Judith.bandell

Judith Bandell Hoogeveen

Bierista
7 Reviews
Ik ben Judith, een echte BierChick en altijd op ontdekking naar nieuwe bieren. Je vindt mij regelmatig in een gezellig biercafé. Ik bezoek bierfestivals, brouwerijen en volg de nieuwste trends op gebied van speciaalbier. Mijn liefde voor speciaalbier begon in 2003 tijdens mijn studie Communicatie in Utrecht. Ik struinde regelmatig de rekken met speciaalbier af bij Berts Bierhuis of dronk een biertje bij Biercafé Olivier en Kafé België. Tijdens mijn studie heb ik veel in de horeca gewerkt. En dat horecabloed bleef stromen, want in 2013 werd ik eigenaar van speciaal biercafé de Majesteit in Hoogeveen. Sinds 2016 ben ik een ander pad ingewandeld als BierChick. Ik geef trainingen op het gebied van speciaalbier en adviseer horeca over het samenstellen van een assortiment in speciaalbieren of ik geef advies over bier & spijs mogelijkheden. Verder organiseer ik bier (& spijs) proeverijen voor particulieren, maar ook samen met horecagelegenheden. Daarnaast volg ik de Stibon opleiding voor Biersommelier.

Beoordelingen (7)

Judith
Bierista
7,1

Gulpener Korenwolf

Deze Gulpner Korenwolf is een heerlijke fris witbier dat je drinkt op een zomerse dag.

Zicht 7,0

troebel lichtblond witbier, schuimkraag zakt snel in

Neus 7,3

citrus

Smaak 7,1

lekkere dorstlessend bier met frisfruitige lichtzure nasmaak

Spijs suggestie

frisse kipcocktail met meloen
Een heerlijke stout. De brouwerij Anderson Valley staat bekent om kwalitatief goede bieren en dat proef je zeker aan deze Oatmeal stout. Het etiket van het bier maakt mij heel nieuwsgierig. Op de bierflessen van Anderson Valley staan namelijk beren met geweien. Dus ben ik op internet gaan zoeken waarom dat is en vond ik het prachtige verhaal van Anderson Valley bier. Anderson Valley ligt te midden van Mendocino County en was een bijzondere plek in de States waar de ‘War On Drugs’ niet perse stand hield. Het verbouwen van je eigen marihuana, het broertje van de hopplant, werd gedoogd, wat leidde tot een stroom van Hippies. Ken Allen, de brouwer was een telg uit de liberale subculturen en was niet vies van een benevelend sigaretje. Tijdens het roken van een jointje en zoekend naar een idee voor een nieuw logo kwam hij zo op een wel heel creatief hersenspinsel. In Anderson Valley lopen namelijk beren rond, bears, maar ook herten, deers, en de combinatie hiervan is natuurlijk BEER, datgeen wat hij toevallig brouwde. Zodoende ontstond het logo. Een beer met een gewei. Het hele verhaal lees je op http://www.bierenco.nl/brouwerij-maand-anderson-valley-brewing-company/

Zicht 7,8

koffie kleur met donkere schuimkraag

Neus 8,3

ik ruik koffie en gebrand mout

Smaak 8,5

droge gebrande moutsmaak, weinig koolzuur

Spijs suggestie

Chocola, chocola, chocola....Deze stout combineert vast geweldig met een pure lichtbittere chocoladereep
Judith
Bierista
5,7

Grolsch Winterbok

hmmmm, dit is niet mijn favoriet. Ik vind de geur lekker, maar daar houdt het dan wel bij op. Ik verwacht van een winterbok wel een bier dat wat krachtiger van smaak is. Het bier is naar mijn mening te zoet en slap. Het komt in de buurt van een slappe kaneelthee.

Zicht 7,3

Helder donkerbruin bier

Neus 8,1

Het bier ruikt heel zoet en kruidig. Ik herken direct kruidnagel en een beetje kaneel. Niet zo gek voor een winterbier

Smaak 5,3

Beetje flauwe nasmaak, weeïg
Judith
Bierista
7,3

Lefebvre Hopus

Hopus is een zwaar nagistend blond bier van 8,3% met 5 verschillende soorten hop. Het heeft zoals ik dat noem een "plopdop"......een beugel dus. Dat plopt altijd zo lekker. Ik vind het een lekker fruitig biertje, maar niet heel verrassend of spannend. Wel heeft de brouwerij naast een prachtige bierglas voor de Hopus ook een klein glaasje waar je het bezinksel met gist in kunt schenken. Dit kun je naar eigen wens en hoeveelheid bij het bier inschenken. Een Belgische klassieker.

Zicht 7,7

blond mistig bier met een hele mooie schuimkraag

Neus 7,4

Het ruikt bloemig en een hint van banaan. De geur van banaan komt meestal van de gist die men gebruikt

Smaak 6,7

Frisfruitig licht bittere nasmaak

Spijs suggestie

Lijkt me heerlijk bij scholrolletjes met zalm en een dillesausje
De Amerikaanse hopsoorten, en de overweldigende geur van al dat gele tropische fruit . Zet mij maar op een strandstoel, op een tropisch eiland, zon op mijn gezicht en uitkijkend over een 'schuimende' zee en dit fruitige biertje on the side, ik ben verkocht!!

Zicht 7,5

Schuim, heel véél mooi schuim. Ik hou van schuim op bier. Tuurlijk kan bier ook goed zijn zonder een mooie schuimkraag, maar ik ben wel gevoelig voor een mooi schuimkraag. De kleur van het bier is helder blond.

Neus 8,2

Ik kreeg een geurexplosie van geel tropisch fruit in mijn neus. De Dry-hopping geeft een geweldig effect bij dit bier. Op het flesje staat aroma's van zwarte peper, rozen en lavendel.....maar dat kan ik echt niet ruiken.

Smaak 7,5

Lekkere hoppig en fruitige smaken met een lichtbittere nasmaak

Spijs suggestie

Ik zou hierbij wel graag een lichtpittige gele curry met garnalen en ananas bij willen proberen.
Judith
Bierista
7,0

Corsendonk Pater

Een 'Ouwe Jongens Krentenbrood' biertje noem ik dit. Alsof ik een ouwe jeugdvriend na jaren weerzie. Zeker prettig gezelschap, maar niet heel verrassend of spannend. Een mooie dubbel die goed in balans is.

Zicht 6,8

Kastanjebruin bier met een mooie fijne en volle schuimkraag, die wel snel weer inzakt.

Neus 7,2

Ik ruik direct pruimen en rozijnen en ook karamelmout.

Smaak 7,1

Ik had een zoeter bier verwacht. Maar deze dubbel is lekker kruidig en heeft genoeg koolzuur en een wat droge nasmaak.

Spijs suggestie

Een mooie gevogeltepaté met een lekkere pruimenchutney op een sneetje dungesneden en lichtgeroosterd krentenbrood natuurlijk.
Judith
Bierista
7,1

Jopen Hoppenbier

In Jopen Hoppenbier zit naast tarwe en gerstemout ook havermout. Haver werd in de late middeleeuwen veel gebruikt als brouwgraan, zo ook in Haarlem. Dit was ook de periode dat er vaker hop werd toegevoegd aan bier, zo ontstond het populaire Hoppebier. Tot 1400 gebruikten brouwers vaak een kruidenmengsel die de naam gruit droeg. Het haver geeft dit bier extra body en de dubbele hopgave zorgt voor een frisbittere nasmaak. Een heerlijk biertje om van te genieten tijdens de eerste zonnestralen in het voorjaar op een terras.

Zicht 7,2

Goudgeel troebel bier met een redelijke fijne en stevige schuimkraag

Neus 7,4

Dit bier heeft een heel fris kruidige aroma. Ik krijg hierdoor het voorjaar in mijn bol.

Smaak 7,5

Ik proef frisse citrusachtige tonen in het bier. Het bier heeft een lichtbittere nasmaak.

Spijs suggestie

En als we dan toch al lekker op het terras zitten bestellen we hierbij een flammkuchen met parmaham en groene asperges.

Favoriete bieren

Join the club

Deel jouw beoordeling en maak kans op een gratis Bierista-pakket