Kees export porter 1750

Kees! Export Porter 1750

8,4 (6 beoordelingen)

Kees! Export Porter 1750 is ongelofelijk krachtig. Tonen van koffie en bittere chocolade geven dit zwart bier vorm. Maar dit bier heeft zoveel meer; je blijft ontdekken. "Black and sticky to the bone", zegt brouwer Kees Bubberman op het label. Daarvan is geen woord gelogen.

10.5%
Intens en Uitdagend
April 2017
Gekruide gerechten, Vleesgerechten, Pittige en belegen kazen, Zoete desserts
12 °C
33 cl
Haardvuur, Voor het slapen gaan
Bovengistend
110
Beste keuze: Beerwulf
3,29
Gratis verzending vanaf 12 bieren
Voor 18.00 uur besteld, morgen in huis

Reviews door Bierista Experts

Casper
Bierista
8,6

Casper Meenink

Ontzettend smaakvol en rijk bier. Anders dan sommige andere Porters is de zoete smaak zeker niet te overheersend aanwezig, en blijft deze niet eeuwig hangen. In de afdronk kom je juist de lichte bitterheid tegen die dit bier echt de kenmerken geven van een goede kop koffie of een stuk pure chocolade. Rustig genieten, en zeker niet te koud drinken. Wanneer het bier te koud is komen er wat zuurdere aromas vrij, die in dit geval de smaak erg negatief beïnvloeden. Geduld hebben dus :-)

Zicht 7,5

Ontzettend donker bruin bier met een mooie, crema-achtige schuimlaag.

Neus 8,3

Donkere en zoete tonen komen met name naar voren. Plakkerig/vette aromas, haast als Haagse hopjes.

Smaak 9,0

Koffie, chocolade, donkere fudge. Zware en complexe aromas all the way.
Kitty
Bierista
7,9

Kitty Hendrix

Mooie porter met veel chcola en koffie, redelijk zoet en bitter in afdronk. De koffie en chocola overheerst waardoor in balans moutigheid en hop mist.

Zicht 7,9

Neus 8,1

Koffie, chocola

Smaak 7,9

Koffie chocola, zoet, bitterig,
Marcel
Bierista
9,5

Marcel Haas

Mijn favoriet van deze brouwer, tot nu toe. Wat een fantastische body! Heel dikke koffie en pure chocolade. Ook een stevige hopgift.

Zicht 9,0

Neus 9,5

Smaak 9,5

Bibi
Bierista
8,0

Bibi Boom

Heerlijke koffie-/chocola-achtige porter. Berhoorlijk hoog alcoholpercentage, maar dat merk je eigenlijk pas als je opstaat. Volle body en intense smaak, maar zonder dat het dat overvolle gevoel geeft wat RIS vaak wel hebben.

Zicht 7,0

Zwart als de nacht. Het schuim is niet eens meer beige te noemen, maar echt bruin, Enige puntje van kritiek is dat het schuim niet heel mooi gebonden is en er wat olieachtig uitziet, wat in mijn optiek minder apetijtelijk oogt dan een gladde, romige schuimkraag.

Neus 9,0

Volle geur van pure chocolade en koffie. Heerlijk.

Smaak 9,0

Zoet met een sterke geroosterde smaak. Als moccakoffie, vettig en vol van smaak. Stroperige body, maar zonder het al te romige waar je zo'n oververzadigd gevoel van krijgt.

Spijs suggestie

Zeer pure chocolade (85%) eventueel met sinasappel(schil) erin verwerkt. Maar ik wil deze ook weleens proberen met een droge worst.
Jos
Bierista
7,2

Jos Brouwer

Gevaarlijk doordrinkbaar voor zo'n sterk bier, mist toch wat body en mist ook wel wat complexiteit.

Zicht 8,1

Esprosso-bruin met een dito schuimkraag, met paar iets grovere bellen.

Neus 7,0

geroosterde mout, je ruikt ook al wat alcohol.

Smaak 7,2

Hoofdsmaak: beetje gebrand bitter, beetje buisman. Voor zo'n zwaar bier mis ik een beetje de body, die is niet zo aanwezig. Er zit iets zurig in (geen infesctie, meer iets als gevolg van de receptuur, net zoals koffie soms wat zuur kan overkomen), maar dat is niet storend - er is nog voldoende zoet aanwezig om dat te compenseren. In de nasmaak blijft koffie lang hangen.

Spijs suggestie

T-bone steak, roast beef
Alain
Bierista
9,0

Alain Schepers

Kees! Export Porter 1750 is een dik en vet bier met 10,5% alcohol. De smaak is krachtig en robuust met heel veel bittere chocolade en koffie. De krachtige bitterheid wordt wat afgevlakt door de warme zoetheid. Wat een geweldig bier om voor de haard lekker te mijmeren en weg te dromen!

Zicht 8,0

Diepzwart bier met een geringe bruine, roodbruine schuimkraag. Bier is zo dik dat het aan je glas blijft plakken.

Neus 9,0

Dikke vette aroma's van bittere chocolade en koffie stijgen op uit het glas. Milde, vette gebrandheid.

Smaak 9,0

Bij de eerste slok heeft dit bier je bij de kladden! Wat een kracht en intensiteit van bittere chocolade en koffie. Achter de stevige bitterheid gaat wat mildere mokka schuil. Deze Imperial Porter is zo dik en plakkerig dat de koffie en chocolade voor eeuwig lijken.
Tip: Het Bierlogboek! Hou je eigen bierlijstje bij.

Join the club

Deel jouw beoordeling en maak kans op een gratis Bierista-pakket