Brouwerij Oproer

Brouwerij Oproer is in 2016 gestart door Bart-Jan Hoeijmakers en Mark Strooker in Utrecht. De brouwerij is ontstaan toen twee brouwerijen uit Utrecht, Rooie Dop en RUIG, fuseerde. Deze brouwerijen exporteerde al naar meer dan 30 landen en dus werd Oproer internationaal bekend. Duurzaamheid, respect voor het milieu & dieren én een Do-It-Yourself houding zijn belangrijke waardes voor Oproer en dat proef je in alles! Niet alleen een brouwerij, maar ook een craftbeer bar én restaurant hebben zich om de brouwerij heen gevormd.

Onze topbieren

8,0

Oproer Goeie Goesting

Oproer

Oproer Goeie Goesting is een Saison. Een vol, moutig bier met een grote witte schuimkraag en een lichte bitterheid.

Saison

Aroma
Zoet
Zuur
Bitter

7,9

Oproer Cosmic DDH IPA

Oproer

Oproer Cosmic DDH IPA is een heerlijk frisse IPA met hele fijne aroma's. Het bier heeft een alcoholpercentage van 7,5%.

IPA (India Pale Ale)

Aroma
Zoet
Zuur
Bitter

7,8

Oproer Kashmir TDH NEIPA

Oproer

Oproer Kashmir TDH NEIPA is een New England IPA. Collab met de Bulgaarse brouwerij White Stork. Het bier is, hazy, fruitig en ontzettend hoppig door het toepassen van een Triple drooghop met cashmere, galaxy en cryopop blend hoppen.

IPA (India Pale Ale)

Aroma
Zoet
Zuur
Bitter

7,8

Oproer Imperial Oatmeal Stout

Oproer

Oproer Imperial Oatmeal Stout is een pikzwarte Imperial Stout. Een zwaar maar uitermate zacht bier. De havermout waarmee deze stout is gebrouwen zorgt voor een fluweelzacht mondgevoel. Bier met tonen van koffie, chocolade, vanille en zoethout.

Stout en Porter

Aroma
Zoet
Zuur
Bitter

7,7

Oproer Black Flag

Oproer

Black Flag van de Nijmeegse brouwerij Oproer is een hybride. Dit bier is een combinatie tussen een Stout en een IPA. Donker van kleur, volle body en een rijke smaak.

IPA (India Pale Ale)

Aroma
Zoet
Zuur
Bitter

7,7

Oproer Against the Grain

Oproer

Oproer Against The Grain is een glutenvrije Imperial IPA. Deze fruitige dubbele IPA is droog en erg hoppig. Het is de glutenvrije tweelingzus van de Refuse/Resist.

IPA (India Pale Ale)

Aroma
Zoet
Zuur
Bitter

7,6

Oproer Refuse / Resist

Oproer

Oproer Refuse / Resist is een op traditioneel Amerikaanse wijze gebrouwen Imperial IPA. Een kraakhelder, droog bier, zeer fruitig en heerlijk bitter door intensief hoppen.

IPA (India Pale Ale)

Aroma
Zoet
Zuur
Bitter

7,5

Oproer Oatmeal Stout

Oproer

Oproer Oatmeal Stout is een zwart bier gebrouwen met haver. Dit geeft dit toch al rijke bier een volmondig gevoel. De smaak zit vol gebrande bitterheid, koffie, chocolade en een vleugje anijs.

Flavoured bieren

Aroma
Zoet
Zuur
Bitter

Toon alle

Een sprankelende dag bij het Utrechts Bier Festival

Beleef het Utrechts Bier Festival op 25 november in Oproer Biercafé. Ontdek lokale brouwkunst met bieren van Brewpub De Kromme Haring, Brouwerij Eleven en meer.

Verder lezen

Biermarathon Utrechtse brouwers

Utrechtse brouwers houden een livestream op Facebook met 24x aandacht voor het Utrechtse bier in het Werkspoorcafé in Utrecht.

Verder lezen

Nieuw: Nachtwerk 2, een dikke Pastry Stout met 11%

De Utrechtse brouwerijen Oproer en Eleven hebben samen een heel dik bier gebrouwen. Nachtwerk 2 is een Pastry Stout van liefst 11%.

Verder lezen

Oproer trots op glutenvrije Imperial IPA

Oproer brouwerij uit Utrecht is al jaren bezig met het perfectioneren van haar glutenvrije bieren. De eerste Nederlandse glutenvrije Imperial IPA Against The Grain is nu een feit.

Verder lezen