Kaapse brouwers

Brouwerij Kaapse Brouwers

Kaapse Brouwers is een Rotterdamse craftbeer brouwerij. Op De Kaap, vlakbij de Kop van Zuid, hebben zij een plekje ingenomen bij de Feniks Food Factory. Bij Kaapse Brouwers brouwen ze maar al te graag bijzondere bieren. Als 6 van 10 bieren in de smaak vallen zijn zij tevreden en wordt er het liefst nog een heel gek bier aan de lijst toegevoegd.

In 2017 won Kaapse Klaas van de Kaapse Brouwers de gouden medaille tijdens 'Bierista's Best Beoordeelde Winterbier 2017".

Onze topbieren

8,5

Kaapse Jaapie

Kaapse Brouwers

Kaapse Jaapie is een stevige rooie. Met 9,2% alcohol is dit een Red Ale om echt even voor te gaan zitten. Jaapie laat zien dat zoet en bitter ook kunnen harmoniëren.

Amber

Aroma
Zoet
Zuur
Bitter

8,4

Kaapse Gozer

Kaapse Brouwers

Kaapse Gozer is een zeer donker bier. Je ruikt de koffie en de karamel. Behalve de bitterheid van de geroosterde moutsoorten proef je ook de hopbitterheid. Een krachtpatser die goede vrienden is met wat meer belegen kaassoorten.

Stout en Porter

Aroma
Zoet
Zuur
Bitter

8,2

Kaapse Bea

Kaapse Brouwers

Kaapse Bea is gebrouwen met rogge en met donkere moutsoorten. Dat maakt dat zij wat donkerder ziet dan haar zusje Carrie, ook een IPA, maar met een karamelkleur. Kaapse Bea is in aanvang fruitig, maar al gauw komen de bitters naar voren. Een fijne droge afdronk maakt het feest compleet.

Blonde bieren

Aroma
Zoet
Zuur
Bitter

8,0

Kaapse Leen

Kaapse Brouwers

Kaapse Leen is een Barley Wine vernoemd naar de Schorem-barbier Leen. Een begrip in Rotterdam. Hier bier is moutig van smaak met tonen van karamel. Deze barley wine heeft in de nasmaak ook wat rode wijn bij zich! Dit bier is niet te bestellen, maar regelmatig verkrijgbaar is het Kaapse proeflokaal.

Amber

Aroma
Zoet
Zuur
Bitter

8,0

Kaapse Carrie

Kaapse Brouwers

Kaapse Carrie heeft een karamelkleurige uiterlijk met een mooie witte hoed. De vele hop die gebruikt is tijdens het brouwen geeft flink wat bitterheid, maar is zacht en zoet van karakter.

Blonde bieren

Aroma
Zoet
Zuur
Bitter

7,9

Kaapse Klaas

Kaapse Brouwers

Klaas van Kaapse Brouwers in Rotterdam is een heerlijke Christmas Ale. Een volle kruidige, biscuitachtige smaak en geur maken dit een winterbier in volle glorie. Uiteraard vernoemd Kaapse ook dit bier naar een kenmerkend persoon, dus wat beter dan Klaas > Santa Claus?! Dit donkere bier met een licht zoetje past goed bij gebraden rosbief of pompoen!

Aroma
Zoet
Zuur
Bitter

7,8

Kaapse Tess

Kaapse Brouwers

Kaapse Tesse heeft een kleur van goud en een grote witte schuimkraag. De aroma's zijn geladen met lichtzoet fruit. Tussen al dat fruit door steken hier en daar wat spicy-aroma's de kop op. Een frisse fruitige doordrinker.

Blonde bieren

Aroma
Zoet
Zuur
Bitter

7,6

Kaapse Harrie

Kaapse Brouwers

Kaapse Harrie is een typische Saison; kruidig, fruitig met een droge afdronk. Door het gebruik van een Chinese pepersoort krijgt deze saison een bite van citrusfruit.

Blonde bieren

Aroma
Zoet
Zuur
Bitter

Toon alle
Iffr

Kaapse Brouwers brouwt pils voor IFFR

9 augustus 2018 23 januari tot en met 9 februari 2019 staat onze havenstad compleet in het teken van Film & Cultuur voor IFFR. Ter gelegenheid brouwt Kaapse brouwers een nieuw pils, de Kaapse Tijger! Verder lezen
Kaapse brouwers 2

Brouwerij van de Week | Kaapse Brouwers uit Rotterdam

16 mei 2018 Kaapse Brouwers bestaat in 2018 alweer 4 jaar. Dat verdient natuurlijk een feestje! Wij kronen hen daarom graag tot 'Brouwerij van de Week'! Verder lezen