Brouwerij emelisse

Brouwerij Emelisse

Brouwerij Emelisse is een Nederlandse ambachtelijke brouwerij die al sinds 2004 bieren brouwt vanuit Goes in Zeeland. De naam van de brouwerij verwijst naar een verdwenen dorp op Noord-Beveland. Emelisse was één van de twaalf dorpen waaruit het huidige Noord-Beveland bestond in de Middeleeuwen.

Ieder bier is gemaakt met de beste ingrediënten en met zorg en aandacht gebrouwen om zo voor een unieke smaaksensatie te zorgen. Door de grote diversiteit van de Emelisse bieren is er voor elke gelegenheid een passend bier te vinden.

De brouwerij is bekroond met een plek in de top 100 brouwerijen van de wereld volgens RateBeer. Emelisse is dan ook al meer dan 10 jaar een vaste waarde in onze wereld van bier.

Onze topbieren

Nieuw
8,5

Emelisse Barrel Finished 1 Bowmore

Brouwerij Emelisse

Emelisse Barrel Finished #1 Bowmore is een Russian Imperial Stout die gerijpt heeft op houten vaten waar eerder Bowmore in zat. De gebrande bitterheid van de Stout is verrijkt met warme alcoholtonen, wat hout en vanille. Een intense smaakbeleving waar je van blijft nippen.

Stout en Porter

Aroma
Zoet
Zuur
Bitter

8,3

Emelisse Espresso Stout

Brouwerij Emelisse

Emelisse Espresso Stout biedt wat de naam al doet vermoeden. Je proeft de koffie, de espresso. Deze smaken gaan vergezeld van chocolade en geroosterde tonen. Een zwaar en complex bier dat om tijd en aandacht vraagt.

Stout en Porter

Aroma
Zoet
Zuur
Bitter

8,2

Emelisse Imperial Russian Stout (IRS)

Brouwerij Emelisse

Emelisse Imperial Russian Stout dankt zijn naam - zo willen de verhalen - aan de Russische tsarina Catherina. Zij kon maar geen genoeg krijg van de Engelse stouts. Deze overleefden de lange reis niet, maar door ze sterker te maken kwamen ze wel goed aan bij de tsarina. Wat een smaakexplosie is dit! Veel geroosterde bitter, koffie, chocolade, espresso. Bij elke slok ontdek je weer wat nieuws.

Stout en Porter

Aroma
Zoet
Zuur
Bitter

8,0

Emelisse Blond IPA

Brouwerij Emelisse

Emelisse Blond IPA combineert het beste van twee bierstijlen. Het heeft de kenmerken van een goede Blond en combineert dat met extra hop. Voornaamste hopsoort in deze IPA is de Nelson Sauvin, een hopsoort die veel overeenkomsten heeft met de druivensoort Cabernet Sauvignon. De aroma's van dit bier stuiven je glas uit.

Blonde bieren

Aroma
Zoet
Bitter

7,6

Emelisse Black IPA

Brouwerij Emelisse

Emelisse Black IPA is een donkere variant van de gehopte bierstijl India Pale Ale. De donkere kleur dankt deze Black IPA aan de gebruikte donkere moutsoorten. Deze geven een karamelachtige karakter met een licht roastsmaak. In combinatie met de gebruikte hopsoorten geeft dit deze Emelisse zijn eigen donkere karakter.

Blonde bieren

Aroma
Zoet
Zuur
Bitter

7,5

Emelisse Vanilla Ice Cream Stout

Brouwerij Emelisse

Emelisse Vanille Ice Cream Stout is gebrouwen met melksuiker. Dit ingrediënt geeft een zeer aangenaam zoete smaak, het lijkt inderdaad - zoals de naam al doet vermoeden alsof je vanille-ijs eet. De zachte vanille tonen in combinatie met de geroosterde aroma's afkomstig uit de donkere mout zijn een hele smaakbelevenis.

Stout en Porter

Aroma
Zoet
Zuur
Bitter

Emelisse Blond

Brouwerij Emelisse

Emelisse Blond zet je even op het verkeerde been. Het is geen Blond, maar een India Pale Ale. Dit mede omdat er zoveel hop is gebruikt. Deze IPA heeft veel fruitige aroma's en een stevige bitterheid. Heerlijk om te drinken bij gerechten met enige kruidigheid.

Heb jij deze al gedronken?

Schrijf een review en ontvang +50 Biercoin

Emelisse Chili Pumpkin Stout

Brouwerij Emelisse

Chili Pumpkin Stout van Brouwerij Emelisse is een donkere stout waar chili en pompoen tijdens het brouw aan is toegevoegd. Verwarmende tonen en smaakvolle aroma's in dit winterse bier.

Heb jij deze al gedronken?

Schrijf een review en ontvang +50 Biercoin

Toon alle
Emelisse.001

Wat gaat er gebeuren met de ketels van Emelisse

7 oktober 2017 Bierista Marco Anceaux was te gast bij Emelisse in Kamperland. Deze bieren werden onlangs overgenomen door Slot Oostende in Goes. Sinds die tijd staan de ketels in Kamperland leeg. Of daar wat mee gaat gebeuren is voor Marco Anceaux geen vraag meer Verder lezen
Bierista slot oostende.001

Emelisse overgenomen door Slot Oostende in Goes

21 oktober 2016 Nadat brouwer John de Vries bekend maakte dat hij zou vertrekken bij Emelisse om te gaan brouwen bij De Molen in Bodegraven was het onzeker hoe de toekomst voor Emelisse er uit zou zien. Aan die korte onzekerheid is nu een einde gekomen Verder lezen