Brouwerij Emelisse

Brouwerij Emelisse is een Nederlandse ambachtelijke brouwerij die al sinds 2004 bieren brouwt vanuit Goes in Zeeland. De naam van de brouwerij verwijst naar een verdwenen dorp op Noord-Beveland. Emelisse was één van de twaalf dorpen waaruit het huidige Noord-Beveland bestond in de Middeleeuwen.

Ieder bier is gemaakt met de beste ingrediënten en met zorg en aandacht gebrouwen om zo voor een unieke smaaksensatie te zorgen. Door de grote diversiteit van de Emelisse bieren is er voor elke gelegenheid een passend bier te vinden.

De brouwerij is bekroond met een plek in de top 100 brouwerijen van de wereld volgens RateBeer. Emelisse is dan ook al meer dan 10 jaar een vaste waarde in onze wereld van bier.

Onze topbieren

9,7

Emelisse White Label 2019 No 6

Brouwerij Emelisse

Emelisse White Label no 6 is een is een stevige barrel aged Barley Wine. Het bier is onderdeel van de White label serie en is gerijpt op whiskyvaten. Het bier bevat een sterke aanwezigheid van rood fruit en houtige aroma's.

Amber

Aroma
Zoet
Bitter

9,7

Emelisse White Label 2019 No 1

Brouwerij Emelisse

Emelisse White Label 2019 No 1 is een Imperial Russian Stout Islay Whiskey BA Peated. Het bier is gerijpt op eiken whiskyvaten uit Schotland. Daardoor is een rijke imperial stout ontstaan met de smaken van mokka gemend met koffie en drop. Hier moet je niet over praten; dit moet je proeven!

Stout en Porter

Aroma
Zoet
Bitter

9,6

Emelisse White Label 2019 No 4

Brouwerij Emelisse

Emelisse White Label 2019 No 4 is een Barley Wine Bowmore BA. Het bier is gerijpt op whiskyvaten van het merk Bowmore. Hierdoor heeft het bier een aangenaam aroma van eiken, hout en tannines en tonen van krenten en rozijntjes en rood fruit.

Amber

Aroma

9,5

Emelisse Barley Wine Jack Daniels Auchentoshan BA

Brouwerij Emelisse

Emelisse White Label Barley Wine Jack Daniels Auchentoshan BA is een donkerbruin bier gerijpt op whisky vaten van Jack Daniels en Auchentoshan vaten. Het bier heeft een licht rokerig aroma met een heerlijke zoete smaak die mooi in balans is met notities van vanille en rook.

Amber

Aroma
Zoet

9,5

Emelisse Dark Ale Tres Hombres Rum BA

Brouwerij Emelisse

Emelisse Dark Ale Tres Hombres Rum BA is een Dark Ale die heeft gerijpt op Tres Hombres Rum vaten. Dit geeft het bier een heerlijk fruitig zoetig karakter. Een mooi vol mondgevoel en zachte tonen van onder andere vanille.

Donkere bieren

Aroma
Zoet
Zuur
Bitter

9,4

Emelisse Imperial Russian Stout Early Jack BA

Brouwerij Emelisse

Emelisse White label Imperial Russian Stout Early Jack BA is een bier zo zwart als de nacht met een rokerig aroma en een smaak mokka. Dit bier kenmerkt zich niet alleen door zijn donkere kleur, en zwaar aroma, de combinatie van vanille, chocolade en een zoetje in de smaak maken dit bier uitzonderlijk.

Stout en Porter

Aroma
Zoet
Zuur
Bitter

9,3

Emelisse Espresso Stout Rémy Martin BA

Brouwerij Emelisse

Emelisse Espresso Stout Rémy Martin BA is een zwartkleurig bier met een chocoladebruine schuimkraag. Chocolade, koffie, mokka zijn de bepalende aroma’s. De nasmaak van chocolade en mokka blijft lang in je mond hangen.

Stout en Porter

Aroma
Bitter

9,1

Emelisse White Label 2019 No 3

Brouwerij Emelisse

Emelisse White Label 2019 No 3 is een Imperial Russian Stout uit de White label serie van brouwerij Emelisse. De rijping van het bier heeft plaatsgevonden op rumvaten van het merk Belize. Een bier met smaken als koffie, chocolade met licht zoete tonen.

Stout en Porter

Aroma
Zoet
Zuur
Bitter

Toon alle

Joey Greenhorn Mitra's Bier van het Jaar 2019

Joey Greenhorn is de winnaar geworden van Mitra's verkiezing 'Bier van het Jaar 2019'. Bekijk de uitslag.

Verder lezen

Bronckhorster Craft Beer Festival wordt een mooi feestje

Bronckhorster Brewing Company houdt voor het eerst een Craft Beer Festival op eigen terrein. Dat wordt vast en zeker een mooi feestje met bijzondere brouwerijen.

Verder lezen