Oproer trots op glutenvrije Imperial IPA

23 juni 2020
De jarenlange inspanning van Oproer brouwerij om haar glutenvrije te perfectioneren, wordt beloond. De allereerste glutenvrije Imperial IPA is een feit.

"We zien het als het schuim op het bier dat er nu de allereerste glutenvrije Imperial IPA van Nederland: Against The Grain is, zien we als het schuim op het bier", aldus Oproer brouwerij, "waar andere glutenvrije bieren vaak laag in alcohol en smaak zijn is de Against The Grain een smaakbom met haar grote hoeveelheden fruitige hop." Het alcoholpercentage van 8,5% maakt dat het niet een door-drink-bier is, maar een speciaaltje waar je even goed voor moet gaan zitten om te genieten.

Stijgende vraag 

Eén onderdeel van het gelijknamige biercafé in Utrecht is brouwen van glutenvrij bier, zónder smaakverlies. "De vraag naar glutenvrije bieren is stijgende. En wij willen aan die vraag voldoen en maken waar mogelijk onze bieren glutenvrij. Against The Grain is echter het eerste bier waar het glutenvrije aspect er vanaf schreeuwt." Het nieuwste glutenvrije bier is vanaf nu verkrijgbaar voor winkels en horeca via Oproer en de gebruikelijke kanalen.

Bacteriën  

Oproer heeft aandacht voor mens, milieu, dier en bier hoog in het vaandel staan. In de eigen brouwerij maken wij gebalanceerde en smaakvolle bieren als 24/7 Session IPA, Black Flag en Oatmeal Stout. Stuk voor stuk goede, uitgebalanceerde, smaakvolle bieren. De Oproer brouwers zijn dol op hop, vatrijping en experimenteren ook met wilde gist, bacteriën en fruit. In het gelijknamige biercafé kun je binnen en op het grote terras genieten van veertien Oproerbieren op tap.