De molen hemel aarde

De Molen Hemel & Aarde

6,8 (3 beoordelingen)

De Molen Hemel & Aarde is een bier gebrouwen met de meest extreme 'peated malt' die de brouwer kon vinden. Die peated malt zorgt voor een rokerige turfsmaak. Dit is weer zo'n extreem bier van De Molen, beslist niet geschikt voor beginnende speciaaldrinkers. Behalve de turf en de rook zit Hemel & Aarde vol dikke aroma's van koffie, chocolade en gebrande bitterheid.

10.0%
Bovengistend Imperial Stout
Intens en Uitdagend
Vleesgerechten, Jonge en romige kazen, Pittige en belegen kazen
14 °C
33 cl
Haardvuur, Voor het slapen gaan
Bovengistend
Beste keuze: Beerwulf
3,95
Gratis verzending vanaf 12 bieren
Voor 18.00 uur besteld, morgen in huis

Reviews door Bierista Experts

Marcel
Bierista
6,0

Marcel van de Ven

Naar mijn mening een te sterke rooksmaak ik het bier. Te overheersend.als je van deze smaak houd zal het best een lekker bier zijn maar ik mis een balans

Zicht 6,2

Neus 6,5

Sterke turf rook geur. Behoorlijk overheersend

Smaak 6,2

Erg sterke rooksmaak hier moet je echt van houden.
Ivo
Bierista
8,0

Ivo Thijssen

Voor mij persoonlijk een topper. De gerookte mouten zijn duidelijk aanwezig, naar mijn mening niet te overheersend. Een zeer geslaagd speciaalbier, waar je zeker ook als whisky liefhebber erg van kunt genieten.

Zicht 8,0

vol/krachtig/donker

Neus 8,0

duidelijke geur van turf, erg uitnodigend

Smaak 8,3

mooi vol aroma/krachtige smaken. De gerookte mout komt erg goed naar voren. Na de smaakexplosie die de eerste slok met zich meebrengt, heeft dit bier een rustige afdronk.
Frans
Bierista
6,3

Frans Ruiter

Met alle bieren is het zo: "je moet ervan houden". Als ik niet te moe ben kun je me wakker maken voor een Imperial Stout en ook rookbieren kunnen mij bekoren. Maar de ene rook is de andere rook niet. De rooksmaak in dit bier vind ik minder aangenaam en (mede daardoor) te overheersend, niet in balans. Uiteraard zullen er hoge cijfers gegeven worden in een grote proeverij, maar ik wacht daarmee tot een voor mij meer aansprekend en uitgebalanceerd bier zich voordoet.

Zicht 6,5

een zwart bier, doch met een sterkt lamp donker bordeauxrood, met een grove lichtbruine schuimkraag

Neus 6,4

een gedoofd kampvuur, een beetje natte asbak de ochtend na een feestje, zwaar gerookte vis, licht zurig

Smaak 6,2

door lage koolzuurgraad een zacht mondgevoel, de gerookte vis overheerst, karamel, in de afdronk licht bitter en even licht zurig

Spijs suggestie

Elk stuk barbequevlees of -vis, maar dan gerookt met dezelfde substantie als waar de moutsoort(en) van dit bier mee zijn geëest. Naast de juiste whisky zal dit bier een mooi samenspel vormen.
Tip: Het Bierlogboek! Hou je eigen bierlijstje bij.

Join the club

Deel jouw beoordeling en maak kans op een gratis Bierista-pakket