Stadsbrouwerij De Dikke

De Coöperatieve Stadsbrouwerij De Dikke is begin 2015 opgericht. Liefde voor mooie bieren én voor het historische vestingstadje speelden daarbij een belangrijke rol. Het eerste bier werd gebrouwen volgens een Wijks brouw voorschrift uit 1495, een Kuytbier op basis van haver, gerst en tarwe.

De Wijkse Dikke is op het Utrechtse Bierbrouwersfestival in 2016 door een vakjury uitgeroepen tot het Meest Gewaardeerde Bier van Utrecht.

Onze topbieren

8,0

Dikke Dreun

Stadsbrouwerij De Dikke

Dikke Dreun is een Barley Wine. Het bier is gebrouwen met een knipoog naar een recept gebaseerd op de ordonnantie van 1495 van Utrecht. Een okerrood bier met subtiele port- en koffietonen én een toets van gedroogd fruit.

Amber

Aroma
Zoet
Zuur

7,5

Dikke OPA

Stadsbrouwerij De Dikke

Dikke OPA is een lichtgekleurd Kuitbier. Naast de grote hoeveelheid gemoute haver, die zorgt voor een zijdezachte, romige, volle smaak, zijn er laat in het proces meerdere hopsoorten aan toegevoegd. Deze zorgen op hun beurt voor een prettige bitterheid en een fruitig, citrusachtig aroma.

Specialiteiten

Aroma
Zoet
Bitter

7,5

De Dikke donder

Stadsbrouwerij De Dikke

De Dikke Donder is een amberkleurig Kuitbier. Naast de grote hoeveelheid gemoute haver in dit bier is er ook donkergekleurde gerst- en tarwemout gebruikt. Dit zorgt voor een zachte, romige smaak met subtiele karamel- en lauriertonen én een toets van gedroogd fruit als pruimen en rozijnen.

Specialiteiten

Aroma
Zoet
Zuur
Bitter

6,6

Wijkse Dikke

Stadsbrouwerij De Dikke

Wijkse Dikke is een lichtgekleurd Kuitbier. Het bier is uniek in smaak door deze grote hoeveelheid haver. Haver geeft een zijdezachte, romige, volle smaak aan het bier en dit, in combinatie met gerst- en tarwemout, maakt het bier compleet.

Specialiteiten

Aroma
Zoet
Zuur
Bitter

6,5

Dikke MAAI

Stadsbrouwerij De Dikke

Dikke MAAI is een Kuitbier. De kleur is afhankelijk van het seizoen en varieert van licht tot iets donkerder rood. Het bier heeft een unieke smaak, niet alleen door de grote hoeveelheid haver maar vooral door toevoeging van puur kersensap van de Maaikers.

Specialiteiten

Aroma
Zoet
Zuur
Bitter