Brouwerij Kees! (56)
koop tip
Gratis verzending vanaf €50,- naar NL en BE Vóór 18:00 uur besteld, morgen in huis
Kopen voor €3,70Hopt €3,82
Smaak
Zicht
Neus
Kees! Export Porter 1750 is beoordeeld met een gemiddelde van 8,4 door onze Bierista's
Smaak
Zicht
Neus
Ben je Bierista? Login en schrijf een review en ontvang +10
Reviews worden alleen geschreven door onze Bierista’s.
Jij kunt nu ook Bierista worden door de Bierista Bieropleiding te doen.
Zo weten wij zeker dat je de juiste bierkennis in huis hebt om kwalitatief hoogwaardige beoordelingen te schrijven.
7,5 Zicht Ontzettend donker bruin bier met een mooie, crema-achtige schuimlaag.
8,3 Neus Donkere en zoete tonen komen met name naar voren. Plakkerig/vette aromas, haast als Haagse hopjes.
9,0 Smaak Koffie, chocolade, donkere fudge. Zware en complexe aromas all the way.
"Mooie porter met veel chcola en koffie, redelijk zoet en bitter in afdronk. De koffie en chocola overheerst waardoor in balans moutigheid en hop mist."
2.710
7,9 Zicht
8,1 Neus Koffie, chocola
7,9 Smaak Koffie chocola, zoet, bitterig,
"Mijn favoriet van deze brouwer, tot nu toe. Wat een fantastische body! Heel dikke koffie en pure chocolade. Ook een stevige hopgift."
2.775
9,0 Zicht
9,5 Neus
9,5 Smaak
"Gevaarlijk doordrinkbaar voor zo'n sterk bier, mist toch wat body en mist ook wel wat complexiteit."
25
8,1 Zicht Esprosso-bruin met een dito schuimkraag, met paar iets grovere bellen.
7,0 Neus geroosterde mout, je ruikt ook al wat alcohol.
7,2 Smaak Hoofdsmaak: beetje gebrand bitter, beetje buisman. Voor zo'n zwaar bier mis ik een beetje de body, die is niet zo aanwezig. Er zit iets zurig in (geen infesctie, meer iets als gevolg van de receptuur, net zoals koffie soms wat zuur kan overkomen), maar dat is niet storend - er is nog voldoende zoet aanwezig om dat te compenseren. In de nasmaak blijft koffie lang hangen.
Spijssuggestie T-bone steak, roast beef
"Kees! Export Porter 1750 is een dik en vet bier met 10,5% alcohol. De smaak is krachtig en robuust met heel veel bittere chocolade en koffie. De krachtige bitterheid wordt wat afgevlakt door de warme zoetheid. Wat een geweldig bier om voor de haard lekker te mijmeren en weg te dromen!"
8.510
8,0 Zicht Diepzwart bier met een geringe bruine, roodbruine schuimkraag. Bier is zo dik dat het aan je glas blijft plakken.
9,0 Neus Dikke vette aroma's van bittere chocolade en koffie stijgen op uit het glas. Milde, vette gebrandheid.
9,0 Smaak Bij de eerste slok heeft dit bier je bij de kladden! Wat een kracht en intensiteit van bittere chocolade en koffie. Achter de stevige bitterheid gaat wat mildere mokka schuil. Deze Imperial Porter is zo dik en plakkerig dat de koffie en chocolade voor eeuwig lijken.
"Dit is een Porter en dat blijkt hier toch weer iets anders dan een nauw verwante stout die verder kan gaan in subtiel complexe smaak structuur met volmondiger en romiger mondgevoel. Is rauwer."
19.960
7,6 Zicht Zwart en ondoorzichtig. Beperkt bruin ragfijn en redelijk stabiel schuim.
7,6 Neus Donker moutig, zelfs beetje spekachtig (bacon).
7,6 Smaak Vrij volle iets bittere stevige mokka smaak met op de eerste plaats sterke koffie, gevolgd door donkere chocolade toon. Ook fruitige kenmerken als rozijntjes en rode soorten als framboos. Maar mokka en bitterheid blijven leidend met wat vanille en vermoeden van karamel. De nasmaak is bitter en plakkerig.
Spijssuggestie Geroosterd/gegrild rood vlees.
"Heel mooie, stevige porter. Veel donkere chocolade en koffie. Niet te zoet, mooie bitters. Goed in balans."
4.435
8,0 Zicht Heel donker bruin, bijna zwart. Mooie fijne bruine schuimkraag.
8,2 Neus Veel body. Zoete en rokerige tonen.
8,8 Smaak Mooi in balans. Donkere chocolade en koffie. Zoet en bitter beide in balans, aanwezig.
Spijssuggestie Sterke kazen en volle nagerechten
"Lekker dik en plakkerig en krachtig bier !!!"
25.990
8,5 Zicht Zwart en stevig mokkaschuim
8,5 Neus Bittere chocolade en koffie
9,0 Smaak Heerlijk vol mondgevoel,lekker dik en plakkerig. Krachtige smaak van koffie en karamel met slagroom lijkt het wel. Gebrande mout en lichtzoetig maar ook een prikkel op de tong. In de afdronk komt de koffiesmaak na voren met een stevige bitter. Smaak blijft lang hangen.
"Heerlijke koffie-/chocola-achtige porter. Berhoorlijk hoog alcoholpercentage, maar dat merk je eigenlijk pas als je opstaat. Volle body en intense smaak, maar zonder dat het dat overvolle gevoel geeft wat RIS vaak wel hebben."
3.295
7,0 Zicht Zwart als de nacht. Het schuim is niet eens meer beige te noemen, maar echt bruin, Enige puntje van kritiek is dat het schuim niet heel mooi gebonden is en er wat olieachtig uitziet, wat in mijn optiek minder apetijtelijk oogt dan een gladde, romige schuimkraag.
9,0 Neus Volle geur van pure chocolade en koffie. Heerlijk.
9,0 Smaak Zoet met een sterke geroosterde smaak. Als moccakoffie, vettig en vol van smaak. Stroperige body, maar zonder het al te romige waar je zo'n oververzadigd gevoel van krijgt.
Spijssuggestie Zeer pure chocolade (85%) eventueel met sinasappel(schil) erin verwerkt. Maar ik wil deze ook weleens proberen met een droge worst.
Of je nu meedoet aan Dry january of niet, een alcoholvrij bier wil je altijd wel in huis hebben. Wat zijn de beste bieren volgens de kenners?
Verder lezenNa een succesvolle lancering in Frankrijk is Desperados Virgin 0.0% nu ook in Nederland, België en Polen geïntroduceerd.
Verder lezenLa Trappe Puur is niet zo bekend als de grote broers La Trappe Blond, Dubbel, Tripel en Quadrupel. Toch is dit biologische bier meer dan de moeite waard.
Verder lezenBierista heeft weer drie bieren op een rijtje gezet, die je zeker eens gedronken wilt hebben. Warm aanbevolen deze IPA, Strong Ale en kruidge Tripel.
Verder lezen
"Ontzettend smaakvol en rijk bier. Anders dan sommige andere Porters is de zoete smaak zeker niet te overheersend aanwezig, en blijft deze niet eeuwig hangen. In de afdronk kom je juist de lichte bitterheid tegen die dit bier echt de kenmerken geven van een goede kop koffie of een stuk pure chocolade. Rustig genieten, en zeker niet te koud drinken. Wanneer het bier te koud is komen er wat zuurdere aromas vrij, die in dit geval de smaak erg negatief beïnvloeden. Geduld hebben dus :-)"
Casper Meenink