7,0

Gerardus Stout

Gulpener Bierbrouwerij (75)

Gerardus Stout is een stout met een alcoholpercentage van slechts 4,0%. Dat verwacht je eigenlijk niet bij de eerste aanblik van dit stoere donkere bier. Een romig en ongefilterd kloosterbier met tonen van geroosterde mout.

Details

Bierstijl
Alcohol
4.0%
Categorie
Intens en Uitdagend
Spijzen
Gekruide gerechten, Vleesgerechten, Pittige en belegen kazen, Zoete desserts
Drinktemp.
4 °C
Volume
33 cl
Drinkmoment
Haardvuur, In goed gezelschap, Alleen, bij een boek, Voor het slapen gaan
Gisting
Bovengistend

Mijn bieren

7,0

Het oordeel van de Bierista's

Gerardus Stout is beoordeeld met een gemiddelde van 7,0 door onze Bierista's

6,9

Smaak

7,1

Zicht

7,5

Neus

Aroma
Zoet
Zuur
Bitter
Fruitig
Moutig
Kruidig
Body
Koolzuur
Alcohol

Ben je Bierista? Login en schrijf een review en ontvang +10

Reviews worden alleen geschreven door onze Bierista’s. Jij kunt nu ook Bierista worden door de Bierista Bieropleiding te doen. Zo weten wij zeker dat je de juiste bierkennis in huis hebt om kwalitatief hoogwaardige beoordelingen te schrijven.

Bestel Bieropleiding
7,0

"Een stout die een fijne koffie nasmaak heeft maar verder wat snel afvlakt "

Review
Aroma
Zoet
Zuur
Bitter
Fruitig
Moutig
Kruidig
Body
Koolzuur
Alcohol

7,2 Zicht Donker, bruin bier met een caramel kleurig stevige schuim kraag

6,6 Neus Fris maar weinig tonen

6,7 Smaak De nasmaak is koffie, tijdens het drinken een bittere smaak, zonder veel extra smaken beetje waterig.

Spijssuggestie Stamppot, echte winter kost.

7,0

"Basic stout met vrij vlakke smaak."

Jan Otten

12.698

Review
Aroma
Zoet
Zuur
Bitter
Fruitig
Moutig
Kruidig
Body
Koolzuur
Alcohol

6,6 Zicht Zwart, erg donker.

9,7 Neus Koffie en caramel

7,0 Smaak Licht bittere koffie smaak. Tikkie caramel. Beetje waterig.

Spijssuggestie Vlees van de grill.

6,0

"Ik hou van Stouts die vol van smaak zijn, creamy en toch ook complex.. Dat alles heeft deze Stout helaas niet. "

Review
Aroma
Zoet
Zuur
Bitter
Moutig
Kruidig
Body
Koolzuur
Alcohol

6,6 Zicht Het bier oogt mooier dan het smaakt. Goed donker met een ferme schuimkraag.

6,0 Neus Wel aroma's in de richting van een Stout. Toch allemaal net iets te vlak.

6,0 Smaak Een waterig bier met iets van tonen van koffie maar het brengt te weinig.

Spijssuggestie Kopje espresso om de smaak kracht bij te zetten.

8,0

"Smaak van gebrande mout en mooi romig mondgevoel"

Review
Aroma
Zoet
Zuur
Bitter
Fruitig
Moutig
Kruidig
Body
Koolzuur
Alcohol

8,0 Zicht Zwart met mooi moccaschuim

7,5 Neus Iets zoetig en gebrande mout

8,0 Smaak Smaak van gebrande mout en een mooi romig mondgevoel. Lichtfruitig met iets een zuurtje en vooral zoetig/karamalsmaak. Iets koffieachtig en lekkere bitterheid in de afdronk

Spijssuggestie Chocoladetaart/reep pure chocolade

Bier met een plus: Een diepgaande analyse van vitamines en mineralen in functionele bieren

Ontdek de revolutionaire wereld van functionele bieren. Van natuurlijke vitamines tot toegevoegde mineralen - een expert analyse van de nieuwste ontwikkeling in de bierwereld.

Verder lezen

Winterbierfestival Leiden 2025: Een expert guide voor kenners en food pairing liefhebbers

Ontdek 15 unieke Nederlandse winterbieren en expert food pairing tips tijdens het Winterbierfestival Leiden 2025. Praktische tips voor de ervaren bierproever.

Verder lezen

Bier & Spijs: De geheimen van de perfecte combinatie

Ontdek de geheimen van bier- en spijscombinaties! Leer hoe je smaken kunt versterken of contrasteren voor een ultieme smaakbeleving. Van pilsener tot stout, elke bierstijl heeft ideale gerechten die de smaak versterken. Ontvang praktische tips van bierexperts en probeer verrassende combinaties om je culinaire ervaring naar een hoger niveau te tillen.

Verder lezen

Groei van biermerk ROEM dankzij crowdfunding: Een stap voor De Zoetermeerse Brouwerij

De Zoetermeerse Brouwerij breidt zijn biermerk ROEM uit dankzij een succesvolle crowdfundingcampagne. Met al 69.800 euro opgehaald, investeren ze in verbeterde productie en kwaliteit, met als doel de grootste brouwerij van Zuid-Holland te worden.

Verder lezen