ter garnering kun je de soep afmaken met wat peterselie.  

Eet smakelijk! 


Op ontdekkingstocht op Bier & Big Festival

Bierista Miel Neuraij was dit weekend te vinden op het Bier & Big Festival in Eindhoven. Hij ging op ontdekkingstocht en ontdekte mooie bieren.

Verder lezen

Gratis films kijken dankzij samenwerking Grolsch en Cinetree

Grolsch en Cinetree werken samen. Met een actiecode op de verpakking van 4 beugels kun je vanaf 1 april gratis tien films via Cinetree bekijken.

Verder lezen

Bierista Dennis bezoekt Oproer

Het brouwen van de Dark Storm legde in 2015 de fundering voor wat tegenwoordig als Oproer door het leven gaat.

Verder lezen

Brouwerij Lefebvre lanceert Hopus Primeur 2019

Voor het zevende jaar op rij brengt brouwerij Lefebvre hulde aan de hop, met een nieuwe drooghopversie van de traditionele Hopus.

Verder lezen