Brouwerij Oproer

Brouwerij Oproer is in 2016 gestart door Bart-Jan Hoeijmakers en Mark Strooker in Utrecht. De brouwerij is ontstaan toen twee brouwerijen uit Utrecht, Rooie Dop en RUIG, fuseerde. Deze brouwerijen exporteerde al naar meer dan 30 landen en dus werd Oproer internationaal bekend. Duurzaamheid, respect voor het milieu & dieren én een Do-It-Yourself houding zijn belangrijke waardes voor Oproer en dat proef je in alles! Niet alleen een brouwerij, maar ook een craftbeer bar én restaurant hebben zich om de brouwerij heen gevormd.

Onze topbieren

Nieuw
8,0

Oproer IJzerhard IPA

Oproer

IJzerhard is een Session IPA. Het bier bevat zeer aanwezige, citrusachtige aroma’s en een aantrekkelijke kruidigheid. Door de toevoeging van rogge is het bier licht romig en toch lekker doordrinkbaar geworden. Het gebruikte kruid verveine geeft het bier naast een frisse, citrus-achtige geur ook een aangenaam bittertje. Tijdens de lagering is er, naast de eerder gebruikte twee Amerikaanse hopsoorten, nog Citra hop toegevoegd om de citrustonen in het bier te ondersteunen.

IPA (India Pale Ale)

Aroma
Zoet
Zuur
Bitter

Oproer Black Flag

Oproer

Black Flag van de Nijmeegse brouwerij Oproer is een hybride. Dit bier is een combinatie tussen een Stout en een IPA. Donker van kleur, volle body en een rijke smaak.

Heb jij deze al gedronken?

Schrijf een review en ontvang +50 Biercoin

Oproer Oatmeal Stout

Oproer

Oproer Oatmeal Stout is een zwart bier gebrouwen met haver. Dit geeft dit toch al rijke bier een volmondig gevoel. De smaak zit vol gebrande bitterheid, koffie, chocolade en een vleugje anijs.

Heb jij deze al gedronken?

Schrijf een review en ontvang +50 Biercoin

Oproer 24/7 Session IPA

Oproer

24/7 Session IPA van brouwerij Oproer is laag in alcohol maar erg vol van smaak. Fris is de mond, bitter in de keel en erg fruitig in de neus. De hoppen en mout proef je subtiel terug in dit bier. Van deze Session IPA kun je blijven genieten!

Heb jij deze al gedronken?

Schrijf een review en ontvang +50 Biercoin

Ijzerhard ipa 1

Oproer lanceert IJzerhard IPA in samenwerking met Karel 5

24 augustus 2018 Niet Oerend hard, maar IJzerhard! Dat is het nieuwe bier van brouwerij Oproer dat zij samen met restaurant Karel 5 uit Utrecht hebben ontwikkeld. Verder lezen
Bierista leven in de brouwerij.001

Leven in de Brouwerij bij Oproer, De Kaapse en De Molen

20 februari 2017 Leven in de Brouwerij, het programma met Patrick Stoof en Kasper van Kooten, is vanavond te gast bij De Kaapse Brouwers in Rotterdam, bij Brouwerij Oproer in Utrecht en bij Menno Olivier van Brouwerij De Molen in Bodegraven. Verder lezen