Brouwerij De Halve Maan (Belgie)

De eeuwenoude traditie van bier brouwen in goed te zien in deze familiebrouwerij, die al sedert 1856 gevestigd is in het historische stadscentrum van Brugge. Dagelijks zijn er rondleidingen door de moderne brouwerij en door het museum. De huisbieren van De Halve Maan zijn wereldberoemd. De Brugse Zot en de bieren van Straffe Hendrik staan wereldwijd hoog aangeschreven.

Bieren (6)

Sorteer op
  Score Category Naam
Brugse zot dubbel

Brugse Zot Dubbel

7,5
Brugse Zot Dubbel is met 8,5% alcohol best een zware dubbel. Je doet er ook goed aan hier even voor te gaan zitten. De Brugse Zot Dubbel verdient die aandacht ook. Het is een warme dubbel met tonen van mout en karamel. Ideaal om met dit bier even te ontsnappen aan de waan van de dag.
Brugse bok

Brugse Bok

7,1
Brugse Bok van De Halve Maan is een bockbier met aroma's van gebrande mouten. Kenmerkende toetsen van karamel en rozijntjes.
Brugse zot blond

Brugse Zot Blond

6,9
Brugse Zot is het Brugse stadsbier dat werd opgedragen aan keizer Maximiliaan. Hij zei wel eens dat het leek alsof alle inwoners van de stad zotten waren. Sinds 2005 wordt deze blond weer volop gebrouwen.
Bierflesje

Straffe Hendrik Quadrupel

Straffe Hendrik Quadrupel is een donker en zwaar bier, dat zich nog jaren in smaak blijft ontwikkelen. Het is gebrouwen met een bijzondere melange aan mouten en met Saaz en Styrian Golding hop. Dit is een bier om rustig van te genieten.
Bierflesje

Straffe Hendrik Triple

Straffe Hendrik heeft een bijzondere ontstaansgeschiedenis. In 1981 vroeg de burgemeester aan Henri Maes en zijn dochter VĂ©ronique om een speciaal, wat zwaarder bier ter brouwen voor de inhuldiging van het beeld van Sint Arnoldus, de patroonheilige van de bierbrouwers. Zo geschiedde. Alleen werd het bier zo lekker gevonden, dat er van een eenmalig brouwsel geen sprake kon zijn. Sindsdien is deze klassieke Tripel een vaste waarde van Brouwerij De Halve Maan.
Bierflesje

Straffe Hendrik Wild (2016)

Artisinaal bier van hoge gisting. Gebrouwen in de unieke familiebrouwerij De Halve Maan, gelegen in het historische Brugse stadscentrum sedert 1856. Straffe Hendrik Wild is een variant op het originele Tripelbier, waarbij het bier wordt hergist met 'wilde' Brettanomyces gisten die het bier een langere houdbaarheid geven met een unieke smaakevolutie over de jaren heen.

Join the club

Deel jouw beoordeling en maak kans op een gratis Bierista-pakket