8,0

Põhjala Cellar Series Öö XO

Pohjala Beer (19)

Põhjala Cellar Series Öö XO is een Baltic Porter. Öö is Ests voor 'nacht'. Een Baltic Porter zo donker als de winternachten in Estland. Sterk genoeg om je warm te houden tijdens de koude avonden. Gebruikte moutsoorten: Pale ale, Munich, Carafa II Special, Special B, Chocolate malt, Crystal 300, Demerara sugar. Gebruikte hop: Magnum, Northern Brewer. Deze speciale versie van de Öö, heeft een aantal maanden gerijpt op cognac vaten.

Details

Brouwerij
Bierstijl
Alcohol
11.5%
Categorie
Intens en Uitdagend
Spijzen
Gekruide gerechten, Vleesgerechten, Pittige en belegen kazen, Zoete desserts
Drinktemp.
12 °C
Volume
33 cl
Drinkmoment
Haardvuur, In goed gezelschap, Alleen, bij een boek, Voor het slapen gaan
Gisting
Bovengistend
8,0

Het oordeel van de Bierista's

Põhjala Cellar Series Öö XO is beoordeeld met een gemiddelde van 8,0 door onze Bierista's

8,0

Smaak

7,5

Zicht

8,5

Neus

Aroma
Zoet
Zuur
Bitter
Fruitig
Moutig
Kruidig
Body
Koolzuur
Alcohol
Samentr.
Metaal

Ben je Bierista? Login en schrijf een review en ontvang +10

Reviews worden alleen geschreven door onze Bierista’s. Jij kunt nu ook Bierista worden door de Bierista Bieropleiding te doen. Zo weten wij zeker dat je de juiste bierkennis in huis hebt om kwalitatief hoogwaardige beoordelingen te schrijven.

Bestel Bieropleiding
8,0

"Voor de donkere nachten, qua kleur is dat absoluut waar. Qua geur en smaak is het een nacht met vuurwerk. Donker fruit, espresso en cognac luiden het feest in."

Review
Aroma
Zoet
Zuur
Bitter
Fruitig
Moutig
Kruidig
Body
Koolzuur
Alcohol
Samentr.
Metaal

7,5 Zicht Zo zwart als de nacht. Die omschrijving klopt aardig. Zwart (diep diep donkerbruin) ondoorzichtig bier, met een kleine bruine schuimkraag die wat voeding blijft krijgen van het koolzuur. Buiten dat voegt de vormgeving van de fles, met zo'n verzegelde kroonkurk wel wat toe voor de beleving

8,5 Neus Ik heb me enigszins laten leiden door wat de brouwer schrijft wat ik allemaal zou moeten ruiken. Het donkere fruit, de espresso en de cognac komen daarin voor mij naar voren.

8,0 Smaak Dit is een bier voor kleine slokjes. Niet alleen vanwege het alcoholpercentage, maar ook om de smaak goed tot je te kunnen nemen. De bitterheid van het bier blijft een beetje verscholen, hoewel de espresso en gebrande mouten wel degelijk in de smaak zitten. Ook de cognac komt hier weer terug.

Spijssuggestie Munster Gerome (kaas)

Pubquiz, Ronald Giphart en live metal tijdens online Flestival

Het Bier Flestival wordt zondag 6 juni door zes brouwerijen online gehouden.

Verder lezen

Witbier, het ideale terrasbier

Witbier is misschien wel het meest bestelde terrasbier. Heerlijk fris, zomers en dorstlessend. Ontdekt door monniken uit het plaatsje Hoegaarden.

Verder lezen

DAVO Bieren strijkt neer in Zwolle

De speciaalbierbrouwers van DAVO Bieren openen 9 juli een proeflokaal in Zwolle.

Verder lezen

Drie expert-reviews van populaire IPA's

India Pale Ale, kortweg IPA, is nog altijd een uitermate populaire bierstijl. We lichten drie IPA's uit aan de hand van expert-reviews.

Verder lezen