Joey Greenhorn Mitra's Bier van het Jaar 2019

9 januari 2020
Slijterijketen Mitra heeft de winnaar van haar 'Bier van het Jaar-verkiezing' bekend gemaakt. Joey Greenhorn van Kompaan eindigde als winnaar net voor Said & Done van Brouwerij De Molen en de krachtige Tripel Paix Dieu.

Joey Greenhorn is een van de zeven bieren uit de ‘Foreign Legion’ range van Kompaan en werd als eerste uit deze reeks in 2017 geïntroduceerd. Het bier wordt gebrouwen met drie verschillende hopsoorten: Equinox, Cascade en Simcoe. Het bier is daardoor zeer fris en fruitig met tonen van tropische vruchten en citrus. De klanten van Mitra vinden dit een aansprekend bier.

Bier van het jaar verkiezing

Al jaren lichten Mitra en Bier! magazine iedere maand een bier uit. Sinds 2018 krijgt dit bier de titel ‘bier van de maand’ en doen dan automatisch mee aan de ‘Bier van het jaar verkiezing’. Op de website van de slijterijketen kunnen liefhebbers elke maand hun stem uitbrengen. De bezoekers geven bij het stemmen aan of zij het bier goed vinden of niet goed. Hoe meer positieve stemmen, des te beter de overallscore. Het bier met de hoogste beoordeling wint uiteindelijk de verkiezing.

De uitslag

Nieuwe kansen in 2020

Ook in 2020 selecteren Mitra en Bier! magazine iedere maand een bijzonder bier dat daarmee tevens kans maakt op de titel ‘Bier van het jaar 2020’. In januari is Davo - Migaloo verkozen tot bier van de maand en daarmee de eerste kandidaat in 2020. Wederom een bier met een bijzonder verhaal want een deel van de opbrengst die Davo Bieren realiseert met de verkoop van Migaloo wordt ingezet om de zogenaamde plastic soep in de oceanen te bestrijden. Stem mee!