6,9

Kompaan Badgast

Kompaan Bier (45)

Badgast van Kompaan is een Weizen, maar natuurlijk wel met een Kompaan-twist. Deze moderne variant van de klassieke Weizen is gebrouwen met Amerikaanse gist en Duitse hopsoorten. Het bier is lekker fris, goed doordrinkbaar met een lichte bitterheid zoals je dat kent van Lagers. Daarnaast ontdek je aroma's van mandarijn en citrusfruit. Een heerlijke moutige smaak die het afmaakt door de flinke bak tarwe die in dit bier is gebruikt. Tijdens de Barcelona Beer Challenge in 2018 won Badgast zelfs een zilveren plak!

Details

Brouwerij
Bierstijl
Alcohol
5.7%
Categorie
Fris en fruitig
Spijzen
Salades, Kip en gevogelte, Witvis, Vette vis, Jonge en romige kazen
Drinktemp.
5 °C
Volume
33 cl
Drinkmoment
Terras, In goed gezelschap, Bij het eten
Gisting
Bovengistend

Mijn bieren

6,9

Het oordeel van de Bierista's

Kompaan Badgast is beoordeeld met een gemiddelde van 6,9 door onze Bierista's

6,9

Smaak

6,9

Zicht

6,6

Neus

Aroma
Zoet
Zuur
Bitter
Fruitig
Moutig
Kruidig
Body
Koolzuur
Alcohol
Intensit.
Nasmaak

Ben je Bierista? Login en schrijf een review en ontvang +10

Reviews worden alleen geschreven door onze Bierista’s. Jij kunt nu ook Bierista worden door de Bierista Bieropleiding te doen. Zo weten wij zeker dat je de juiste bierkennis in huis hebt om kwalitatief hoogwaardige beoordelingen te schrijven.

Bestel Bieropleiding
6,8

"Een wat lichtere variant van een weizen, niet zozeer in alcohol, maar in moutigheid en fruitigheid. Het gaat meer in de richting van een Belgisch witbier dan een Duitse weizen."

Review
Aroma
Zoet
Zuur
Bitter
Fruitig
Moutig
Kruidig
Body
Koolzuur
Alcohol
Intensit.
Nasmaak

6,8 Zicht Licht geel mistig bier met een volle schuimkraag die inzakt tot een dun laagje. Oogt niet direct als een weizen.

7,0 Neus Een kruidige en fruitige geur van citrus.

6,8 Smaak Een zachte en wat zoetige smaak van mandarijn. Geeft een vol mondgevoel al is het wel wat lichter dan een Duitse Weizen. De nasmaak is fris, licht zurig en iets bitter.

Spijssuggestie Gebraden gevogelte.

7,4

"Een fris biertje met wat smaak tonen va n citroen"

Review
Aroma
Zoet
Zuur
Bitter
Fruitig
Moutig
Kruidig
Body
Koolzuur
Alcohol
Intensit.
Nasmaak

7,6 Zicht Helder bier met een flinke schuimkraag en licht geel van kleur

7,7 Neus Frisse geuren van Citroen zijn aanwezig in dit bier

7,6 Smaak lekker fris, wat lichte citroen smaak

Spijssuggestie Jonge kaas en op het terras

7,0

"Toegankelijk en lekker drinken"

Rik von den Hoff

270

Review
Aroma
Zoet
Zuur
Bitter
Fruitig
Moutig
Kruidig
Body
Koolzuur
Alcohol
Intensit.
Nasmaak

6,8 Zicht Licht en helderder dan verwacht

5,8 Neus Niet bijzonder

8,1 Smaak Fijn, lichte weizen

Spijssuggestie beach biertje, dus lichte snack of burgertje

8,0

"lekkere weizen, makkelijk doordrinkbaar"

Review
Aroma
Zoet
Zuur
Bitter
Fruitig
Moutig
Kruidig
Body
Koolzuur
Alcohol
Intensit.
Nasmaak

7,0 Zicht lichtgeel en iets troebel met redelijk blijvende schuimlaag

7,5 Neus zoetmoutig en fruitig

7,5 Smaak zoetmoutig en fruitig, mooi vol mondgevoel. komt erg in de buurt van een goede Duitse Weissen. iets van biscuit en lichtkruidig, hoppig en iets een bittertje in de afdronk.

Spijssuggestie broodkrakelingen en weiswürst met zoete mosterd

Review
Aroma
Zuur
Bitter
Fruitig
Moutig
Kruidig
Body
Koolzuur
Alcohol
Intensit.
Nasmaak

6,7 Zicht

6,7 Neus

6,7 Smaak

Tweede editie Bronckhorster Craft Beer Festival

Bronckhorster Brewing Company viert komend weekend het tweede lustrum met een Craft Beer Festival op het terrein van de brouwerij.

Verder lezen

Pohjala Cocobanger op de proeftafel

Pohjala Cocobanger is een Stout met kokossmaak. Geroosterde smaken met de touch van een tropisch eiland. Hoe smaakt dat?

Verder lezen

Fluitje van een cent kost straks 10 euro

Deze week kondigde Heineken aan de prijzen met 5,8% te verhogen. Dat gaan wij - de consument - voelen in onze portemonnee.

Verder lezen

Nieuw alcoholvrij bier: Corona Cero

Er is een nieuw alcoholvrij bier op de markt. Corona Cero, een verfrissend zomers bier. Ideaal voor op het strand, het festival of bij de barbecue.

Verder lezen