9,7

Emelisse Eisbock

Brouwerij Emelisse (78)

Emelisse Eisbock is een omgekeerd gedistilleerde barley wine. Door niet het kookpunt van alcohol op te zoeken, maar juist het vriespunt van water, heeft Emelisse dit bier van liefst 26% geproduceerd. Een zeer geconcentreerd en complex bier.

Details

Bierstijl
Alcohol
26.0%
Categorie
Intens en Uitdagend
Spijzen
Gekruide gerechten, Vleesgerechten, Pittige en belegen kazen, Zoete desserts
Drinktemp.
13 °C
Volume
33 cl
Drinkmoment
Haardvuur, In goed gezelschap, Alleen, bij een boek, Voor het slapen gaan
Gisting
Bovengistend

Mijn bieren

9,7

Het oordeel van de Bierista's

Emelisse Eisbock is beoordeeld met een gemiddelde van 9,7 door onze Bierista's

9,7

Smaak

9,7

Zicht

9,7

Neus

Aroma
Kruidig
Body
Koolzuur
Alcohol

Ben je Bierista? Login en schrijf een review en ontvang +10

Reviews worden alleen geschreven door onze Bierista’s. Jij kunt nu ook Bierista worden door de Bierista Bieropleiding te doen. Zo weten wij zeker dat je de juiste bierkennis in huis hebt om kwalitatief hoogwaardige beoordelingen te schrijven.

Bestel Bieropleiding
9,7

"Dit aanvankelijk in veel gevallen door meerdere malen diepe bevriezing ontstane bier distillaat dient eigenlijk gedegusteerd uit een jenever glaasje om nippend te proeven. Daarom een proefglaasje van Hertog Jan Grand Prestige met inzet en inbreng van jenevervaten gerealiseerd Vatgerijpt 2019 gepakt om daaraan te voldoen, want dat heeft zo'n beetje dat formaat (kelkmodelletje). Overigens zit deze Eisbock gebotteld (is opgevangen) in een op Bokma jenever gelijkend vierkant buikig flesje van maar 35 cl. Zoals verwacht is het dikkig (ingedikt stroperig) al tijdens het inschenken. Deze stijl behoort wel tot de wat meer uitzonderlijke en buitengewone "bieren". Eisbock is vaak een topper in deze bijzondere wereld van uitschieters met bier aan de basis (er zijn er tot wel 75 % alcohol aan toe en wellicht meer) met die mooie dik romige en volvettige laag, maar tegelijkertijd ook rakend aan distillaten. Best een cijfer 10 waard maar vanwege behoud van reserve tegenover anderen een 9,7. Wat hier gebeurt is dat je echt koren ervaart en geen granig- of moutigheid. Voorts is er aangename scherpte van de alcohol. Je kunt er van blijven proeven en het kan verslavend werken bij aanhoudend ge(mis)bruik. Tikje kruidigheid blijkt ook nog ergens verdwaald in de smaak. Dit is eigenlijk (verboden) godendrank."

Ton van der Koppel

19.960

Review
Aroma
Kruidig
Body
Koolzuur
Alcohol

9,7 Zicht Mooi donker roodbruin/zwartig, beetje transparant en nog wel rijk aan koolzuur in het begin. Voorts zit het in het glaasje met eigenlijk geen schuim en zijn er dus geen kenmerken daarvan.

9,7 Neus Sterke korenlucht, alsof je zelf in het veld staat.

9,7 Smaak Dikkig, stroperig en iets scherp in de smaak, die vooruit wijst naar een bijzonder fraai geplaveide weg zonder enige verzakking. Zichzelf overstijgende wonderolie, die zeer behaagd en alle kwalen lijkt te (willen) genezen (in ieder geval te omzeilen). Tijdens de afdronk echt koren en het natuurlijke van een verse hooiberg ook.

Spijssuggestie Vooral voor de sologenieter/degusteerder. Anders weer die fraai aangebraden of geroosterde rode vlezen.

Gulpener met nieuwe bieren de zomer in

De duurzame brouwerij in het uiterste zuiden van Limburg gaat deze zomer vol ambities in met nieuwe bieren en een nieuwe frisse uitstraling.

Verder lezen

Nieuw in de Lindeboom familie: Radler Mango 2.0

Lindeboom Bierbrouwerij heeft haar Radler-portfolio uitgebreid met een zonnige nieuwkomer: Lindeboom Radler Mango.

Verder lezen

Gulpener Blond op de Bierista proeftafel

Bij Bierista houden we van ons werk, dus staken wij de handen uit de mouwen en brachten we de smaakpapillen in stelling.

Verder lezen

Hertog Jan Grand Pilsener: Een gouden genot voor elk moment

Met de Grand Pilsener tilt Hertog Jan de kunst van pilsenerbrouwen naar een nieuw niveau.

Verder lezen