Brouwerij Kaapse Brouwers

Kaapse Brouwers is een Rotterdamse craftbeer brouwerij. Op De Kaap, vlakbij de Kop van Zuid, hebben zij een plekje ingenomen bij de Feniks Food Factory. Bij Kaapse Brouwers brouwen ze maar al te graag bijzondere bieren. Als 6 van 10 bieren in de smaak vallen zijn zij tevreden en wordt er het liefst nog een heel gek bier aan de lijst toegevoegd.

In 2017 won Kaapse Klaas van de Kaapse Brouwers de gouden medaille tijdens 'Bierista's Best Beoordeelde Winterbier 2017".

Onze topbieren

9,0

Kaapse Brouwers Gozer Bowmore Barrel Aged

Kaapse Brouwers

Gozer Bowmore Barrel Aged is een Double Oatmeal Imperial Stout. De Bowmore Barrel Aged versie van de ‘normale’ Gozer van de Kaapse Brouwers. Aroma's van vanille, hout en turf.

Flavoured bieren

Aroma
Zoet
Zuur
Bitter

8,1

Kaapse Klaas Winterale

Kaapse Brouwers

Kaapse Klaas is een donker en krachtig winterbier van net geen 10%. De kruiden en de alcohol zorgen voor een warme gloed. De smaak is intens, complex en bevat een sterke bitterheid.

Winterbier

Aroma
Zoet
Zuur
Bitter

8,0

Kaapse Leen

Kaapse Brouwers

Kaapse Leen is een zware, verwarmende Barley Wine. Hier bier is vol en moutig van smaak met dikke tonen van karamel en gedroogde zuidvruchten. Een echt Rotterdams degustatiebier.

Amber

Aroma
Zoet
Zuur
Bitter

7,9

Kaapse Klaas

Kaapse Brouwers

Klaas van Kaapse Brouwers in Rotterdam is een heerlijke Christmas Ale. Een volle kruidige, biscuitachtige smaak en geur maken dit een winterbier in volle glorie. Uiteraard vernoemd Kaapse ook dit bier naar een kenmerkend persoon, dus wat beter dan Klaas > Santa Claus?! Dit donkere bier met een licht zoetje past goed bij gebraden rosbief of pompoen!

Aroma
Zoet
Zuur
Bitter

7,9

Kaapse Lennie

Kaapse Brouwers

Kaapse Lennie is een dubbel dry-hopped IPA van 10,0%. Vernoemd naar de tofste dame van Rotterdam Lennie Braun.

IPA (India Pale Ale)

Aroma
Zoet
Zuur
Bitter

7,9

Kaapse Jaapie

Kaapse Brouwers

Kaapse Jaapie is een stevige rooie. Met 9,2% alcohol is dit een Red Ale om echt even voor te gaan zitten. Jaapie laat zien dat zoet en bitter ook kunnen harmoniëren.

Amber

Aroma
Zoet
Zuur
Bitter

7,8

Kaapse Brandgans BA

Kaapse Brouwers

Kaapse Brandgans is een bier dat gebrouwen is met Ramses Snoeij van Brouwerij Ramses. Een heerlijke, gelaagde, volle en zoete Wheat Wine (een variatie op de Barley Wine) van maar liefst 10%! Voor de BA versie is een batch Brandgans voor meer dan 6 maanden gerijpt op Calvados vaten.

Amber

Aroma
Zoet
Bitter

7,8

Kaapse Theresia

Kaapse Brouwers

Kaapse Theresia is een heerlijke dorstlessende Smoked Helles (lichte stijl Lager) van 5%. Deze Helles is gebrouwen met gerookte mout voor wat extra OOMPH!

Flavoured bieren

Aroma
Zoet
Zuur
Bitter

Toon alle

Rotterdam brouwt 010 All Star bier

Na de succesvolle samenwerking bij de eerste 010 Craftbox bundelen de vier toonaangevende Rotterdamse brouwerijen in 2021 opnieuw hun krachten.

Verder lezen

Kaapse Brouwers versterkt positie als onafhankelijke brouwerij

Jonge ondernemers kopen de Kaapse Brouwers op en openen hun eigen productie brouwerij in Het Keilepand te Rotterdam.

Verder lezen