Brouwerij IJssel

Onze topbieren

8,0

IJssel Uruz

Brouwerij IJssel

IJssel Uruz is een Quadrupel. Ook Uruz is één van de runen uit het oudste schrift gebruikt door de Germaanse volkeren van Noord-Europa. De wilde oeros met de machtige hoorns die duizenden jaren in de wouden van Noord-Europa ronddoolde. Kracht, moed, ontembaar en vastberaden net als de smaaksensatie van deze Quadrupel. Uruz krijgt zijn mooie donker kleur door naast de Pils- en Munchener mout gebruik te maken van Caramunich, Special B en Wheat Black mout. Naast de grote hoeveelheid mout wordt er een flinke lading Kandijsuiker gebruikt om op de 10% alcohol uit te komen! Twee soorten bitterhops: Cascade en Hersbruker geven dit bier zijn kenbare smaak. Tijdens het koken nog gemalen koriander korrels toegevoegd. Als gist is de Fermentis Safbrew T-58 gebruikt.

Zware bieren

Aroma
Zoet
Zuur
Bitter

7,6

IJssel Wunjo

Brouwerij IJssel

IJssel Wunjo is een Blond bier van 4,7%. Het bier is een van de runen uit het oudste schrift gebruikt door de Germaanse volkeren van Noord-Europa. Wunjo staat goed nieuws en succes. Het correspondeert met de kleur goudgeel. Geen betere Rune om dit Blond bier te omschrijven.

Blonde bieren

Aroma
Zoet
Zuur
Bitter

Nieuw
7,4

IJssel Mannaz

Brouwerij IJssel

Mannaz is en rune uit het oudste schrift gebruikt door Germaanse volkeren, De rune duidt op de mensheid. Opgebouwd uit het dubbele teken Wunjo heeft het de vorm van twee gespiegelde banieren. Dit wijst ernaar dat mensen als spiegels fungeren voor elkaar. Mannaz wordt geassocieerd met de havik en rode kleur.

Dubbel

Aroma
Zoet
Zuur
Bitter

Nieuw
7,2

IJssel Bappir

Brouwerij IJssel

De naam Bappir verwijst naar een brood die de Sumeriërs gebruikten voor het brouwen van bier in Mesopotamië. Eén van de eerste vermeldingen van bier staat op kleitabletten van 4500 jaar voor Chr. Vloeibaar brood noemden de Sumeriërs dit en dronken dit met een rietje. De broden werden gebakken met gerstemeel, water, druivenpitten en kruiden. Vooral koriander, kardemon en kaneel werden gebruikt. Kruiden die ook aan dit bier van Brouwerij IJssel zijn toegevoegd. De Grieken noemde Mesopotamië "Land tussen rivieren". Dit is een mooie verwijzing naar de Krimpenerwaard gelegen tussen de Hollandsche IJssel en de Lek. De plek waar Brouwerij IJssel dit recept nu met trots brouwt.

Blonde bieren

Aroma
Zoet
Zuur
Bitter

7,2

IJssel Pertho

Brouwerij IJssel

IJssel Pertho is een IPA. De Rune Pertho staat voor een onverwachte gebeurtenis of verandering. De vorm is een ketel op zijn kant. Dit correspondeert met de legende van Aegir die hop in het bier gooide als wraakactie tegen Thor. Hoe kon hij weten dat de Vikingen juist daardoor dat beschouwden als een Godendrank. De IPA staat bekend om zijn hoppige karakter dus sluit mooi aan bij deze rune en legende.

IPA (India Pale Ale)

Aroma
Zoet
Zuur
Bitter

Bronckhorster Brouwerij van de maand

Bronckhorster Brewing Company is Brouwerij van de Maand bij Bierista. En daar hoort natuurlijk een supervoordelige bieraanbieding bij.

Verder lezen

Bockbier in trek bij Bierista's

Het is het seizoen van Bockbier. Het lijkt er op alsof er meer verschillende bieren op de markt zijn dan ooit. Bierista's proeven en beoordelen.

Verder lezen

Brouwerij Maximus wint verkiezing Lekkerste Bockbier

Elk jaar wordt het Lekkerste Bockbier gekozen. Dit jaar ging de titel naar Brouwerij Maximus met de Bock 7.

Verder lezen