7,1

Cornelissen Sint Gummarus Dubbel

Brouwerij Cornelissen (12)

Cornelissen Sint Gummarus Dubbel is een amberkleurig moutig bier. Vol en zoet met aroma’s van karamel en een lichte touch van chocolade. De finish heeft een bescheiden bitterheid en heeft een karaktervolle zoetheid. Deze Dubbel is een geweldig bier om te pairen aan tafel met bijvoorbeeld vleesgerechten of een chocolade dessert.

Details

Bierstijl
Alcohol
7.1%
Categorie
Donker en Rijk
Spijzen
Vette vis, Gekruide gerechten, Vleesgerechten, Pittige en belegen kazen, Zoete desserts
Drinktemp.
7 °C
Volume
33 cl
Drinkmoment
Haardvuur, In goed gezelschap, Alleen, bij een boek, Bij het eten, Voor het slapen gaan
Gisting
Bovengistend

Mijn bieren

7,1

Het oordeel van de Bierista's

Cornelissen Sint Gummarus Dubbel is beoordeeld met een gemiddelde van 7,1 door onze Bierista's

7,4

Smaak

7,7

Zicht

7,5

Neus

Aroma
Zoet
Zuur
Bitter
Fruitig
Moutig
Kruidig
Body
Koolzuur
Alcohol
Intensit.
Nasmaak

Ben je Bierista? Login en schrijf een review en ontvang +10

Reviews worden alleen geschreven door onze Bierista’s. Jij kunt nu ook Bierista worden door de Bierista Bieropleiding te doen. Zo weten wij zeker dat je de juiste bierkennis in huis hebt om kwalitatief hoogwaardige beoordelingen te schrijven.

Bestel Bieropleiding
7,1

"Een mooie dubbel, warm.mondgevoel."

Gijs Pullen

22.778

Review
Aroma
Zoet
Zuur
Bitter
Fruitig
Moutig
Kruidig
Body
Koolzuur
Alcohol
Intensit.
Nasmaak

7,0 Zicht Donker, troebel, mooie schuimkraag

6,8 Neus Fruitig en moutig

7,1 Smaak Zoetmoutig, fruitig, tonen van karamel en chocolade

Spijssuggestie Blauwe pitloze druiven

7,5

"Een lekkere dubbel"

Review
Aroma
Zoet
Zuur
Bitter
Fruitig
Moutig
Kruidig
Body
Koolzuur
Alcohol
Intensit.
Nasmaak

7,5 Zicht Donker met een offwhite schuim

7,5 Neus Fruitig met een hint karamel

7,6 Smaak Wat zoete fruitige dubbel. Meen iets van kersen te herkenen. Met een prettig bittere afdronk

Spijssuggestie Pittige kazen, zoete desserts, stoofvlees

7,5

"Was normaal niet zo van de dubbels, maar ga ze toch steeds meer waarderen door de warme tonen. Heb deze tot nu toe eigenlijk te koud gedronken, waardoor de smaak niet tot zijn recht komt. Dit is een donkere dubbel, was lekker genieten. "

Review
Aroma
Zoet
Zuur
Bitter
Fruitig
Moutig
Kruidig
Body
Koolzuur
Alcohol
Intensit.
Nasmaak

7,6 Zicht Donker en rijk van kleur, schuimkraag was lichtbruin van kleur

8,0 Neus Caramel, fruitig

7,5 Smaak Donker, zoetig, warm van smaak

Spijssuggestie Gekruide gerechten, pepadews gevuld met kaas

7,5

"Fijne zoetige en moutige Dubbel"

Review
Aroma
Zoet
Zuur
Bitter
Fruitig
Moutig
Kruidig
Body
Koolzuur

7,5 Zicht Oranje-bruin en troebel, schuim redelijk snel weg

8,0 Neus Gebrande mout, zoetig/chocolade

7,5 Smaak Gebrande mout en fruitig/rood fruit en zoet. Redelijk vol mondgevoel van fruit, lichte prik op de tong en zoet-karamel/chocolade in de verte. Lichtbittere afdronk en ietwat wrang mondgevoel.

6,1

"Een mooi bier om in te schenken, maar de smaak is niet bijzonder"

Review
Aroma
Zoet
Zuur
Bitter
Fruitig
Moutig
Kruidig
Body
Koolzuur
Alcohol

8,9 Zicht schuimkraag van fijne bellen, lichte bruis, helder maar dieprood waardoor er lastiger doorheen gekeken kan worden

7,1 Neus alcohol, niet uitgesproken, licht mout

Smaak bruine suiker, lichte mout

Spijssuggestie rood vlees

Moersleutel Macaroon Machine Coconut Pastry Stout - Dik, dikker, dikst

Je hebt bieren die je spreekwoordelijk met mes en vork moet drinken, omdat ze zo dik zijn. We hebben er weer een gevonden!

Verder lezen

Consumptie alcoholvrij in tien jaar tijd verviervoudigd

De consumptie van alcoholvrij blijft maar doorgroeien. In de afgelopen tien jaar steeg de consumptie tot 819.000 hectoliter per jaar.

Verder lezen

We drinken weer meer alcoholvrij bier

Branche-organisatie Nederlandse Brouwers heeft cijfers over 2022 gepubliceerd, waaruit blijkt dat er steeds meer alcoholvrij bier wordt gedronken.

Verder lezen

Bierdrinker is terug aan de bar

De bierdrinker heeft de weg naar de horeca weer gevonden. De pandemie heeft niet gezorgd voor een blijvende verschuiving.

Verder lezen