7,4

IJssel Tarwõ

Brouwerij IJssel (9)

Het Germaanse woord Tarwõ betekent tarwe. Het woord Weizen vertaald uit het Duits is ook tarwe. Een Weizen bier bestaat minimaal uit 50% tarwemout. Mochten de Germanen in hun tijd een tarwe bier gemaakt hebben dan had die hoogstwaarschijnlijk Tarwõ geheten. De Germanen verbouwden meerdere granen. Tarwe werd gebruikt voor brood en pap. Van gert brouwden ze bier. De kans dat de Germanen dus een Weizen gemaakt hebben is klein, maar wie weet...?

Details

Brouwerij
Bierstijl
Alcohol
5.3%
Categorie
Fris en fruitig
Spijzen
Salades, Kip en gevogelte, Witvis, Vette vis, Jonge en romige kazen
Drinktemp.
5 °C
Volume
33 cl
Drinkmoment
Terras, Barbecue, In goed gezelschap, Bij het eten
Gisting
Bovengistend

Mijn bieren

7,4

Het oordeel van de Bierista's

IJssel Tarwõ is beoordeeld met een gemiddelde van 7,4 door onze Bierista's

7,4

Smaak

7,2

Zicht

7,4

Neus

Aroma
Zoet
Zuur
Bitter
Fruitig
Moutig
Kruidig
Body
Koolzuur
Alcohol
Intensit.
Nasmaak

Ben je Bierista? Login en schrijf een review en ontvang +10

Reviews worden alleen geschreven door onze Bierista’s. Jij kunt nu ook Bierista worden door de Bierista Bieropleiding te doen. Zo weten wij zeker dat je de juiste bierkennis in huis hebt om kwalitatief hoogwaardige beoordelingen te schrijven.

Bestel Bieropleiding
7,4

"Een prima tarwe/weizen, iets minder koolzuur dan de bekende weizen wat eigenlijk wel zo prettig is"

Review
Aroma
Zoet
Zuur
Bitter
Fruitig
Moutig
Kruidig
Body
Koolzuur
Alcohol
Intensit.
Nasmaak

7,2 Zicht Mistig blond bier met een bescheiden schuimkraag

7,4 Neus Een frisse iets wat fruitig geurend bier

7,4 Smaak Een fris, kleine zuurtje en iets fruitig smakend bier

Spijssuggestie Lekker bij een pittig gekruide braadworst in currysaus

8 bokbier-evenementen in oktober

Gevoelsmatig hebben we het witbier-seizoen pas net achter de rug, maar toch staan de seizoenen waarin donkere bieren centraal staan voor de deur. Sterker nog: het bokbier-seizoen is al begonnen. En dit weekend - en de hele maand oktober - zie je dat terug door heel Nederland, waar verschillende bokbierevenementen worden gehouden. We zetten er 8 (chronologisch) op een rijtje.

Verder lezen

Dit is het lekkerste bier van Brabant

Onlangs werd op het Proost Festival in Hilvarenbeek voor de 11e keer het lekkerste bier van Brabant verkozen. Uit in totaal 45 ingezonden bieren koos de jury Nondeju Gran Cru van de Osse Muifelbrouwerij als de winnaar, die het komende jaar die prachtige titel Brabants Lekkerste Bier 2025 mag dragen. 

Verder lezen

Eerste Nederlandse Wereldkampioen Biersommelier

Afgelopen weekend werden in München de 8e Biersommelier Wereldkampioenschappen gehouden. Voor het eerst ging er een Nederlander met het goud naar huis en ging ook het zilver mee terug naar de Lage Landen.

Verder lezen

Hierdoor is Belgisch schuim onverslaanbaar...

Heb je je weleens afgevraagd waarom Belgisch bierschuim stabieler is dan schuim van andere bieren? Onderzoekers van de Technische Universiteit Eindhoven en de Eidgenössische Technische Hochschule Zürich ook. En ze hebben het antwoord gevonden.

Verder lezen