De prael weizen

De Prael Weizen

5,2 (2 beoordelingen)

De Prael Weizen is een Duitse stijl Weizen. Je proef de fruitige, zeg maar vruchtige, aroma's van banaan en rijp fruit. Daarnaast heeft deze Amsterdamse Weizen ook de zo kenmerkende kruidnagel-aroma's. Dit bier is zacht en heerlijk doordrinkbaar.

5.4%
Fris en fruitig
Salades, Kip en gevogelte, Witte vis, Vette vis, Jonge en romige kazen
5 °C
33 cl
Terras, In goed gezelschap
Bovengistend
Beste keuze: Beerwulf
2,19
Gratis verzending vanaf 12 bieren
Voor 18.00 uur besteld, morgen in huis

Reviews door Bierista Experts

Jan
Bierista
5,3

Jan Menken

Zou dit bier niet aanbevelen als een Weizen, hooguit als een tarwebier; het sprak me niet aan, heb het bij een glaasje gelaten..

Zicht 7,5

Wazig donkergeel, schuimkraag valt wat snel in

Neus 5,0

Gistig - granig, iets kruidig, weinig fruit, ietwat muf

Smaak 5,3

Wat fruitig, gistig, kruidig maar atypisch, doet weinig aan een Weizen denken
Alain
Bierista
5,0

Alain Schepers

De basiskermerken van een Weizen heeft dit bier zeker. Het wordt echter omgeven door teveel andere, gistige aroma's, die je weghalen bij de volle Weizensmaak. De finish heeft ook niet dat volvruchtige wat je zou verwachten, maar meer een medicinaal karakter. Er zijn betere Weizen-bieren.

Zicht 6,0

Geel, tot maisgeel met een behoorlijke nevel van de gist. Koolzuur belletjes parelen naar boven naar de redelijke schuimkraag, die langzaam maar zeker inzakt.

Neus 4,0

Aroma;s van banaan en kruidnagel, zoals je dat van een Weizen verwacht zitten er zeker in. Gistachtige aroma's en fenolische tonen, doen denken aan een apotheek. Licht spicy met wat pepertonen.

Smaak 4,0

De smaak is zoet, het heeft de tonen van banaan en kruidnagel. De basisaroma's worden omgeven door gistige smaken, die afleiden van de volheid van een Weizen. Het geeft een wat onplezierige nasmaak.
Tip: Het Bierlogboek! Hou je eigen bierlijstje bij.

Join the club

Deel jouw beoordeling en maak kans op een gratis Bierista-pakket