Jacob Bakker Cuijk, Nederland

Bierista - 10 Reviews
Geboren Fries maar tegenwoordig woonachtig in het Brabantse Cuijk. Whisky liefhebber van het eerste uur met voorkeur voor de single malts, hoe rokeriger hoe beter. Maar de laatste jaren de bieren steeds meer leren waarderen, de trend in Nederland waarschijnlijk gevolgd. Echter net zoals bij Whisky's ben ik op zoek naar meer, proberen, verdiepen in het bier. Niet achterover slaan, maar genieten en ervaren. Hedendaags een groot bier liefhebber (met mate) en zoekend naar al dat moois wat er wordt gebrouwen, maar tegelijk anderen kennis laten maken met al dat andere dat er naast de gewone pilsener bestaat.
6,8

"Makkelijke IPA, maar niet erg pakkend. Neus blijft wat anoniem en dat komt ook in de smaak terug. De echte frisheid van een IPA komt niet terug, maar toch stevig. Voor mij tegenvallend voor een IPA."

Aroma
Zoet
Zuur
Bitter
Fruitig
Moutig
Kruidig
Body
Koolzuur
Alcohol
Samentr.

7,1 Zicht Mooi diep amber kleurig, helder, licht schuim welke vrij snel inzakt.

7,0 Neus Hop, licht citrus, mout. Bepaald niet overdadig, wat mij betreft had het wel wat sterker naar voren mogen komen.

7,0 Smaak Licht bitter, wat mij betreft aan de lichte kant voor een IPA. Bitterheid komt pas laat in de afdronk naar voren. Citrus en licht fruitig. Stevig,vol. Maar net zoals de neus mag het allemaal wat pakkender, het blijft vlak.

8,1

"Een frisse triple waar de bitterheid meer aanwezig is dan bij de meeste triples.Redelijk toegankelijk. Alcohol is niet erg op de voorgrond. Nasmaak blijft lang aanwezig."

Aroma
Zoet
Zuur
Bitter
Fruitig
Moutig
Kruidig
Body
Koolzuur
Alcohol
Samentr.

8,2 Zicht Lichblond geel, licht mistig. Mooi schuimkraag, blijft lang staan

8,0 Neus Fruitig, Hoppig en licht zurig, tikkeltje gras. Fris. Prikkelt in de neus

8,1 Smaak Hoppig, Citrus, licht bittere nasmaak blijft lang in de mond, licht kruidig. Droog in nasmaak, wat samentrekkend.

8,0

"Mooi fris , fruitig bier, aangenaam hoppig met een verassende pittigheid. Licht bitter. Aangenaam voor de zomerdagen"

Review : Hertog Jan Enkel
Aroma
Zoet
Zuur
Bitter
Fruitig
Moutig
Kruidig
Body
Koolzuur
Alcohol

8,0 Zicht Licht amber met een mooie witte schuimkraag welke lang blijft staan

7,7 Neus Fruitig, hop, fris, mout op de achtergrond.

8,1 Smaak Start Fris, daarna licht bitter, hop, maar ook pittig. Bitterheid en de hop komen wat later naar voren. Vol mond gevoel door de mout. Fris en goed doordringbaar, voor degene die net iets stevigers wil dan een pilsener. Pittigheid geeft echt wat extra’s.

8,4

"Wat een fantastisch bierje is dit. Zeer aangenaam voor een Whisky liefhebber met voorkeur voor een Islay single malt. Maar je moet er van houden, dit is gewoon echt een speciaal bier. Hij kan mij enorm bekoren. Duidelijke rokerige turf , met whiskey tinten en mout en toch ook weer licht bitter en zacht. De geur is een feest van herkenning voor de whisky liefhebber. Helaas zeer prijzig. Gezien het alcohol percentage en de stevige smaak is dit er een om heel rustig op de late avond van te genieten."

Review : Muifel Beerskey
Aroma
Zoet
Zuur
Bitter
Fruitig
Moutig
Kruidig
Body
Koolzuur
Alcohol

8,0 Zicht Amberkleurig, licht troebel, licht crèmekleurig schuim. mooie kleine schuimrand welke lang blijft staan

8,2 Neus Wat een knaller. Een bom van rook, mout, hout, turf, iets zoetig. Als je deze de eerste keer ruikt dan trek je het glas snel terug met de grote vraag " Wat is dit? " om vervolgens hem snel weer onder de neus te houden

8,5 Smaak Flinke body, mout, licht bitter, peper, gerookte turf, hout, whiskey tinten en rook in de stevige afdronk. Sterke smaak doch zacht.

7,9

"Een zeer verassend bier. De wijn kenmerken vindt ik niet erg terug. maar een erg goed ruikend en smaakvol biertje. Alcohol 12%, Pittig met volle smaak, al is de nasmaak (bijna) volledig afwezig. en dat laatste is jammer, want dit bier is toch echt aangenaam. een aanrader."

Aroma
Zoet
Zuur
Bitter
Fruitig
Moutig
Kruidig
Body
Koolzuur
Alcohol

7,5 Zicht Mooi donker met een rode gloed. crème, licht bruin kleurige kraag, zakt vrij snel in

8,1 Neus Duidelijk gebrande mout, toffee, kruidig erg mooi in balans. zoetig en tocht een fris ondertoon , erg aangenaam.

8,0 Smaak Bitter, gebrande mout. erg vol. koffie. alcohol, bittere en pittige nasmaak. Ik mis echter een stevige en mooie nasmaak die ik juist zou verwachten.

Spijs suggestie Bij een mooi stukje wild

7,0

"Springt nergens uit, al vindt ik de kleur wel intens mooi. Reuk is fruitig niet erg pakkend en dat proef ik in de smaak terug. Mocht wel wat meer body hebben, komt wat vlak over, zeer fruitig met een uiteindelijk wat scherpere tonen in de nasmaak. Toch een zeer fris biertje, goed alternatief op een zomerdag voor een pilsener. Voor mij een niet erg pakkend bier."

Aroma
Zoet
Zuur
Bitter
Fruitig
Moutig
Kruidig
Body
Koolzuur
Alcohol

7,8 Zicht Troebel intens oranje goud kleurig. Witte schuimkraag welke lang blijft te staan, iets te overdadig maar zakt in tot een kleine subtiel schuim.

6,8 Neus Fris, citrus, graan. Niet overdadig, vrij licht

6,2 Smaak Zeer fris, zoetig, beetje hop, koolzuur, licht bitter maar vooral de fruitige smaak voert de boventoon, achter op de tong een beetje peper in de nasmaak. Beetje vlak.

7,6

"Een makkelijk allermans vriendje, niet complex, vrij makkelijk. Geen moment springt een bepaalde geur of smaak eruit. Toch een prettig bier, fris met een fijne nasmaak welke lang blijft hangen."

Review : Davo Surf Ale
Aroma
Zoet
Zuur
Bitter
Fruitig
Moutig
Kruidig
Body
Koolzuur
Alcohol

8,0 Zicht Goudgeel neigend naar koper, licht troebel. Witte schuim, fijn.

7,1 Neus Licht fris, niet enorm hoppig, fruitig, ananas. Niet complex.

7,5 Smaak Smaak zet de lijn van neus door. Niet een enorme body, maar wel lekker fris, licht moutig, vlak in het begin, maar geeft toch wel een fijne bittere nasmaak en vooral na een poosje wat pittigheid. Over het geheel fruitig, geen sterk naar voren komende smaken.

6,2

"Vreemd. zowel in smaak als geur. Stevig in alcohol, kruidig, zoet, maar soms een vervelende brandige (of hout?) nasmaak. Hier moet je echt een liefhebber van zijn. Deze kan mij niet bekoren."

Aroma
Zoet
Zuur
Bitter
Fruitig
Moutig
Kruidig
Body
Koolzuur
Alcohol

6,0 Zicht Donker bruin met een zeer matig crime kleurige schuimkraag. alhoewel schuimkraag?

6,5 Neus Kruidig, Vanille, zoetig, beetje gebrand, houtachtig. verwarrend geur.

6,0 Smaak Warm , vol, zeer duidelijk vanille, kruidig, beetje gebrande mout, echter niet een prettige nasmaak.

7,7

"Heerlijk fris geurend, hop duidelijk aanwezig met zeer duidelijk Citrus , tropische vruchten. Eerste moment wordt al duidelijk dat dit geen zwaar biertje is, maar een heerlijke dorstlesser. Smaak fruitig en lekker fris bitter, wordt geen moment vervelend in smaak. Nadronk is en na een tijdje merk je wat scherpere kruidige tonen. redelijk koolzuur. "

Aroma
Zoet
Zuur
Bitter
Fruitig
Moutig
Kruidig
Body
Koolzuur
Alcohol
Samentr.

7,0 Zicht Licht amberkleurig, zeer helder. fijne gelijkmatige licht gekleurde schuimkraag.

8,0 Neus Fris, veel hop en citrus, tropische vruchten. Hop knalt je bij het eerste moment tegemoet.

7,9 Smaak Hoppig, Citrus, tropische vruchten. Fris bitter ,goede afdronk niet vervelend met kruidige tonen. koolzuur.

7,5

"Mooie fris bier met een lekker bittere afdronk. Wat betreft smaak mooi in balans niet overdreven veel hop of Citrus. Lekker op een warme zomeravond"

Aroma
Zoet
Zuur
Bitter
Fruitig
Moutig
Kruidig
Body
Koolzuur
Alcohol

8,0 Zicht Mooi diep oranje, amberkleurig. Op het eerste gezicht een goede schuimkraag, beetje grof. na enige tijd blijft de klein geworden schuimrand blijft lang staan.

7,5 Neus Citrus, licht zoetig, dennennaalden. Niet overdreven

7,2 Smaak Licht fruitig, lijkt dan heel even te vervagen, maar daarna komt duidelijk de citrus, grapefruit naar voren, dennen komt niet alleen in geur maar ook in smaak terug. Bittere frisheid blijft lang in de mond. Wat opvalt is dat na een tijdje het peperige naar voren komt.