Muifel bocksi
8,3

Muifel Bockski

Muifelbrouwerij (15)

Muifel Bockski is het eerste Nederlandse Bockbier met sterke peated whisky aroma's. Dit stevige bier met 10,6% alcohol is een regelrecht degustatiebier, waar je rustig de tijd voor moet nemen. Ideaal na een lange verfrissende herfstwandeling of bij een knisperend haardvuur.

Details

Brouwerij
Bierstijl
Alcohol
10.6%
Categorie
Donker en Rijk
Spijzen
Vette vis, Gekruide gerechten, Vleesgerechten, Pittige en belegen kazen, Zoete desserts
Drinktemp.
11 °C
Volume
33 cl
Drinkmoment
Haardvuur, In goed gezelschap, Alleen, bij een boek, Voor het slapen gaan
Gisting
Bovengistend
8,3

Het oordeel van de Bierista's

Muifel Bockski is beoordeeld met een gemiddelde van 8,3 door onze Bierista's

8,4

Smaak

8,1

Zicht

8,3

Neus

Aroma
Zoet
Zuur
Bitter
Fruitig
Moutig
Kruidig
Body
Koolzuur
Alcohol
Metaal

Ben je Bierista? Login en schrijf een review en ontvang +10 Biercoin

Reviews worden alleen geschreven door onze Bierista’s. Jij kunt nu ook Bierista worden door de Bierista Bieropleiding te doen. Zo weten wij zeker dat je de juiste bierkennis in huis hebt om kwalitatief hoogwaardige beoordelingen te schrijven.

Bestel Bieropleiding
7,5

"Ik hou van bieren met een uitgesproken smaak. Dit is er duidelijk één van. Mooie rokerige bock die soepel genoeg is. Feit is wel dat dit een bier is waar je van moet houden. De rokerige 'whisky' tonen zijn duidelijk aanwezig. "

Review
Aroma
Zoet
Zuur
Bitter
Fruitig
Moutig
Kruidig
Body
Koolzuur
Alcohol
Metaal

7,5 Zicht Heel donkerblond, troebel met een goede schuimkraag

7,5 Neus Duidelijk de rokerigheid in de neus.

7,5 Smaak Rokerig, zoet en bitter.

Spijssuggestie Zalm.

8,7

"Aparteling onder de bockbieren. Stevige bite, geen milde jongen. Je even schrap zetten om des te meer te genieten van de complexe geuren en smaken galerij, die gaandeweg passeert. Het gerookte (whisky)karakter van het bier houdt de hele gang naar de laatste slok aan. En neigt naar behoefte aan een nieuwe fles, ook al omdat de geur- en smaakbeleving zo verrassend en anders zijn wil je nog wel even doorproeven. [Bier als dit hoort ook niet in blik, dat ontkracht de hele zetting en ervaring van het totaal dat een sterk verhaal vertelt.]"

Ton van der Koppel

Biercoin 15.780

Review
Aroma
Zoet
Bitter
Fruitig
Moutig
Body
Koolzuur
Alcohol

8,7 Zicht Mooi roodgloeiend gekleurd, vrij helder en met koolzuur. Redelijk, licht beige en vrij fijn schuim, dat redelijk stabiel blijft.

8,8 Neus Over de neus hangt aanvankelijk een soort van bittersluier, er is een vermoeden van wat hout en wellicht wat whisky walm. In ieder geval een krachtige en onverwachte geur voor een bockbier. Met sterke gebrande moutgeur heeft het iets van op turf gestookt wat wel weer past bij whisky(mout). Later blijkt de neus ook wat milder en laat zelfs iets zoet toe en ook nog wat (rood) fruit.

8,8 Smaak Stevige gerookte whisky smaak, alsof ie zo uit de Schotse hooglanden komt. Er is ook zoet (meestal wel in bock maar de gradatie kan sterk (ten nadele) variëren - hier is ie mooi op peil en niet hinderlijk nadrukkelijk) en wat verborgen tonen van rood fruit (framboosjes bijvoorbeeld). Op het laatst is er zelfs iets romigs en wat op koffie lijkt. In de nasmaak toch vrij mild, geen uitgesproken bitter of iets anders (vervelends).

Spijssuggestie Moeilijk, maar probeer bij rood vlees van de bbq (ook dat gerookte!).

8,6

"Als je eens een bockbier wilt wat anders is. Gedurfde combinatie waar je rustig van moet nippen."

Review
Aroma
Zoet
Bitter
Fruitig
Moutig
Kruidig
Body
Koolzuur
Alcohol

8,0 Zicht Amberkleurig, iets lichter van kleur als de standaard bockbieren.

8,5 Neus Turf, rook waar wat zoet doorheen komt.

9,0 Smaak De rook smaak komt eerst binnen, hij wordt al snel wat zoeter wat je verwacht. Warm en vol in de mond.

Everard beleeft een top bierweekend in de Ardennen

Een weekendje België is zo geregeld. Everard en zijn vrienden gingen langs bij Rochefort, Leffe en La Chouffe.

Verder lezen

Nog even geduld voor je een biertje kunt pakken in Groninger foodhal Merckt

Groningen krijgt een foodhal in hartje centrum. Natuurlijk met een bierbrouwerij en distilleerderij.

Verder lezen

Dry spy James Bond voortaan door het leven als 0.07

James Bond is tegenwoordig een Dry Spy! Hij verkiest een Heineken 0.0 boven zijn vertrouwde Martini 'shaken no stirred'

Verder lezen

Hoe tap je een perfect bier?

Bier tappen is niet zo eenvoudig als het lijkt! Zelf een perfect pilsje tappen? Bierista geeft je een aantal tips.

Verder lezen