Brouwerij Kaapse Brouwers

Kaapse Brouwers is een Rotterdamse craftbeer brouwerij. Op De Kaap, vlakbij de Kop van Zuid, hebben zij een plekje ingenomen bij de Feniks Food Factory. Bij Kaapse Brouwers brouwen ze maar al te graag bijzondere bieren. Als 6 van 10 bieren in de smaak vallen zijn zij tevreden en wordt er het liefst nog een heel gek bier aan de lijst toegevoegd.

In 2017 won Kaapse Klaas van de Kaapse Brouwers de gouden medaille tijdens 'Bierista's Best Beoordeelde Winterbier 2017".

Onze topbieren

Nieuw
9,0

Kaapse Brouwers Gozer Bowmore Barrel Aged

Kaapse Brouwers

Gozer Bowmore Barrel Aged is een Double Oatmeal Imperial Stout. De Bowmore Barrel Aged versie van de ‘normale’ Gozer van de Kaapse Brouwers. Aroma's van vanille, hout en turf.

Flavoured bieren

Aroma
Zoet
Zuur
Bitter

9,0

Kaapse Klaas Winterale

Kaapse Brouwers

Kaapse Klaas is een donker en krachtig winterbier van net geen 10%. De kruiden en de alcohol zorgen voor een warme gloed. De smaak is intens, complex en bevat een sterke bitterheid.

Winterbier

Aroma
Zoet
Zuur
Bitter

8,4

Kaapse Gozer

Kaapse Brouwers

Kaapse Gozer is een zeer donker bier. Je ruikt de koffie en de karamel. Behalve de bitterheid van de geroosterde moutsoorten proef je ook de hopbitterheid. Een krachtpatser die goede vrienden is met wat meer belegen kaassoorten.

Stout en Porter

Aroma
Zoet
Zuur
Bitter

8,3

Kaapse Jaapie

Kaapse Brouwers

Kaapse Jaapie is een stevige rooie. Met 9,2% alcohol is dit een Red Ale om echt even voor te gaan zitten. Jaapie laat zien dat zoet en bitter ook kunnen harmoniëren.

Amber

Aroma
Zoet
Zuur
Bitter

8,2

Kaapse Bea

Kaapse Brouwers

Kaapse Bea is gebrouwen met rogge en met donkere moutsoorten. Dat maakt dat zij wat donkerder ziet dan haar zusje Carrie, ook een IPA, maar met een karamelkleur. Kaapse Bea is in aanvang fruitig, maar al gauw komen de bitters naar voren. Een fijne droge afdronk maakt het feest compleet.

Blonde bieren

Aroma
Zoet
Zuur
Bitter

8,0

Kaapse Carrie

Kaapse Brouwers

Kaapse Carrie heeft een karamelkleurige uiterlijk met een mooie witte hoed. De vele hop die gebruikt is tijdens het brouwen geeft flink wat bitterheid, maar is zacht en zoet van karakter.

Blonde bieren

Aroma
Zoet
Zuur
Bitter

8,0

Kaapse Leen

Kaapse Brouwers

Kaapse Leen is een zware, verwarmende Barley Wine. Hier bier is vol en moutig van smaak met dikke tonen van karamel en gedroogde zuidvruchten. Een echt Rotterdams degustatiebier.

Amber

Aroma
Zoet
Zuur
Bitter

7,9

Kaapse Klaas

Kaapse Brouwers

Klaas van Kaapse Brouwers in Rotterdam is een heerlijke Christmas Ale. Een volle kruidige, biscuitachtige smaak en geur maken dit een winterbier in volle glorie. Uiteraard vernoemd Kaapse ook dit bier naar een kenmerkend persoon, dus wat beter dan Klaas > Santa Claus?! Dit donkere bier met een licht zoetje past goed bij gebraden rosbief of pompoen!

Aroma
Zoet
Zuur
Bitter

Toon alle