Kaapse brouwers

Brouwerij Kaapse Brouwers

Kaapse Brouwers is een Rotterdamse craftbeer brouwerij. Op De Kaap, vlakbij de Kop van Zuid, hebben zij een plekje ingenomen bij de Feniks Food Factory. Bij Kaapse Brouwers brouwen ze maar al te graag bijzondere bieren. Als 6 van 10 bieren in de smaak vallen zijn zij tevreden en wordt er het liefst nog een heel gek bier aan de lijst toegevoegd.

In 2017 won Kaapse Klaas van de Kaapse Brouwers de gouden medaille tijdens 'Bierista's Best Beoordeelde Winterbier 2017".

Onze topbieren

8,1

Kaapse Tess

Kaapse Brouwers

Kaapse Tesse heeft een kleur van goud en een grote witte schuimkraag. De aroma's zijn geladen met lichtzoet fruit. Tussen al dat fruit door steken hier en daar wat spicy-aroma's de kop op. Een frisse fruitige doordrinker.

Blonde bieren

Aroma
Zoet
Zuur
Bitter

8,0

Kaapse Gozer

Kaapse Brouwers

Kaapse Gozer is een zeer donker bier. Je ruikt de koffie en de karamel. Behalve de bitterheid van de geroosterde moutsoorten proef je ook de hopbitterheid. Een krachtpatser die goede vrienden is met wat meer belegen kaassoorten.

Stout en Porter

Aroma
Zoet
Bitter

7,8

Kaapse Klaas

Kaapse Brouwers

Klaas van Kaapse Brouwers in Rotterdam is een heerlijke Christmas Ale. Een volle kruidige, biscuitachtige smaak en geur maken dit een winterbier in volle glorie. Uiteraard vernoemd Kaapse ook dit bier naar een kenmerkend persoon, dus wat beter dan Klaas > Santa Claus?! Dit donkere bier met een licht zoetje past goed bij gebraden rosbief of pompoen!

Aroma
Zoet
Zuur
Bitter

7,5

Kaapse Harrie

Kaapse Brouwers

Kaapse Harrie is een typische Saison; kruidig, fruitig met een droge afdronk. Door het gebruik van een Chinese pepersoort krijgt deze saison een bite van citrusfruit.

Blonde bieren

Aroma
Zoet
Bitter

6,5

Kaapse Karel

Kaapse Brouwers

Kaapse Karel is licht n alcohol maar rijk aan smaak. Dit aangenaam bittere bier draagt een rijke witte schuimkraag.

Blonde bieren

Aroma
Zoet
Zuur
Bitter

Kaapse Carrie

Kaapse Brouwers

Kaapse Carrie heeft een karamelkleurige uiterlijk met een mooie witte hoed. De vele hop die gebruikt is tijdens het brouwen geeft flink wat bitterheid, maar is zacht en zoet van karakter.

Heb jij deze al gedronken?

Schrijf een review en ontvang +50 Biercoin

Nieuw

Kaapse Jordy

Kaapse Brouwers

Kaapse Jordy van de Rotterdamse Kaapse Brouwers is een sterke Saison. Voor dit bier werd 30 procent van het basismout vervangen door niet verkocht zuurdesembrood van Jordy’s Bakery.

Heb jij deze al gedronken?

Schrijf een review en ontvang +50 Biercoin

Kaapse Maria

Kaapse Brouwers

Kaapse Maria van de Kaapse Brouwers in Rotterdam is een Fris & Fruitig bier. Heerlijk verfrissend en licht bruisend. Citrusachtige aroma's en licht houtige geuren. In de smaak vooral fris en fruitig en ook houtachtige tonen die door komen. In de afdronk is Kaapse Maria licht bitter wat de frisheid van dit bier weer mooi in balans brengt.

Heb jij deze al gedronken?

Schrijf een review en ontvang +50 Biercoin

Toon alle
Kaapse brouwers 2

Brouwerij van de Week | Kaapse Brouwers uit Rotterdam

16 mei 2018 Kaapse Brouwers bestaat in 2018 alweer 4 jaar. Dat verdient natuurlijk een feestje! Wij kronen hen daarom graag tot 'Brouwerij van de Week'! Verder lezen
Kaapse jordys bakery.001

Kaapse Brouwers & Jordy's Bakery lanceren 'oudbroodbier'

17 april 2018 Veel Rotterdamser dan dit bier gaat het niet worden! De Rotterdamse craftbierbrouwerij Kaapse Brouwers is namelijk een samenwerking aangegaan met de Rotterdamse, ambachtelijke bakkerij Jordy’s Bakery! Verder lezen