Brouwerij Oproer

Brouwerij Oproer is in 2016 gestart door Bart-Jan Hoeijmakers en Mark Strooker in Utrecht. De brouwerij is ontstaan toen twee brouwerijen uit Utrecht, Rooie Dop en RUIG, fuseerde. Deze brouwerijen exporteerde al naar meer dan 30 landen en dus werd Oproer internationaal bekend. Duurzaamheid, respect voor het milieu & dieren én een Do-It-Yourself houding zijn belangrijke waardes voor Oproer en dat proef je in alles! Niet alleen een brouwerij, maar ook een craftbeer bar én restaurant hebben zich om de brouwerij heen gevormd.

Onze topbieren

8,2

Oproer Cosmic DDH IPA

Oproer

Oproer Cosmic DDH IPA is een heerlijk frisse IPA met hele fijne aroma's. Het bier heeft een alcoholpercentage van 7,5%.

Blonde bieren

Aroma
Zoet
Zuur
Bitter

8,1

Oproer Imperial Oatmeal Stout

Oproer

Oproer Imperial Oatmeal Stout is een pikzwarte Imperial Stout. Een zwaar maar uitermate zacht bier. De havermout waarmee deze stout is gebrouwen zorgt voor een fluweelzacht mondgevoel. Bier met tonen van koffie, chocolade, vanille en zoethout.

Stout en Porter

Aroma
Zoet
Zuur
Bitter

8,0

Oproer Goeie Goesting

Oproer

Oproer Goeie Goesting is een Saison. Een vol, moutig bier met een grote witte schuimkraag en een lichte bitterheid.

Blonde bieren

Aroma
Zoet
Zuur
Bitter

8,0

Oproer IJzerhard IPA

Oproer

IJzerhard is een Session IPA. Het bier bevat zeer aanwezige, citrusachtige aroma’s en een aantrekkelijke kruidigheid. Door de toevoeging van rogge is het bier licht romig en toch lekker doordrinkbaar geworden. Het gebruikte kruid verveine geeft het bier naast een frisse, citrus-achtige geur ook een aangenaam bittertje. Tijdens de lagering is er, naast de eerder gebruikte twee Amerikaanse hopsoorten, nog Citra hop toegevoegd om de citrustonen in het bier te ondersteunen.

IPA (India Pale Ale)

Aroma
Zoet
Zuur
Bitter

7,8

Oproer Black Flag

Oproer

Black Flag van de Nijmeegse brouwerij Oproer is een hybride. Dit bier is een combinatie tussen een Stout en een IPA. Donker van kleur, volle body en een rijke smaak.

Blonde bieren

Aroma
Zoet
Zuur
Bitter

7,7

Oproer Against the Grain

Oproer

Oproer Against The Grain is een glutenvrije Imperial IPA. Deze fruitige dubbele IPA is droog en erg hoppig. Het is de glutenvrije tweelingzus van de Refuse/Resist.

IPA (India Pale Ale)

Aroma
Zoet
Zuur
Bitter

7,6

Oproer Refuse / Resist

Oproer

Oproer Refuse / Resist is een op traditioneel Amerikaanse wijze gebrouwen Imperial IPA. Een kraakhelder, droog bier, zeer fruitig en heerlijk bitter door intensief hoppen.

IPA (India Pale Ale)

Aroma
Zoet
Zuur
Bitter

7,6

Oproer Uncut IPA

Oproer

Oproer Uncut IPA is een Kveik India Pale Ale. Een mild bitter bier met volle tonen van tropisch fruit en aroma's van mandarijn en dennen. Bedacht in samenwerking met Café Springhaver en het Louis Hartlooper Complex, Utrecht. Gewoon glutenvrij, zonder in te leveren op de kwaliteit.

Blonde bieren

Aroma
Zoet
Zuur
Bitter

Toon alle

Biermarathon Utrechtse brouwers

Utrechtse brouwers houden een livestream op Facebook met 24x aandacht voor het Utrechtse bier in het Werkspoorcafé in Utrecht.

Verder lezen

Nieuw: Nachtwerk 2, een dikke Pastry Stout met 11%

De Utrechtse brouwerijen Oproer en Eleven hebben samen een heel dik bier gebrouwen. Nachtwerk 2 is een Pastry Stout van liefst 11%.

Verder lezen

Oproer trots op glutenvrije Imperial IPA

Oproer brouwerij uit Utrecht is al jaren bezig met het perfectioneren van haar glutenvrije bieren. De eerste Nederlandse glutenvrije Imperial IPA Against The Grain is nu een feit.

Verder lezen

Medaille-regen voor brouwer Oproer bij de Dutch Beer Challenge 2020

Oproer is superblij en trots om te kunnen vermelden dat zij bij de Dutch Beer Challenge 2020 in de prijzen zijn gevallen.

Verder lezen