Leffe royale cascade

Leffe Royale Cascade

6,7 (8 beoordelingen)

Leffe Royale Cascade is een goudblond bier met het hoppige karakter van de Cascade-hop. Je proeft de frisse fruittonen van citroen en gele pompelmoes. De nasmaak is fruitig bitter, zoals je van een India Pale Ale mag verwachten.

7.5%
Blond en Krachtig
Vette vis, Gekruide gerechten, Vleesgerechten, Pittige en belegen kazen, Zoete desserts
8 °C
33 cl
Terras, In goed gezelschap, Alleen, bij een boek, Bij het eten
Bovengistend

Expert Video Review

Arvid Bergström proeft de Leffe Royale Cascade IPA. De bitterheid in deze IPA is niet te heftig, de zoetheid vanuit de mout spreekt een flink woordje mee.

Reviews door Bierista Experts

Frouke.van
Bierista
7,0

Frouke van Loo

Smakelijk IPA, iets te stevig in de afdronk naar mijn smaak. De geur had me iets hoppigere smaken doen verwachten. Een fijne gezouten ham maakt dit bier net wat zachter en een mooie borrelcombi.

Zicht 7,0

Goudgeel, heldere opslag. Lichte, inzakkende schuimkraag

Neus 7,8

Aanwezige hoppig geuren, zoete tonen van mout

Smaak 7,2

Bitter bij aanzet, vlakt redelijk snel af en wordt dan meer graning in de smaak. Zoete tonen en citrus in de afdronk. De nasmaak blijft wat bitter.
Frank
Bierista
6,8

Frank Wouters

Ik vind het een lekker blond bier, maar duidelijk geen IPA. Ik mis de verfrissing en ook zeker wat bitters die je bij deze titel zou verwachten. Geen duidelijke citrus geur of smaak, en wat zoet en zacht voor een IPA.

Zicht 6,5

Goudblond en helder. Ik moest wel wat moeite doen om een mooie schuimkraag te schenken.

Neus 6,7

Herkenbare Leffe geur. Niet echt verfrissende hop geur. Iets van zoet fruit.

Smaak 7,0

Prima smaak, hoewel je de bitters pas erg laat thuis kunt brengen. Weinig verfrissing en zeker voor een IPA niet droog genoeg.
Avatar
Bierista
6,5

Bas Harbers

Voor iedereen toegankelijk is waar ik aan denk als ik een Leffe drink. Door de vrij zachte smaken en geuren blijft het binnen de lijntjes en zijn het bieren die veel mensen wel aanspreken. Zo ook de Leffe royale cascade. Dit bier is een prima bier, maar het heeft geen pit. Ik mis de uitgesproken geur of smaak aan dit bier. De smaak is wel lekker fris door de fruitige die pas in de afdronk over gaan op de hoppige smaak van een IPA. Deze nasmaak is wel erg fijn door zijn lang blijven hangende smaak. Zonder deze lange nasmaak had ik het bier zo tussen een blond bier of wiezen kunnen zetten.

Zicht 7,0

Dit is een goud bruin bier met een duidelijke witte schuimkraag.

Neus 6,0

Een frisse fruitige geur komt van dit bier af maar deze zijn niet erg uitbundig.

Smaak 6,5

De smaak is vrij zacht. Door de frisse tonen aan het begin die over gaan in een lekkere hoppige afdronk.
Adjo
Bierista
7,5

Adjo Pot

Leffe is een merk van werelds grootste brouwer AB-Inbev en heeft een brouwtraditie sinds 1240. Het is een Belgisch abdijbier. Binnen het uitgebreide Leffe assortiment vormen de bieren van Leffe Royale een groep met een bijzondere karakters en speciale hopsoorten. Het label beschrijft dat meesterbrouwer Charles Nouwen naar de US is gereisd voor de Cascade hop. Deze hop, aan het bier middels dry-hopping toegevoegd, geeft frisse, hoppige- en citrusachtige- tonen aan het bier. Ik heb het bier bij uitzondering geproefd in een Leffe glas (normaal gesproken proef ik in neutrale proefglazen). Het bier heeft 7,5% alcohol en de aanbevolen drinktemperatuur is 8-10 graden. Leffe noemt het bier een India Pale Ale. Het is een lekker, krachtig, blond, hoppig, niet uitgesproken bier. Het behoort naar mijn mening niet tot de IPA’s omdat deze bierstijl een grotere bitterheid kent.

Zicht 7,8

Mooi helder, goudgeel, stevige bier met een witte schuimkraag. In het Leffe glas blijft het schuim even staan, maar zakt toch snel in. Het bier geeft mooie koolzuurbellen door de oneffenheid in de bodem van het glas.

Neus 7,5

Frisse, complexe aromatische en citrus-achtige geuren eigen aan de cascade hop.

Smaak 7,0

Een lekker zoet blond bier met een hopachtig begin, de hopsmaken verdwijnen snel. Dit bier is een doordrinker, gebrouwen voor een brede smaak. Deze Leffe Royale Hop cascade is wel hoppig maar niet zo bitter, zoals je zou verwachten. Je proeft ook de zoetheid van het hogere alcohol percentage

Spijs suggestie

Rijpe kazen, gerechten met kalkoen, traditionele asperge gerechten.
Frank.de
Bierista
6,5

Frank de Kruif

Leffe probeert mee te liften op de IPA-rage, maar valt met deze Royale Cascade een beetje tussen wal en schip. Voor liefhebbers niet hoppig genoeg, maar voor abdijdrinkers te bitter. Voor een fris bier is het alcoholpercentage aan de hoge kant.

Zicht 7,5

Helder goudgeel, volle kraag

Neus 6,0

Fris, maar onduidelijk

Smaak 6,5

Hoppig met een zoetje
Kitty
Bierista
6,0

Kitty Hendrix

Typische Leffe geur, lijkt erg veel op Leffe blond. Zoet en iets bitter. Echt niet mijn bier, de hop is niet erg aanwezig

Zicht 5,9

Neus 6,0

Leffe

Smaak 6,1

Licht zoet iets bitter
Piet
Bierista
6,0

Piet Tuinema

Commercieel misschien oke, maar als bierliefhebber ben ik hier gauw klaar mee.Weinig Cascade karakter typische Leffe smaak

Zicht 8,0

Kraak helder mooie volle schuimkraag (mousse) goudgele kleur

Neus 7,0

Fruitig,lichte citrus,geen uitgesproken IPA aroma`s

Smaak 6,5

Beetje bloemig.weinig hopbitters niet erg spannend er blijven weinig hoparoma`s hangen

Spijs suggestie

NVT
Sander.van
Bierista
7,5

Sander van Werkhoven

Eerst was er de 'gewone' Leffe Royale, daarna kwamen er twee versies bij, gebrouwen met specifiek omschreven hopsoorten. De Cascade variant heeft als toevoeging IPA en dat zet de drinker op het verkeerde been. De Leffe bieren - blond en tripel - kenmerken zich niet door een uitgesproken bitterheid. Het zijn doordrinkers, gebrouwen voor een brede smaak. En ook deze IPA is amper bitter te noemen. Hier heeft de brouwer toch teveel de oren laten hangen naar de commerciële jongens en meisjes van verkoop en marketing. We doen wel lekker hip mee met de hoptrend, maar overdrijven, ho maar. Het bier heeft zeker een bitter, maar wel een vriendelijke variant ervan. Niet verkeerd, maar geen bier voor de 'hop heads' onder ons.

Zicht 8,1

Mooi helder, goudgeel, stevige schuimkraag.

Neus 7,5

Niet te sterk, fris, aromatisch

Smaak 7,2

Fris en licht bitter
Tip: Het Bierlogboek! Hou je eigen bierlijstje bij.

Join the club

Deel jouw beoordeling en maak kans op een gratis Bierista-pakket