7,8

IJssel Jera

Brouwerij IJssel (9)

Jera is de rune die je zou kunnen vertalen als jaar of oogst. Na een hele jaarcyclus van zaaien, bemesten en verzorgen, is het tijd om te oogsten. Het is daarom een vruchtbaarheidsrune die vooral slaat op de beweging van de seizoenen en op het vruchtbare verloop van een proces. Jera staat voor tijd, cyclussen en oogsten. Hij staat voor geduld, want soms heeft iets tijd nodig voordat het rijp is. Tijdens de oogsttijd, waarin we de moeite die we het hele jaar in iets hebben gestoken, kunnen binnenhalen. Wanneer je de juiste handelingen op de juiste tijd verricht, is het resultaat zeker. De vorm van Jera doet denken aan het Yin/Yang teken en dit ondersteunt de betekenis van ‘alles op zijn tijd’, zorgen voor een goede balans, net als bij deze Tripel. Voor deze Tripel is naast een Pilsen- en Vienna Mout ook tarwe gebruikt. Om naar 9,5% alcohol te gaan is er ook lichte basterdsuiker toegevoegd. Cascade en Hallertau Mittelfreuh zijn de twee hopsoorten die zijn gebruik en de Fermentis Abbey Ale BE-256 gist maakt het af.

Details

Brouwerij
Bierstijl
Alcohol
9.5%

Mijn bieren

7,8

Het oordeel van de Bierista's

IJssel Jera is beoordeeld met een gemiddelde van 7,8 door onze Bierista's

7,8

Smaak

7,5

Zicht

8,0

Neus

Aroma
Zoet
Zuur
Bitter
Fruitig
Moutig
Kruidig
Body
Koolzuur
Alcohol
Intensit.
Nasmaak

Ben je Bierista? Login en schrijf een review en ontvang +10

Reviews worden alleen geschreven door onze Bierista’s. Jij kunt nu ook Bierista worden door de Bierista Bieropleiding te doen. Zo weten wij zeker dat je de juiste bierkennis in huis hebt om kwalitatief hoogwaardige beoordelingen te schrijven.

Bestel Bieropleiding
7,8

"Een mooie maar stevige tripel die het best tot zijn recht komt bij een passend gerecht"

Review
Aroma
Zoet
Zuur
Bitter
Fruitig
Moutig
Kruidig
Body
Koolzuur
Alcohol
Intensit.
Nasmaak

7,5 Zicht Blond bier met een bescheiden schuimkraag

8,0 Neus Mooie volle kruidige en zoete geur

7,8 Smaak Een zoet, kruidig en verwarmend bier

Spijssuggestie Lekker bij een edelhertenbiefstuk met risotto, champignons en appel

Hierdoor is Belgisch schuim onverslaanbaar...

Heb je je weleens afgevraagd waarom Belgisch bierschuim stabieler is dan schuim van andere bieren? Onderzoekers van de Technische Universiteit Eindhoven en de Eidgenössische Technische Hochschule Zürich ook. En ze hebben het antwoord gevonden.

Verder lezen

Bokbiertocht op zaterdag 4 oktober

'4 oktober, da's toch Dierendag?' horen we je denken. Het antwoord is ja, maar Hellobier doopt het om tot Bierendag. Een dag waarop er bij 6 locaties op de Noordkade in Veghel, 6 (inter)nationale bokbieren worden geproefd, desgewenst met bijpassende hapjes.

Verder lezen

Dit is de duurzaamste brouwerij ter wereld

Voor het derde jaar op rij is een Nederlandse brouwerij uitgeroepen tot de duurzaamste brouwerij te wereld. Dat betekent dat ze ook het komende jaar de titel 'Sustainable Brewery of the Year' mogen dragen. 

Verder lezen

Geef proeverijen en rondleidingen in Eindhoven

Wil je jouw kennis en enthousiasme over speciaal bier graag delen en tegelijkertijd wat bijverdienen? Lees dan gauw verder. Rabauw is namelijk op zoek naar een Bierista die in haar Brewpub in Eindhoven proeverijen en rondleidingen wil verzorgen.

Verder lezen