Tillo Floren Nijmegen, Nederland

Bierista - 4 Badges - 2925 Biercoins - 16 Reviews - #bedanktTillo
Bierista Bierdiploma
Badge Bierquiz 2020
Badge Bierquiz 2019

Review badges 16 reviews

Expert (10+ reviews)
Inspirator (100+ reviews)
Mentor (500+ reviews)
BierBaas (1000+ reviews)
8,0

"Lekker bier, zelfs voor de bierliefhebber zoals ik; die niet per se van dubbels houdt. Zonder de overdreven banaantonen, maar met de kracht van ongefilterd bier. Een aanrader! "

Aroma
Zoet
Zuur
Bitter
Fruitig
Moutig
Kruidig
Body
Koolzuur
Alcohol
Nasmaak

7,5 Zicht Hoge EBC, richting amberkleurig in het licht, maar donkerbruin op zichzelf. Leuk feitje: wanneer je het gistdepot apart uitschenkt en vervolgens toevoegt, blijft er veel van het residu in het depotglas zitten. Dat is de kracht van ongefilterd!

7,0 Neus De geur die een bockbiertje, dubbelbiertje en quadruppelbiertje delen; onmiskenbaar speciaalbier met toetsen van alcohol.

8,0 Smaak Lekker! De tonen van een dubbelbiertje, maar dan zonder de overheersende smaak van banaan, zoals je die wel veel terugvindt in andere dubbels.

Spijssuggestie Zoete desserts, vleesgerechten met zoete marinade, barbequegerechten.

6,5

"Fijn dat er lekkere alternatieven zijn voor alcoholconsumptie, alhoewel dit biertje niet bovenaan mijn lijstje staat van deze categorie. "

Aroma
Zoet
Zuur
Bitter
Fruitig
Moutig
Kruidig
Body
Koolzuur
Alcohol
Intensit.
Nasmaak

7,5 Zicht Onduidelijk of dit biertje nou onder Weizen (Erdinger) of pils (smaak, zicht), valt binnen de categorie alcoholarm, maar het zicht suggereert pils. Het bier heeft een verrassend stevige schuimkraag voor een alcoholvrij biertje!

5,5 Neus Niet zo'n fan van de geur; een alcoholvrij biertje heeft een specifieke diacetylachtige geur...

7,0 Smaak Gewoon goed! Zeker met de komst van alcoholvrije speciaalbiertjes is het alternatief voor een (alcoholvrij) pils groter geworden, en zou ik dit biertje niet bovenaan mijn lijstje zetten. Wel fijn dat alcoholvrij ook gewoon goed kan zijn!

Spijssuggestie Vet, eiwitten, gefrituurde gerechten of vis.

7,0

"Zoals ze zelf al zeggen op het etiket; een biertje voor de langere dagen. Rook, intensiteit, alcohol en mout-tonen overheersen, maar staan elkaar niet in de weg. Een biertje voor de liefhebber, op de avonturistische uitprobeerder. "

Aroma
Zoet
Zuur
Bitter
Fruitig
Moutig
Kruidig
Body
Koolzuur
Alcohol
Intensit.
Nasmaak

7,5 Zicht Hoge EBC, mooie amberkleur die tegen bruin aanligt, gecomplimenteerd door een gebroken-witte schuimkraag. Zeker even het laatste 1/5e in de fles laten zitten, zwenken en bijschenken: de troebelheid en ongefilterd bier komt mooi naar voren.

7,0 Neus Onmiskenbare geur; houtgerijpt en rook geven hun tonen af.

7,0 Smaak "Houtgerijpte rook dubbelbock" belooft natuurlijk een hele hoop smaken, met een vermoeden op een 'te' overweldigende smaak. Valt reuze mee, je moet ervan houden, maar de smaken staan elkaar zeker niet in de weg.

Spijssuggestie Zoete desserts, whisky'tje, gerookte gerechten, gevogelte, vlees- en visgerechten, pittige en belegen kazen, stamppot met rookworst.

8,0

"Lekker biertje! Waar ik het persoonlijk vaak bij bijvoorbeeld een dubbel biertje de zoetigheid storend vind, vind ik de zoetigheid bij deze Skuumkoppe een toegevoegde waarde, en dat zegt wat! Kijk ernaar uit om deze in Texel te mogen drinken! "

Aroma
Zoet
Zuur
Bitter
Fruitig
Moutig
Kruidig
Body
Koolzuur
Alcohol
Intensit.
Nasmaak

7,5 Zicht Pirma zicht; mooie amberkleur, die in het beginne kraakhelder is, maar zodra het gist onder uit het flesje wordt toegevoegd wordt de karakteristieke troebelheid geïnitieerd. Snel inzakkende schuimkraag, die de naam het het biertje helaas geen eer aan doet.

8,0 Neus Heel open bouquet, kruidig en zoete tonen.

8,0 Smaak Ja, lekker biertje dit! Zoet is het grootste woord, je lippen zullen plakken na dit biertje. Daarnaast zijn de kruidige tonen uit de geur terug te vinden in het biertje, en blijft de smaak als een snoepje in je speeksel hangen. Lekker!

Spijssuggestie Vette vis, vleesgerechten, bij de BBQ, en natuurlijk in de strandtent in Texel!

7,5

"Een tripel die tegen het dak gaat, in de eerste plaats vanwege het hoge alcoholpercentage (en dat proef je!). De zoetige, fruitige, frisse, kruidige en intense tonen zijn karakteristiek voor dit bier; zeker een aanrader als je een reeks wilt afronden. "

Aroma
Zoet
Zuur
Bitter
Fruitig
Moutig
Kruidig
Body
Koolzuur
Alcohol
Intensit.
Nasmaak

7,5 Zicht Ook weer zo'n lekker biertje dat kraakhelder je glas in gaat, waarbij de tweede schonk de troebelheid doet openen die je gewend bent van 'hergisting op de fles'. Mooie goudgele kleur, schuimkraag zit tussen fijn en grof in. Mooi zicht!

7,0 Neus Een eigen geur is zeker aanwezig, maar niet heel karakteristiek. Ruikt als 'een tripeltje'.

7,8 Smaak Een aantal woorden schieten mij direct te binnen: alcohol, koolzuur, tripel, zoetig, kruidig, fruitig en fris. Die laatste drie zeker niet in de laatste plaats vanwege de woorden op het etiket, haha!

Spijssuggestie In goed gezelschap, jonge kaas, nootjes (ongezout), als afsluiter van de avond.

6,5

"Een bier met een ingetogen karakter, die gezien kan worden als een goede basis dubbel; een instapmodel. Waarbij de geur en de smaak niet overdreven uitgesproken zijn, kun je je hiermee wijden in de wereld van de uitgesproken dubbels. "

Review : Affligem Dubbel
Aroma
Zoet
Zuur
Bitter
Fruitig
Moutig
Kruidig
Body
Koolzuur
Alcohol
Intensit.
Nasmaak

7,0 Zicht De karamelachtige kleur verraadt al iets van de smaaktonen, waarbij de hogere EBC karakteriserend is. Een grove, hybride schuimkraag van gebroken wit complimenteert deze kleur mooi.

6,0 Neus Een vrij timide bouquet, mogelijk ook vanwege een te koude servering.

6,0 Smaak Wederom mogelijk door een te koude servering, blijft het karakter van de dubbel erg ingetogen. Wanneer je op het etiket leest dat er glucosestroop is toegevoegd, valt beter te plaatsen dat de zoetigheid niet toe te schrijven is aan een lange eesting.

Spijssuggestie Zoetigheid, drop, karamel, steakgerechten.

8,5

"Een heerlijk biertje! De goud gele kleur en de stabiele, kraakheldere schuimkraag tonen al dat dit biertje karakter heeft, zeker in samenhang met het open bouquet. Dat de (retronasale na)smaak dan de perfecte balans tussen fruitig en bitter geeft, maakt dit biertje een enorme aanrader in de categorie blond- en abdijbier. "

Review : Ename Blond
Aroma
Zoet
Zuur
Bitter
Fruitig
Moutig
Kruidig
Body
Koolzuur
Alcohol
Intensit.
Nasmaak

8,5 Zicht Kraakhelder, goudgeel biertje, met witte schuimkraag: zeer stabiel, fijn verdeeld en zelfs na enkele tientallen minuten nog in een mooie dunne laag over het biertje als een zachte, wollen deken.

8,0 Neus Zeer open bouquet, met fruitige tonen. De geur doet denken aan de geur die heel, heel koud pils heeft.

8,5 Smaak Wat een heerlijk biertje! Een prettig mondgevoel, waarbij de retronasale nasmaak wordt getekend door een goede balans tussen zoet en fruitig; en bitter en karakter.

Spijssuggestie Salade, vette vis, gevogelte.

8,0

"Heerlijk biertje, waarbij zoet en bitter mooi gebalanceerd zijn, en de smaak m.n. door de nasmaak getekend wordt. "

Review : Paljas Blond
Aroma
Zoet
Zuur
Bitter
Fruitig
Moutig
Kruidig
Body
Koolzuur
Alcohol
Intensit.
Nasmaak

8,0 Zicht Verrassend aan dit biertje is dat hoe dichter je naar de schuimkraag kijkt, hoe mistiger het biertje is, terwijl je dicht bij de voet van het glas door het biertje heen kijkt. Mooie goud/gele kleur met een witte, inzakkende, grove, niet gelijkmatige schuimkraag.

7,0 Neus Redelijk gesloten bouquet, weinig doorkomende aroma's. Heeft in de verte wat weg van de geur van champagne, alhoewel ik de geur niet als zuur zou beschrijven (zoals ik dat wel zou doen bij champagne).

8,0 Smaak Dit biertje moet het vooral hebben van de nasmaak, waarbij zoet en bitterheid uitmuntend gecombineerd worden. In de mond geeft dit biertje geen vuurwerk, maar retronasaal komen deze smaken goed tot z'n recht. Zeer lekker!

Spijssuggestie Vettige eiwitrijke gerechten, bijvoorbeeld op basis van vis of kip, of bij een zoetig toetje of gebraden steak.

8,3

"Wat een karakter; dit biertje heeft komt als een bom van smaken, waarbij hoge eesting van het mout heeft gezorgd voor een zoet karakter met chocolade en koffietonen. Het feit dat er bijpassende muziek wordt aangeraden op het etiket maakt het af! "

Aroma
Zoet
Zuur
Bitter
Fruitig
Moutig
Kruidig
Body
Koolzuur
Alcohol
Intensit.
Nasmaak

8,0 Zicht Hele hoge EBC, je kan zeker niet door het bier heen kijken. Deze kleur wordt mooi geaccentueerd door een karamelkleurige, schuimkraag, niet inzakkend en fijn verdeeld.

8,2 Neus Zeer open bouquet, waarbij veel herkenbare geuren je neus bereiken: chocolade, karamel, koffie...

8,4 Smaak De smaak sluit feilloos aan bij de geuren; chocolade en koffie overheersen, maar in perfecte harmonie. Deze smaken getuigen van een hoge eesting, en een bier waarbij de zoete smaak door het mout wordt getekend.

Spijssuggestie Zoete desserts, gemarineerde steak, chocolade.

6,8

"Een lekker licht witbiertje, voor wanneer je de avond met iets lichts wil beginnen maar het pils even wilt afwisselen, of wanneer je lekker op het terras zit maar zo nog aan de bak moet!"

Aroma
Zoet
Zuur
Bitter
Fruitig
Moutig
Kruidig
Body
Koolzuur
Alcohol
Intensit.
Nasmaak

7,0 Zicht Mooie gele kleur, die extra tot z'n recht komt door de mistigheid van het bier. De witte schuimkraag complimenteert de kleur mooi.

7,5 Neus Mooi open bouquet, duidelijke aroma's. Verklapt direct dat het een bovengistend biertje is!

6,0 Smaak De smaak ervaar ik minder aanwezig dan de geur doet vermoeden, met name door de afwezigheid van een retronasale nasmaak. De bitterheid en zoetheid van het biertje komt wel goed tot z'n recht, maar de afdronk is minimaal.

Spijssuggestie Boterbabbelaar, of andere snoepjes complimenteren het zoete karakter van het bier.