Brouwerij Oproer

Brouwerij Oproer is in 2016 gestart door Bart-Jan Hoeijmakers en Mark Strooker in Utrecht. De brouwerij is ontstaan toen twee brouwerijen uit Utrecht, Rooie Dop en RUIG, fuseerde. Deze brouwerijen exporteerde al naar meer dan 30 landen en dus werd Oproer internationaal bekend. Duurzaamheid, respect voor het milieu & dieren én een Do-It-Yourself houding zijn belangrijke waardes voor Oproer en dat proef je in alles! Niet alleen een brouwerij, maar ook een craftbeer bar én restaurant hebben zich om de brouwerij heen gevormd.

Onze topbieren

8,0

Oproer IJzerhard IPA

Oproer

IJzerhard is een Session IPA. Het bier bevat zeer aanwezige, citrusachtige aroma’s en een aantrekkelijke kruidigheid. Door de toevoeging van rogge is het bier licht romig en toch lekker doordrinkbaar geworden. Het gebruikte kruid verveine geeft het bier naast een frisse, citrus-achtige geur ook een aangenaam bittertje. Tijdens de lagering is er, naast de eerder gebruikte twee Amerikaanse hopsoorten, nog Citra hop toegevoegd om de citrustonen in het bier te ondersteunen.

IPA (India Pale Ale)

Aroma
Zoet
Zuur
Bitter

7,6

Oproer Black Flag

Oproer

Black Flag van de Nijmeegse brouwerij Oproer is een hybride. Dit bier is een combinatie tussen een Stout en een IPA. Donker van kleur, volle body en een rijke smaak.

Blonde bieren

Aroma
Zoet
Zuur
Bitter

7,0

Oproer 24/7 Session IPA

Oproer

24/7 Session IPA van brouwerij Oproer is laag in alcohol maar erg vol van smaak. Fris is de mond, bitter in de keel en erg fruitig in de neus. De hoppen en mout proef je subtiel terug in dit bier. Van deze Session IPA kun je blijven genieten!

Blonde bieren

Aroma
Zoet
Zuur
Bitter

7,0

Oproer Oatmeal Stout

Oproer

Oproer Oatmeal Stout is een zwart bier gebrouwen met haver. Dit geeft dit toch al rijke bier een volmondig gevoel. De smaak zit vol gebrande bitterheid, koffie, chocolade en een vleugje anijs.

Flavoured bieren

Aroma
Zoet
Zuur
Bitter

Nieuw

Nachtwerk 2

Oproer

Nachtwerk 2 is een dikke Pastry Stout gebrouwen door de Utrechtse brouwerijen Oproer en Eleven. Dit bier heeft 11% alcohol en kun je het best. met mes en vork drinken. Dit is een bier daar blijf je de hele winter warm bij. Mooie chocoladetonen en een romige schuimkraag doen vele bierharten sneller slaan.

Heb jij deze al gedronken?

Schrijf een review en ontvang +25

Nieuw: Nachtwerk 2, een dikke Pastry Stout met 11%

De Utrechtse brouwerijen Oproer en Eleven hebben samen een heel dik bier gebrouwen. Nachtwerk 2 is een Pastry Stout van liefst 11%.

Verder lezen

Oproer trots op glutenvrije Imperial IPA

Oproer brouwerij uit Utrecht is al jaren bezig met het perfectioneren van haar glutenvrije bieren. De eerste Nederlandse glutenvrije Imperial IPA Against The Grain is nu een feit.

Verder lezen

Medaille-regen voor brouwer Oproer bij de Dutch Beer Challenge 2020

Oproer is superblij en trots om te kunnen vermelden dat zij bij de Dutch Beer Challenge 2020 in de prijzen zijn gevallen.

Verder lezen

Oproer lanceert drie zure bieren in speciale 'Ruig-serie'

Brouwerij Oproer heeft een nieuwe serie bieren. Onder de naam Ruig komen de liefhebbers van zuur aan hun trekken.

Verder lezen