Brouwerij Emelisse

Brouwerij Emelisse is een Nederlandse ambachtelijke brouwerij die al sinds 2004 bieren brouwt vanuit Goes in Zeeland. De naam van de brouwerij verwijst naar een verdwenen dorp op Noord-Beveland. Emelisse was één van de twaalf dorpen waaruit het huidige Noord-Beveland bestond in de Middeleeuwen.

Ieder bier is gemaakt met de beste ingrediënten en met zorg en aandacht gebrouwen om zo voor een unieke smaaksensatie te zorgen. Door de grote diversiteit van de Emelisse bieren is er voor elke gelegenheid een passend bier te vinden.

De brouwerij is bekroond met een plek in de top 100 brouwerijen van de wereld volgens RateBeer. Emelisse is dan ook al meer dan 10 jaar een vaste waarde in onze wereld van bier.

Onze topbieren

Nieuw
9,5

Emelisse Barley Wine Jack Daniels Auchentoshan BA

Brouwerij Emelisse

Emelisse White Label Barley Wine Jack Daniels Auchentoshan BA is een donkerbruin bier gerijpt op whisky vaten van Jack Daniels en Auchentoshan vaten. Het bier heeft een licht rokerig aroma met een heerlijke zoete smaak die mooi in balans is met notities van vanille en rook.

Amber

Aroma
Zoet

Nieuw
9,3

Emelisse Espresso Stout Rémy Martin BA

Brouwerij Emelisse

Emelisse Espresso Stout Rémy Martin BA is een zwartkleurig bier met een chocoladebruine schuimkraag. Chocolade, koffie, mokka zijn de bepalende aroma’s. De nasmaak van chocolade en mokka blijft lang in je mond hangen.

Stout en Porter

Aroma
Bitter

Nieuw
9,2

Emelisse Imperial Russian Stout Early Jack BA

Brouwerij Emelisse

Emelisse White label Imperial Russian Stout Early Jack BA is een bier zo zwart als de nacht met een rokerig aroma en een smaak mokka. Dit bier kenmerkt zich niet alleen door zijn donkere kleur, en zwaar aroma, de combinatie van vanille, chocolade en een zoetje in de smaak maken dit bier uitzonderlijk.

Stout en Porter

Aroma
Zoet
Bitter

8,2

Emelisse Espresso Stout

Brouwerij Emelisse

Emelisse Espresso Stout biedt wat de naam al doet vermoeden. Je proeft de koffie, de espresso. Deze smaken gaan vergezeld van chocolade en geroosterde tonen. Een zwaar en complex bier dat om tijd en aandacht vraagt.

Stout en Porter

Aroma
Zoet
Zuur
Bitter

8,2

Emelisse Chili Pumpkin Stout

Brouwerij Emelisse

Chili Pumpkin Stout van Brouwerij Emelisse is een donkere stout waar chili en pompoen tijdens het brouw aan is toegevoegd. Verwarmende tonen en smaakvolle aroma's in dit winterse bier.

Stout en Porter

Aroma
Zoet
Zuur
Bitter

8,2

Emelisse Imperial Russian Stout (IRS)

Brouwerij Emelisse

Emelisse Imperial Russian Stout dankt zijn naam - zo willen de verhalen - aan de Russische tsarina Catherina. Zij kon maar geen genoeg krijg van de Engelse stouts. Deze overleefden de lange reis niet, maar door ze sterker te maken kwamen ze wel goed aan bij de tsarina. Wat een smaakexplosie is dit! Veel geroosterde bitter, koffie, chocolade, espresso. Bij elke slok ontdek je weer wat nieuws.

Stout en Porter

Aroma
Zoet
Zuur
Bitter

Nieuw
8,0

Emelisse Barrel Finished # 2

Brouwerij Emelisse

Emelisse Barrel Finished # 2 is een Barley Wine op een Bowmore vat heeft liggen rijpen. Het is een snoepje in het glas geworden met de Bowmore whiskey subtiel op de achtergrond.

Amber

Aroma
Zoet
Zuur
Bitter

8,0

Emelisse Triple IPA

Brouwerij Emelisse

Emelisse Triple India Pale Ale is een IPA maar dan in de overtreffende trap. Veel hop, drie maal zo veel als gebruikelijk. Veel bijzondere aroma's en bitterheid. Val niet van je stoel na de eerste slok!

Blonde bieren

Aroma
Zoet
Zuur
Bitter

Toon alle

Bronckhorster Craft Beer Festival wordt een mooi feestje

Bronckhorster Brewing Company houdt voor het eerst een Craft Beer Festival op eigen terrein. Dat wordt vast en zeker een mooi feestje met bijzondere brouwerijen.

Verder lezen