Brouwerij Emelisse

Brouwerij Emelisse is een Nederlandse ambachtelijke brouwerij die al sinds 2004 bieren brouwt vanuit Goes in Zeeland. De naam van de brouwerij verwijst naar een verdwenen dorp op Noord-Beveland. Emelisse was één van de twaalf dorpen waaruit het huidige Noord-Beveland bestond in de Middeleeuwen.

Ieder bier is gemaakt met de beste ingrediënten en met zorg en aandacht gebrouwen om zo voor een unieke smaaksensatie te zorgen. Door de grote diversiteit van de Emelisse bieren is er voor elke gelegenheid een passend bier te vinden.

De brouwerij is bekroond met een plek in de top 100 brouwerijen van de wereld volgens RateBeer. Emelisse is dan ook al meer dan 10 jaar een vaste waarde in onze wereld van bier.

Onze topbieren

9,8

Emelisse Wicked Whiskey

Brouwerij Emelisse

Emelisse Wicked Whiskey is een Iced Tripel met de geuren en smaken van op eikenhout gerijpte Whiskey, een bier dat je niet even snel opdrinkt maar echt om te genieten bij een open haard en in goed gezelschap.

Tripel

Aroma
Zoet
Zuur
Bitter

9,7

Emelisse Eisbock

Brouwerij Emelisse

Emelisse Eisbock is een omgekeerd gedistilleerde barley wine. Door niet het kookpunt van alcohol op te zoeken, maar juist het vriespunt van water, heeft Emelisse dit bier van liefst 26% geproduceerd. Een zeer geconcentreerd en complex bier.

Zware bieren

Aroma

9,6

Emelisse Lazy Liquorice Iced IPA

Brouwerij Emelisse

Emelisse Lazy Liquorice is een Iced IPA, met een zeer hoog alcoholpercentage een echt bier om van te genieten tijdens stormachtig en koud weer. Een bier dat je warm maakt van binnen met de smaak van likeur en sherry.

IPA (India Pale Ale)

Aroma
Zoet
Zuur
Bitter

9,5

Emelisse Barley Wine Jack Daniels Auchentoshan BA

Brouwerij Emelisse

Emelisse White Label Barley Wine Jack Daniels Auchentoshan BA is een donkerbruin bier gerijpt op whisky vaten van Jack Daniels en Auchentoshan vaten. Het bier heeft een licht rokerig aroma met een heerlijke zoete smaak die mooi in balans is met notities van vanille en rook.

Amber

Aroma
Zoet

9,5

Emelisse Dark Ale Tres Hombres Rum BA

Brouwerij Emelisse

Emelisse Dark Ale Tres Hombres Rum BA is een Dark Ale die heeft gerijpt op Tres Hombres Rum vaten. Dit geeft het bier een heerlijk fruitig zoetig karakter. Een mooi vol mondgevoel en zachte tonen van onder andere vanille.

Donkere bieren

Aroma
Zoet
Zuur
Bitter

9,3

Emelisse Imperial Russian Stout Early Jack BA

Brouwerij Emelisse

Emelisse White label Imperial Russian Stout Early Jack BA is een bier zo zwart als de nacht met een rokerig aroma en een smaak mokka. Dit bier kenmerkt zich niet alleen door zijn donkere kleur, en zwaar aroma, de combinatie van vanille, chocolade en een zoetje in de smaak maken dit bier uitzonderlijk.

Stout en Porter

Aroma
Zoet
Zuur
Bitter

9,3

Emelisse Espresso Stout Rémy Martin BA

Brouwerij Emelisse

Emelisse Espresso Stout Rémy Martin BA is een zwartkleurig bier met een chocoladebruine schuimkraag. Chocolade, koffie, mokka zijn de bepalende aroma’s. De nasmaak van chocolade en mokka blijft lang in je mond hangen.

Stout en Porter

Aroma
Bitter

9,1

Emelisse Naughty Nougat

Brouwerij Emelisse

Emelisse Naughty Nougat is een Iced Stout van Brouwerij Emelisse, met een hoog alcohol percentage waar je het warm van krijgt. een donker bruin bijna zwart bier, met tonen van rum en nougat. Lekker bij gebakken lever, rood vlees of gewoon lekker in de luie stoel en genieten van dit mooie wonder.

Stout en Porter

Aroma
Zuur
Bitter

Toon alle

Joey Greenhorn Mitra's Bier van het Jaar 2019

Joey Greenhorn is de winnaar geworden van Mitra's verkiezing 'Bier van het Jaar 2019'. Bekijk de uitslag.

Verder lezen

Bronckhorster Craft Beer Festival wordt een mooi feestje

Bronckhorster Brewing Company houdt voor het eerst een Craft Beer Festival op eigen terrein. Dat wordt vast en zeker een mooi feestje met bijzondere brouwerijen.

Verder lezen