Bockbier in trek bij Bierista's

17 oktober 2020
Het is tijd voor Bockbier. Dat zien we terug in het aantal expert-reviews. De Bierista Community is massaal aan het Bockbier. Niet alleen de bekende merken, ook de bieren van kleine brouwers passeren de revue. En het lijkt er wel op alsof er meer verschillende bockbieren op de markt zijn dan ooit!

Het is ondoenlijk om alle expert-reviews in één artikel te vangen. De kernachtige samenvatting van al die expert-reviews is de Top 10 Beste Bockbieren. In deze lijst vind je de meest gewaardeerde bockbieren door Bierista's.

D'n Ossebock

Jan Otten is een van de Bierista's die afgelopen D'n Ossebock van Muifelbrouwerij uit Oss inschonk. Dit is overigens een zeer bijzonder Bockbier. Al drie keer werd dit bier tot Beste Bockbier van Nederland gekroond door bierprofessionals. Ook Bierista Jan Otten genoot van dit smaakvolle bier met roodbruine kleur. Hij waardeert vooral de combinatie van zoete geuren vanuit de mout, die  volgens hem neigen naar karamel en toffee. Die zachte zoetheid en dat tikkie bitterheid in de finish zorgen ervoor dat Jan dit bier waardeert met een prachtige 7,8!

Bok op de Haverkist

In de Achterhoek is Brouwersnös een zeer bekende brouwerij. Elders in het land kom je de bieren bij steeds meer Jumbo's en gespecialiseerde bierwinkels tegen. John Kuster dronk de afgelopen weken meerdere bockjes, waaronder Bok op de Haverkist van de brouwerij uit Groenlo. John waardeert dit bier met een 8,0. Hij is vooral te spreken over de kruidigheid van het bier en de frisheid van sinaasappel, die dankzij de haver in dit volmondige en bijna romige Bockbier zit.

IJsselbock

Bronckhorster Brewing Company heeft al flink wat prijzen in de wacht gesleept. Bronckhorster IJsselbock scoort in veel competities hoog en is geliefd bij een breed publiek getuige de vele medailles die jaren achtereen werden behaald met de verkiezing van Lekkerste Bockbier van Nederland. Pascal Wevers is een van de Bierista die dit bier weet te waarderen. De 8,0 die hij geeft is vooral te danken aan de veelzijdige smaak. Pascal proeft gedroogd fruit, zoals rozijntjes. Daarnaast een tikkeltje gebrandheid in de vorm van een lichte touch van koffie. En natuurlijk heeft dit bier veel tonen van mout en karamel.

Proeven als pro

Genoemde bieren zijn slechts een klein greep uit het dagelijkse verse aanbod van expert-reviews. Het laat zien hoe leuk het is om bewust te proeven en zo nog meer te genieten van al dat moois dat op de Nederlandse markt verkrijgbaar is. Laat je inspireren door de community van Bierista's of - beter nog - word zelf Bierista. Een van de onderdelen van deze veelzijdige e-learning is, dat je leert proeven als een pro. Je krijgt van ons een XL Bierpack thuisgestuurd, zodat je in de praktijk kunt oefenen. Bestel nu de Bierista Bieropleiding en start vandaag nog de weg naar dat felbegeerde Bierista Bierdiploma.